arbede ile başladı | " /> arbede ile başladı | "/>

En Sıcak Konular

CHP kurultayı arbede ile başladı

26 Nisan 2008 10:55 tsi
CHP kurultayı arbede ile başladı CHP'nin 32. Olağan Kurultayı başladı. Salonu dolduran partililer ve delegeler müzik eşliğinde tempo tutarken Baykal ve Haluk Koç yanlıları arasında bir anda kavga çıktı. Tarafların birbirlerine karşı açtıkları pankart ve afişler dikkat çekiyor.

CHP’nin kapandıktan sonra yeniden açıldığı 1992 tarihindeki kurultayında Genel Başkan seçilen ve bugüne kadar beşi 'olağan', dördü 'olağanüstü' olmak üzere yapılan dokuz kurultayda da koltuğu bırakmayan Deniz Baykal, bugün 10'uncu sınavına çıkıyor.

CHP'nin iki gün sürecek 32'nci Olağan Kurultayı çalışmalarına başladı. Kurultayın yapıldığı Atatürk Kapalı Spor salonuna sabahın erken saatlerinden itibaren partililer ve delegeler gelmeye başladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı salon çevresinde partililer ve delegeler tek tek arama noktalarından geçerek içeri alınıyorlar.

Coşkulu başladığı görünen kurultay salonunda genel başkan adaylarından Deniz Baykal ve Haluk Koç'u destekleyen partililer ve delegeler karşılıklı slogan atıyorlar. Kurultayın yapıldığı salonda Atatürk ve Baykal'in büyük boy posterleri yer alıyor. "Cumhuriyeti kuranlar elbette cumhuriyete sahip çıkacaklar" "Sadaka devleti değil sosyal devlet" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Ayrıca İsmet İnönü'nün "Bir ülkede namuslular namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır" sözü de pankart olarak kurultay salonuna asıldı. Başkanlık Divanı'nın seçimiyle çalışmalarına resmen başlayacak Kurultaya bin 231 delege katılıyor. Baykal'ın açılış konuşmasının ardından çalışma raporları görüşülecek ve delegasyonun onayına sunulacak.

Kurultayın bugünkü bölümünde genel başkanlık seçimi yapılacak. Kurultayın yarınki bölümünde de Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri gerçekleştirilecek. Delegeler, PM'nin 80 asil ve 20 yedek üyesi ile, YDK'nın 15 asil ve 8 yedek üyesinin seçimini gerçekleştirecek. Seçimlerin ardından kurultay çalışmalarını tamamlayacak.

Genel Başkan Baykal’ın yeniden seçilmesi halinde ikinci gün gerçekleştirilecek parti meclisi seçimlerinde büyük çapta yeniliğe gideceği belirtiliyor. Daha önce 78 il başkanının Baykal’a destek verdiği açıklamasına rağmen dün CHP Düzce, Manisa ve Edirne il başkanları Baykal’a destek ifade eden bildiriye imza atmadıklarını açıkladı.

YİNE ARBEDE ÇIKTI

CHP'nin iki gün sürecek 32. Olağan Kurultayı icin delegeler Atatürk Spor Salonu'nda toplanmaya basladlar. Ancak kurultay başlamadan önce partililer arasında kavga çıktı. 

Kurultay başlamadan önce salona gelen partililer arasında sık sık gerginlik yaşanıyor. 



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,644 µs