çok güzel | " /> çok güzel | "/>

En Sıcak Konular

Koçyiğit: Hakan'ın sözleri çok güzel

26 Nisan 2008 10:03 tsi
Koçyiğit: Hakan'ın sözleri çok güzel Hakan Şükür'ün açıklamalarına toplumun pekçok kesiminden çığ gibi destek var. Hülya Koçyiğit: Çok güzel sözler. Kenan Işık: Son derece kardeşane. Dilek Hanif: Böyle mesajlara ihtiyaç var. Perihan Savaş: Tepkiler anlamsız. İbrahim Sadri: Fenerliyim, bir f

Galatasaray'ın emektar futbolcusu Hakan Şükür'ün, yarın oynanacak ve şampiyonu belirlemesi beklenen Galatasaray-Fenerbahçe maçı için sarf ettiği, 'Kutlu Doğum Haftası'na yakışır bir maç olsun' sözüne tepkiler sürüyor. Siyaset, sanat ve spor çevreleri, Yeni Şafak'a, kardeşlik ve barış içeren bir sözün, bazı çevreler tarafından 'irtica' mesajı olarak lanse edilmesine anlam veremiyor.

EPKİ GS MUHALİFLERİNDEN

Hakan Şükür'ün açıklaması, bazı kesimlerde rahatsızlığa neden oldu. Bazı kesimler, Şükür'ün, mesajını 'bir sporcuya yakıştırmadıklarını' ifade eden tepkiler verdi.

Şükür'ün, 'Kutlu Doğum Haftası'na yakışır bir derbi olsun' sözüne en sert tepki gösteren kesimin, genellikle Galatasaray'ın şu andaki yönetimine muhalif kişilerden oluşması dikkat çekiyor. Eski yöneticilerden Fatih Altaylı, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'a sert bir mektup göndererek, hemen soruşturma açılmasını istedi.

Son seçimde başkanlığa aday olan Adnan Öztürk ise Başkan Adnan Polat'a Altaylı'nın mektubuna benzer içerikte bir mektup gönderdi. Öztürk'ün mektubunda, "Laik Türkiye Cumhuriyeti'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramına bir gün kala sarf edilen sözler Galatasaray camiası tarafından kabul edilemez. Sezon sonu kulüpten ayrılacağını anlayan bu kişi, Galatasaray'ı karıştırmayı amaçlamaktadır" dediği öne sürüldü.

SOPAYLA GELİN Mİ DESEYDİM

Hakan Şükür tepkilere, 'Taraftarımıza, misafirimiz Fenerbahçe taraftarına, 'Stada güllerle gelin' dedik. 'Taşı, sopayı, döner bıçağını kapıp maça gelin' mi deseydim. Bazıları neden rahatsız oluyor anlayamıyorum" sözleriyle cevap verdi.

Spor, sanat ve siyaset çevreleri, Hakan Şükür'ün mesajına, bazı çevrelerin neden böylesine çarpıtarak tepki göstermesini anlamakta güçlük çekiyor.

Derbi öncesi çok güzel sözler

Hülya Koçyiğit (Sinema sanatçısı):

Hakan Şükür, dünyada isim yapmış, Türkiye'yi temsil eden bir futbolcu. Ona gösterilen bu tarz olumsuz tepkilere anlam veremiyorum. Hakan'ın kurduğu cümleler son derece güzel. Hele hele derbi öncesi söylenmiş bu sözler, bir çok taraftara dostluk aşılayacaktır. Hz. Muhammed hepimizin peygamberi. Ondan şefaat dilemek, kimleri rahatsız etmiş olabilir anlamıyorum.

Bu tür mesajlara ihtiyacımız var

Kenan Işık (Tiyatro sanatçısı):

Durum son derece doğal. Kişilerin inançlarına karışılmamalı. Hakan'ın açıklaması motivasyonu artıracaksa onu rahat bırakın. Ayrıca son derece dostluk içeren, kardeşane sözler.

Dilek Hanif (Modacı):

Açıklamayı art niyetle yaptığını düşünmüyorum. Hakikaten güzel bir mesaj verilmiş topluma. Önemli olan, olaylara iyi niyetle yaklaşmaktır. Türk futbolunun şu günlerde böyle güzel mesajlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Perihan Savaş (Sinema sanatçısı):

Bazı kesimlerin Şükür'e gösterdiği tepki çok anlamsız. Bunlar, Türkiye'de isim yapmış insanları karalamayı kendine vazife edinmiş. Gereksiz tabularımız var. Böyle hiçbir yere varamayız.

İbrahim Sadri (Şair):

Koyu bir Fenarbahçeliyim. Hakan Şükür'ün bu açıklaması, 'iplerin gerildiği bu hassas dönemde', son yıllarda bir sporcunun ağzından duyduğum en güzel sözler.

Mustafa Çağrıcı (İstanbul Müftüsü):

Kutlu Doğum Haftası'nı, bir Müslüman olarak o da önemli görmüş. Futbol severlere bu güzel haftada, sahalara güzelliklerle gelmeleri mesajı vermiş. Peygamberimiz ortak değerimiz. Bu ortak değerde incitici spekülasyon yapılmasını şaşırtıcı .

Sanlı Sarıalioğlu -Spor yazarı):

Bir soru üzerine verilen saf, iyi niyetli, masum bir yanıt. Bir temenninin algılanma şekli son derece düşündürücü. Lütfen sporu rahat bırakın.

Osman Tamburacı (Spor yazarı):

Müslüman bir toplumuz. Peygamberimizden şefaat dilemek kadar doğal ne olabilir ki.

Hamza Yerlikaya (Milletvekili):

Hakan Şükür Galatasaray ile Fenerbançe maçına gidecek olan taraftarlardan taşkınlık yapmamasını istemiş. Kavga edin, birbirinizi yaralayın mı deseydi.

Osman Yağmurdereli (Milletvekili):

İnsanların görüş ve inançları yüzünden suçlanmaları doğru değil. Hakan Şükür'ün söylediği sözleri destekliyorum. İnsanlar maça kılıçlarla geleceğine güllerle gitse yanlış mı olur.

Sokak ne diyor?

Çiğdem Küçükyavuz (21 - Öğrenci)

Verdiği mesaj çok anlamlı ve şiddeti önleyici nitelikte. Örnek bir açıklama. Nasıl ki Avrupa'da Noel'in önemi büyükse bizim ülkemizde de isnanların kendi inançlarını yaşaması en doğal hakkı.

Halime İdik (Ev kadını)

Hakan Şükür'ün bu güne kadar hiçbir yanlış hareketini görmedik. Söylediği şeyler gayet güzel.

Akın Akbaş (22 - Öğrenci)

Avrupa'da da benzer açıklamalar var. Bence basın tarafında çok abartıldı bu durum. Ben de söylediklerine aynen katılıyorum.

Adil Kömürbozan: (33 - Ticaret)

Hayatta en fazla örnek aldığımız insan olan Peygamber efendimize atıfta bulunarak, sporda dosluk kavramını geliştirmeye çalışıyor.

Doğan Duran: (45 - Memur)

Hakan Şükür'ün sözlerine kesinlikle katılıyorum ve destekliyorum. ben Beşiktaşlıyım ama Hakan'ı her zaman sevdim. Arkasındayım.

Aysel Özcan (Ev kadını)

Ne güzel söylemiş. İşte Hakan bu. Maça güllerle gidin demenin neresi kötü. Bu güne kadar hangi futbolcu böyle önemli bir gün için çağrı da bulunmuş.

Yeni Şafak



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,801 µs