En Sıcak Konular

Ermenistan'dan sıcak mesaj var

26 Nisan 2008 23:17 tsi
Ermenistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı ayrı ayrı yayınladıkları mesajlarla Ankara ile barışa hazır olduklarını ilan ettiler.

Ermenistan'ın yeni seçilen Başbakanı Tigran Sarkisyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için ön koşulsuz görüşmeye hazır olduklarını söylerken, çiçeği burnunda Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan da gelecekte iki ülkenin mutlaka barış içinde yaşayacakları bir dünya kuracaklarına inandığını kaydetti.

Ria Novosti haber ajansının verdiği bilgiye göre, Ermenistan Başbakanı Sarkisyan, kendisine tebrik mesajı gönderen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazılı olarak cevabı mektup gönderdi. Sarkisyan mektubunda Ankara ile iyi ilişkiler kurulmasından yana olduğunu kaydetti. Ermenistan basın merkezinden yapılan açıklamada, "Sıcak kutlama ve tebrik mesajınız için teşekkür ediyorum. Şahsi diyaloglarımızı kullanarak iki ülkeyi de huzursuz eden sorunların bir an önce çözülmesi için birlikte katkı sağlayacağımızdan eminim." dedi.

Sarkisyan iki ülke sorunlarının çözümü için ön koşulsuz olarak görüşmelere hazır olduklarını kaydederek, "Karşılıklı güven ortamının oluşturulması için tarihi bir misyonumuz olduğunu düşünüyorum. Karşılıklı güven ve samimi diyalog var olan sorunların çözümüne büyük katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. Ermenistan başbakanı çabalarının bölgede istikrar, huzur ve barış ortamının oluşmasından yana olduğunu kaydetti.

"Günün birinde barışacağız"

Ermenistan'ın yeni göreve başlayan Dışişleri Bakanı Nalbandyan da yaptığı değerlendirmede Türk ve Ermeni halkının yakın zamanda barış içinde yaşayacaklarını söyledi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamada Nalbandyan, "Geçmişin ağır dönemlerini atlatan halklarımız gelecekte birlikte yaşayacakları barış ve güven dünyasını kuracaklarına inanıyorum. Barışsız bir dünyayı hayal bile edemiyoruz." temennisinde bulundu.

Tarihin derinliklerinden gelen hafızalardaki bilgilerin unutulmasından çok, bunlardan ders çıkarılarak geleceğe bakılması gerektiğini kaydeden bakan, "Tarihimizin karanlık sayfalarını birlikte kapatarak geleceğe güven ve emniyet içinde bakabiliriz. Ermenistan iki ülke sorunlarının çözümü için her türlü gücünü seferber edecek. Türkiye'nin de benzer adım atacağını umuyoruz. Bundan halklarımız ve tüm bölge ülkeleri kazançlı çıkacak." dedi.

Ermenistan'da 9 Nisan'da yemin ederek göreve başlayan yeni Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ise Ermenilerin sözde soykırım ilan ettikleri 24 Nisan törenlerinde yaptığı konuşmada sözde soykırımı tüm dünyaya kabul ettirene kadar mücadelelerine devam edeceklerini açıklamıştı. Ancak ekonomik olarak bölgesel projelerin dışında kalan Erivan'ın içerde yaşanan siyasi gerginliklerle birlikte Türkiye ile ilişkileri geliştirmeden yana tavır alabileceği kaydediliyor.

9 Nisan'da cumhurbaşkanlığı koltuğunu Robert Koçaryan'dan devralan Sarkisyan, Ermenilerin sözde soykırımın yıldönümü ilan ettikleri 24 Nisan törenlerinde yaptığı konuşmada soykırımı dünyaya kabul ettirene kadar mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. 

cha



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,694 µs