En Sıcak Konular

Okul harçlıklarını mezarlıktan çıkartıyorlar

26 Nisan 2008 11:09 tsi
Erzurum'da gecekondu semtinde oturan ilköğretim çağındaki çocuklar, mezarlıkları tırmıklayıp sulayarak hem okul harçlıklarını çıkatıyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

     
Yoksul semtlerin çocukları mezarlıklardan okul harçlıklarını çıkartıyor. Abdurrahman Gazi ve Asri Mezarlığı mekan edinen ilköğretim çağındaki çocuklar, para karşılığında mezarlıkların üzerindeki taşları tırmıklayıp, buraların yeşermesi için suluyor. Okuldan arta kalan zamanlarının çoğunu mezarlıkta geçirdiklerini dile getiren çocuklar, bu sayede aile bütçesine katkıda bulunduklarını belirtiyor.

Abdurrahman Gazi İlköğretim Okulu 4 ve 5 sınıf öğrencisi olan Nurhayat Y.(8) ile arkadaşı Dilan T.(7) mezarlık bakımından günde 5 YTL kazandıklarını söylüyor.

Vatandaşların daha çok kabirlerin üzerleri ve çevresini temizletip, sulanmasını istediğini belirten Nurhayat Y., "Okuldan çıkıp evimize gidip tırmık ve damacana alıp mezarlığa geliyoruz. Ailemizin bilgisi dahilinde burada günde en az 5 YTL para kazanıyoruz. Bu sayede hem eğitim masrafımızı çıkartıyoruz hem de ailerimizin bütçesine az da olsa katkı sağlıyoruz." dedi.

Mezarlıkta çalışmaktan korkmadıklarını dile getiren Dilan T. ise, "Mezarlıkta çalışmaktan korkmuyoruz. Hatta iş olmayınca çoğu zaman mezar taşları arasında saklanbaç oynuyup vakit geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Asri ve Abdurrahman Gazi Mezarlıklarında yaklaşık 30 çocuğun bu işi yaptığına da işaret eden Dilan T., "Bizim ve arkadaşlarımız için mezarlıklar ekmek kapısı" şeklinde konuştu.

 



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,463 µs