En Sıcak Konular

Karzai'ye suikast girişimi!

27 Nisan 2008 12:43 tsi
Karzai'ye suikast girişimi! Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Kabil'de bir tören sırasındaki suikast girişiminden yara almadan kurtuldu.

Kabil'de, 1992'de komünist hükümetin yıkılmasıyla Sovyet işgalinin sona ermesinin yıl dönümü törenleri sırasında Taliban militanlarının tüfek ve RPG ile düzenlediği saldırıda, aralarında 2 milletvekilinin de bulunduğu yaralanan siviller olduğu bildirildi.

Yaralı milletvekillerinin kimlikleri henüz açıklanmazken, törene katılan hükümet üyeleri, diplomatlar ve ülkedeki uluslararası gücün temsilcilerinden yaralanan olmadığı kaydedildi.

Devlet başkanlığı sarayı yakınındaki tören yerine açılan ateş üzerine olay yerinden uzaklaştırılan Karzai ve diğer üst düzey yetkililer ve diplomatlardan yaralanan olmadığı ilk önce savunma bakanlığı tarafından açıklandı.

Ardından devlet başkanlığı sarayı da Karzai, bütün kabine üyeleri ve yabancı diplomatların güvende ve iyi olduklarını, olayda iki milletvekilinin yaralandığını bildirdi.

Afganistan'da görev yapan NATO komutasındaki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nün (ISAF) bir sözcüsü de uluslararası gücün komutanı Amerikalı General Dan McNeill'in de törene katılanlar arasında bulunduğunu, durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Bir polis yetkilisi, açılan ateşte 2 milletvekili dışında yaralanan siviller olduğunu söyledi, ancak sayı vermedi.

Bölgedeki bir Reuters muhabiri, yaralı 4 sivil gördüğünü aktardı. Reuters muhabiri, ateşin tören alanının birkaç yüz metre uzağından bir binadan açıldığını tahmin ettiğini kaydetti.

TALİBAN SORUMLULUĞU ÜSTLENDİ

Öte yandan olayın ardından bir Taliban sözcüsü, saldırının sorumluluğunu üstlenerek, "Karzai'ye ateş açılan bölgede militanlarının olduğunu" söyledi. Taliban sözcüsü, telefonla yaptığı açıklamada, militanlarının silahlarla olay yerinde olduğunu ifade ederek, saldırıyı düzenleyen militanlardan 3'ünün öldürüldüğünü, 3'ünün kaçmayı başardığını kaydetti.

Bölgeden gelen haberlerde, saldırıda ufak silahlarla el bombaları ve RPG kullanıldığı belirtiliyor.

Mücahitlerin Kabil'in kontrolünü ele geçirişinin 16'ncı yıldönümü için günlerdir sıkı güvenlik önlemleri altında hazırlanan törenler iptal edildi. Afganistan Devlet Başkanı Karzai, son yıllarda birkaç suikast girişiminden daha kurtulmuştu.

hurriyet



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,779 µs