En Sıcak Konular

Baykal'a destek korsan çıktı!

26 Nisan 2008 10:13 tsi
Baykal'a destek korsan çıktı! CHP Genel Merkezi'nin dünkü İl Başkanları toplantısında 78 İl Başkanı'nın Deniz Baykal'a destek bildirisi imzaladığını açıklamasına rağmen Duzce, Manisa ve Edirne İl Başkanları, bildiriye imza atmadıklarını açıkladı.

CHP'nin 32. Olağan Kongresi bugün ve yarın yapılacak. Kurultay'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın karşısına çıkmayı düşünen dört aday var. Baykal'ın karşısına CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, işadamı Umut Oran, Parti Meclisi üyesi Ayhan Yalçınkaya ve akademisyen Tolga Yarman çıkmak istiyor. CHP Tüzüğü gereği, CHP'de Genel Başkan adayı olabilmek için 1231 delegenin yüzde 20'sinin oyunu alınması gerekiyor. CHP Genel Başkanı adayı olmak isteyen 247 delegeyi ikna ederek Kurultay'da divanın önünde imzasını alması gerekiyor.
Kurultay'da ilk gün genel başkan, ikinci gün ise Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi için sandık başına gidilecek.

5 ADAY YARIŞIYOR

Kurultay'da Baykal'ın dışında, eski Grup Başkanvekili ve Samsun milletvekili Haluk Koç, TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Umut Oran, PM Üyesi Ayhan Yalçınkaya ile öğretim üyesi Tolga Yarman'ın aday olacaklarını açıkladılar. Ancak aday olabilmek için 247 delegenin kurultay salonunda divanın önünde aday için imza almaları gerekiyor. Her delege sadece bir aday için imza atabiliyor. CHP tüzüğüne göre PM için 80, YDK için ise 20 üyenin seçilmesi gerekiyor.

BAYKAL'IN 9. KURULTAY'I

32. Olağan Kurultay Baykal'ın ilk kurultayı değil. CHP'nin yeniden açıldığı 9 Eylül 1992 tarihindeki 25. Olağan Kurultay'da ilk kez genel başkan seçilen Deniz Baykal, o tarihten itibaren 5 olağan, 3 olağanüstü kurultayda delegelerin karşısına çıktı.

Bu arada, devam eden yargı süreci nedeniyle Uşak, Çanakkale ve Eskişehir kurultaya delege gönderemiyor.

Yeni Şafak



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,296 µs