En Sıcak Konular

İlahili 23 Nisan kutlamaları TBMM'de

26 Nisan 2008 12:59 tsi
CHP, kutlu doğum haftasının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile yakın tarihlerde yapılmasını ve 23 Nisan’ın bazı illerde ilahiler okunarak kutlanmasını Meclis gündemine taşıdı.

           
CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nda yaşanan anti laik kutlamalarla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Durgun, 23 Nisan kutlamalarının laik, demokratik, hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmayan gösterilere sahne olduğunu anımsattı.

Durgun, Atatürk 19 Mayıs Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamalarında Atatürk posterinin olmama nedeninin yanıtlanmasını istedi. Durgun, Atatürk posteri asmayan yetkililer için soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını sordu. 23 Nisan kutlamaları ile Kutlu Doğum haftasının bir araya getirilme sebebini soran Durgun, “Nedeni 23 Nisan bayramı kutlamalarına alternatif bir kutlama etkinliği anlayışımıdır” dedi. Şanlıurfa’da 23 Nisan kutlamalarına alternatif olarak Milli görüşçü Anadolu Gençlik Derneği’nin türbanlı çocukları sahneye çıkararak ilahilerle gösteri yaptığını anımsatan Durgun, bu konuda soruşturma yapılıp yapılmayacağını sordu.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN’A “ANTİ LAİK KONUŞMALARINIZDAN CESARET ALIYORLAR” UYARISI-
Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki kutlamalarda protokol tribününde türbanlıların yer almasının Laiklik ilkesi ile bağdaşıp bağdaşmadığını soran Durgun, “Bu konuda uyarılan Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi’nin ‘Bu Türkiye’nin gerçeğidir, ben müdahale edemem’ dediği doğru mudur?” sorusuna yanıt istedi. Durgun, Kaymakam hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını da sordu.Durgun, “Bu yetkililer bu cesareti nereden almaktadır? Yoksa zaman zaman sizin laiklik konusundaki ifadelediniz bunlara güç mü vermektedir” dedi.

-“DEMOKRATİK EĞİTİME YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER YAŞANDI”-

Türkiye’de çok ciddi bir süreç yaşandığını ve bu sürecin AKP’nin iktidara gelmesi sonrasında başladığını ifade eden CHP Hatay Milletvekili Durgun, “Bilindiği gibi bazı kutlamalarımız hicri takvime göre olduğu için günlerinde kayma olur. Fakat kutlu doğum haftası böyle olmuyor ve nedense 23 Nisan haftasına getirilmeye başlandı. Ayrıca öğrencilerin türbanlı olarak gösteri yaptığı laik, demokratik eğitim ile bağdaşmayan kutlamalar yapılma noktasına geldi” dedi. Ankara’da yapılan törenlerde de Atatürk posteri olmadığına işaret eden Durgun, “Hatay’da türbanlı hanımlar protokolde oturuyordu ve ne sıfatla oturduklarını kimse bilmiyordu. Bütün herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bu durumun altına ne varsa onu ortaya çıkarmak için 23 Nisan temelinde ve o ruhla, değerlendirip yolumuza devam etmeliyiz. Laiklik karşıtı bazı söylemleri olan Sayın Başbakan’a bu durumu yanıtlamasını istedim” dedi. 
 



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs