En Sıcak Konular

Hüseyin Üzmez tecavüzden tutuklu!

26 Nisan 2008 20:44 tsi
Hüseyin Üzmez tecavüzden tutuklu! Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Sorgusunun ardından tutuklanma istemi ile nöbetçi mahkemeye çıkartıldı. Üzmez küçük yaşta kıza tecavüz etmek suçlaması i

  

Vakit gazetesinin 78 yaşındaki yazarı Hüseyin Üzmez'e tecavüz suçlaması ile tutuklandı. 
 
    
Hüseyin Üzmez ile birlikte Üzmez'in evinde çalışan Bekir Ç. karısı Livaze Ç. ve kızları B.Ç. de adliyeye çıkartıldı. Nöbetçi mahkeme tarafından Hüseyin 14 yaşındaki B.Ç.'nin annesi de tecavüze yardımcı olmak suçlaması ile tutuklandı. B.Ç.'nin babası ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KARISINDAN 50 YAŞ BÜYÜK

Tecavüz iddiasıyla tutuklanan Hüseyin Üzmez'in genç kadınlara ilgisi biliniyor. Şu anki eşi Ayşe ile 8 Ocak 2003 tarihinde evlenen Üzmez o tarihte eşi 22 yaşında, kendisi ise 72 yaşındaydı.

GELİNİN AİLESİ OLGUNLUKLA KARŞILAMIŞTI
Evinin altında kuruyemiş dükkanı bulunan kayınpeder Mustafa Yılmaz o tarihte gazetelere, kızının 4 çocuğunun en küçüğü olduğunu belirterek, ‘‘Peygamber efendimiz de Ayşe anamız 9 yaşındayken evlendi. Kızımın evlenmesine ilk zamanlar karşı çıkıyordum. Sonra normal karşıladım. Zaten 8 aydır telefonla konuşuyorlardı’’ dedi. Yılmaz ailesinin komşuları, baba ile çocuklarının nikaha gitmediklerini ve Hüseyin Üzmez'in hafız olduğu belirtilen geline İstanbul'dan bir ev ve bir otomobil aldığını duyduklarını söylemişti..

GENÇ KIZLARA İLGİSİNİ SIK SIK DİLE GETİRİYORDU
Hüseyin Üzmez, 2001 yılının aralık ayı başında verdiği röportajda aşkını anlatırken ‘‘yaş farkı’’nın önemli bir sorun olduğunu söylemişti. Üzmez, şunları anlatmıştı:

‘‘Eşim asil bir kadın. Erkek olsaydı, herhalde Genelkurmay Başkanı olurdu. Çok disiplinli, despot. Olayı öğrendikten sonra evde kıyametler koptu. En ufak ihanete tahammül etmez. Dedim ki ‘Doğru, insan kendi duygularına hakim olamıyor. Gönlünü almak için altın bilezikler aldım. Geçen gün de, altın saat aldım. Kızcağızla ilişkim, duygudan ileriye gitmedi. Sadece Kuğulu Park'ta yakınlaşmamız oldu. Bir insan o kadar zaafların içinde ancak bu kadar dayanabilir. Kızcağızın intihar ettiği, son anda kurtarıldığı doğru. Şimdi evlendi. Adamcağız, karısının bana olan duygularını herhalde sezmiştir. ‘Can Pazarı' kitabının ikinci cildini yazmak için hamile kalmasını bekliyorum. Çocuk onu evine bağlar diye. Yoksa yine çok etkilenecek, sarsılacak. O kızcağızla yaş farkı çok hassas bir konu. Yaş olmasaydı ne yapardım biliyor musunuz? Eşimden boşanmadan onu nikahıma almadan günaha, cehennemde yanmaya, sorulacak hesaba razı olurdum. İkinci nikaha karşı olduğumdan değil, yaş farkından. Yoksa, Allah'ın ruhsatı başımızın tacıdır. İslam davasının köpeği bile değilim. Ama karşıdakiler beni İslam davasının temsilcisi gibi görüyorlar.

Şahsımdan İslam'a en ufak bir gölge düşeceğine Allah canımı 100 bin defa alsın. Sırf bundan korktuğum için yapmadım. İnançlarını nefislerine alet edenlerden olurdum. Yaş farkını o mesele yapmıyordu, ben yapıyordum. 20 yaş daha genç olsaydım keşke. Ayrılmak için Çeçenistan'a gidip şehit olacaktım. Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri, kerameten önledi. ‘Nefsinle mücadele et' dedi. Avustralya'ya da ayrı kalmak, nefsimle mücadele etmek için gittim. Duramadım, döndüm.’’

MÜSLÜM GÜNDÜZ'ÜN BASILDIĞI EV DE ÜZMEZ'İN EVİYDİ
28 Mart sürecinin önemli olaylarından sayılan Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz'ün İstanbul'da Fadime Şahin ile basıldığı ev de Hüseyin Üzmez'indi. Hüseyin Üzmez olayı duyduğu zaman gösterdiği tepki ile de gündeme gelmişti. Üzmez o zaman basılma olayı için Star TV'de olayı kabullenirken "Evet, benim evimde basıldılar. Zaten ben o evi müslümanlara tahsis etmiştim." diyerek tepki toplamıştı.

ÜZMEZ KİMDİR?
Hüseyin Üzmez, ilk silahlı sağ eylemcisi. 22 Kasım 1952 tarihinde, lise son sınıf öğrencisiyken, ‘‘Allah düşmanı’’ dediği Vatan gazetesi sahibi ve başyazarı Ahmet Emin Yalman'a 6 el ateş etti, ‘öldü' diye bıraktı. ‘‘Öldürmeye teşebbüs’’ suçundan 10 yıl tutuklu kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra lise ve hukuk fakültesini bitirdi. Özal hükümetinde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın'ın özel müşaviri oldu. Milliyetçi Çalışma Partisi'nin genel başkan adayı oldu. Can Pazarı adlı aşk romanının aynı zamanda kahramanı olan Hüseyin Üzmez, üniversite öğrencisi ile yaşadığı aşkı romanlaştırdı. Halen serbest avukat olarak çalışmakta ve Anadolu'da Vakit gazetesinde günlük yazılar yazıyor.

gazeteport



Bu haber 4,581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs