En Sıcak Konular

'27 Nisan bildirisi başarısız bir muhtıradır'

26 Nisan 2008 12:58 tsi
Mazlumder Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2007 yılı Nisan ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk oylamasının yapıldığı günün akşamı Genelkurmay'ın yayınladığı bildirinin, başarısız bir muhtıra olduğunu ifade etti.

           
Genelkurmay'ın bildirisinin yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Ömer Faruk Gergerlioğlu, 27 Nisan 2007 gecesi Türkiye'nin 10 yıl aradan sonra bir muhtıra ile karşı karşıya kalma talihsizliğini yaşadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. tur oylamasının yapıldığı günün akşamı olan 27 Nisan'da Genelkurmay tarafından yayınlanan bildirinin 'başarısız bir muhtıra' olduğunu ifade eden Ömer Faruk Gergerlioğlu, "27 Nisan muhtırası halkın çoğunluğuna karşı verilmiş bir muhtıra olmakla beraber hiçbir haklılığı olmayan bir muhtıradır. 27 Nisan toplumun Mecliste hiç ummadığı ayak oyunları ile iradesinin çalındığı bir gündür" diye konuştu.

27 Nisan'ın, demokrasi adına kirli ve karanlık güçlerle pazarlıklar yapılan bir gün olduğunu dile getiren Gergerlioğlu, "27 Nisan her 10 yılda bir demokrasimize balans çekme ritüelinin tekrar yaşandığı ve maalesef tarihe olumsuz bir muhtıra günü olarak geçen tarihtir. Halkın iradesine karşı fiili darbe yapamayanların alelacele kaleme alındığı belli olan kaynağı tartışmalı ve belirsiz bir gece yarısı müdahalesidir. Demokrasi'den çok borsayı düşünen gündüz oynanan ortaoyunuyla yetinmeyip geceleyin tarihe gömüldüğü artık belli olan darbe geleneğinin yeniden diriltilme çabasıdır.

Gergerlioğlu, 27 Nisan'ın tüm demokrasi iddiacıları için bir imtihan günü olduğunu, "İyi darbe" " kötü darbe" ayrımının olmaması gerektiğinin artık anlaşılması gerektiğini kaydetti. 27 Nisan korkutmacasının, yargıya müdahalenin bir başka adı olduğunu vurgulayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, "27 Nisan muhtırası yargı üzerindeki etkisinin de ötesinde aydınlatılmayan daha vahim dedikoduları ile sorgulanmayı ve yargılanmayı beklemektedir. 27 Nisan dini ayrımcılığı ve dışlamayı meşrulaştırmakla kalmayıp etnik ayrımcılığı da dikte etmeyi olmazsa olmaz olarak gören bir zihniyetin yansımasıdır" şeklinde konuştu.

Cihan
 



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,761 µs