'Sokaklara bomba atın' dediler! | " /> 'Sokaklara bomba atın' dediler! | "/>

En Sıcak Konular

Bize 'Sokaklara bomba atın' dediler!

26 Nisan 2008 17:16 tsi
Bize 'Sokaklara bomba atın' dediler! 68 kuşağı öğrenci hareketlerinin iki aktif ismi Sarp Kuray ve Ömer Gürcan Kana, Kanal A'ya konuştu. Derin devletin Türkiye tarihindeki izlerine yönelik ilginç tespitlerde bulunan ikili, Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk ile ilgili bir soruya bakın nasıl yanı

Kuray, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i, 12 Mart döneminde denenmiş cunta metotları konusunda uyardığını söyledi. Kuray ve Gürcan, Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın hazırlayıp sunduğu "Gündem Ankara"da derin devletin Türkiye tarihindeki izlerine yönelik ilginç tespitlerde bulundu.

Kuray, "Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk vatansever mi?" şeklindeki soruya "İlhan Ağabey ve Doğu'nun vatanseverliklerini tartışmaya açmam. Ama Doğu Perinçek'in yüzüne, 'Türkiye'de denenmiş metotlarla tekrar çözüm aramamak gerekir' dedim. Bu işin emekli paşalarla olacak bir yolu yok.

Daha önce askerlerle 9 Mart'ta yaptığımız ittifaka ihanet etmedik. Bizi İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı'ndaki falakacılara teslim etmelerine rağmen yine de aleyhlerine beyanat vermedik. Peki, bu beyefendiler ne yaptı? 9 Mart'ı 12 Mart'a çevirerek bize en büyük ihaneti yaptılar." şeklinde cevap verdi.

Kuray, "9 Mart için ittifak yaptığınız paşalar sizleri sattı mı?" şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi:

"1960 yılına kadar Türk ordusu devrimci idi. Fakat bu tarihten sonra NATO damarı üzerine oturdu. Kendi evlatlarını kurban vermeye başladı. 9 Mart'ta bize sokaklara bomba atın diyenler 12 Mart'ta taltif edilirken bizler askerlerden falaka yedik, işkence gördük. Bizans ordusunda böyle bir kalleşlik yok. 78 kuşağı, biz 68'lilerden daha büyük işkenceler görmüşlerdir.

Hapishanelerde kendi dışkıları yedirilerek çirkin işkencelere maruz kalmışlardır. 'İnsan haklarını kaçırdık' diyenler, önce öz eleştirilerini yapmalı, 12 Mart ve 12 Eylül faşist darbelerinin hesabını vermelidirler."

Darbe girişiminde bulunduğu için Harp Okulu eski Komutanı Albay Talat Aydemir ile birlikte idam edilen yüzbaşı Fethi Gürcan'ın oğlu Ömer Gürcan ise terör örgütü Ergenekon Operasyonu hakkında ilginç bir değerlendirmede bulundu: "Madanoğlu davasında ne olmuştur?

Darbe işlerine karışmadıkları belli olduktan sonra beraat etmişlerdir. Ergenekon davasında adı geçen üst yetkililer de benzer şekilde beraat edeceklerdir. Türkiye'de her zaman sadece işin tetikçiliğini yapandan hesap sorulmuştur."



Bu haber 1,149 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,610 µs