Golan açıklaması: Orasını karıştırmayın< | " /> Golan açıklaması: Orasını karıştırmayın< | "/>

En Sıcak Konular

Golan açıklaması: Orasını karıştırmayın<

26 Nisan 2008 20:20 tsi
Golan açıklaması: Orasını karıştırmayın Şam'a bir günlük ziyarette bulunan Başbakan Erdoğan, Suriye ile İsrail arasında devam eden Golan Tepeleri ile ilgili krizin çözümü konusunda Türkiye'nin yaptığı çalışmaları anlattı. Ser verip sır vermemeye çalıştı. Ama çok oyunculu bu sorun satır aralar

Başbakan Erdoğan, Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği ziyaretle ilgili Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin ''Esad ile yaptığınız görüşmeye ilişkin Arap basını bazı haberler geçti. İsrail'in Golan tepelerinden çekilme koşullarını Esad'a ilettiğiniz ve Suriye'nin yanıtını iletmek üzere Türkiye'den bir temsilcinin İsrail'e gitmesinin kararlaştırıldığı şekilinde haberlerdi bunlar. Bize görüşmenizle ilgili ayrıntı verebilir misiniz? Bu haberler doğru mu?'' şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

''Tabii medya bunu nereden alıyor, nasıl söylüyor onu ben bilemem. Ama bizden sadece tarafların böyle bir talebi olduğunu, yani Suriye ve İsrail arasında böyle bir çalışmanın başlatılması talebi olduğunu zaten ifade etmiştim ve Türkiye olarak biz bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

O bakımdan Suriye'nin talebi var. İsrail'in de aynı şekilde talebi var. Bu çalışma, alt kademelerden başlayıp eğer olumlu gitmesi değerse üst kademede de İnşallah noktalanır diye düşünüyoruz. Biz, gayret edeceğiz. Temennimiz o odur ki burada mevcut olumsuzluk ortadan kalksın.''

Erdoğan, ''Görüşmelerin olumlu sonuçlanacağından umutlu musunuz?'' sorusuna da ''Umut olmadan bir işe girilmez. Umudunuz varsa gireceksiniz'' yanıtını verdi.

Başbakan, ''Suriye'ye Türkiye'den bir temsilci gidecek mi?'' diye sorulması üzerine de ''Tabii tabii'' dedi. Aynı gazetecinin, ''Sayın Davutoğlu mu?'' sorusu üzerine de Başbakan Erdoğan, ''Orasını karıştırmayın'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Suriye'deki temaslarıyla ilgili bilgi verirken de Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in Suriye'de kaldığını, bu ülkedeki çalışmaların yarın devam edeceğini söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin çok olumlu olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, son 5 yıl içerisinde Türkiye-Suriye ilişkilerinin dış ticaret hacmi itibariyle olumlu bir noktaya geldiğini vurguladı.

Erdoğan, ''1.2 milyar dolar gibi bir konumdayız. Hedefimiz İnşallah bu yıl sonu itibariyle bu rakamı 2 milyar dolara çıkarabilmek. Ülkelerimiz arasında son dönemdeki sevindirici bu gelişmenin gerek Cumhurbaşkanları, gerek Başbakanlar arasında paralel bir irade sergilemiş olması tabii ki özel sektörü de teşvik ediyor'' şeklinde konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bölgedeki siyasi sorunlar ve iki ülke arasındaki ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Erdoğan, ''Burada da bir mutabakatımızın olduğu ortada'' dedi.

Başbakan Erdoğan, yemekli bir çalışma toplantısını yine birlikte gerçekleştirdiklerini ve bu toplantının da gayet verimli bir şekilde sona erdiğini söyledi. Erdoğan, Türk iş adamlarının Suriye'deki temaslarına devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

ntvmsnbc



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,954 µs