En Sıcak Konular

Rusya'da medyaya yasak!

25 Nisan 2008 22:59 tsi
Rusya'da medyaya yasak!
Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, Rus basınında Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eşinden ayrıldığı ve dünya şampiyonu bir jimnastikçiyle evleneceği haberlerinden sonra medyaya yönelik yeni kısıtlamalar içeren bir yasa tasarısını oyladı.

Duma'da bugün görüşülen ve yetkililere hakaret veya iftira içeren haberlerden dolayı medya kuruluşlarını kapatma yetkisi veren yeni basın yasa tasarısı 339 milletvekilinin oyuyla kabul edilirken, sadece bir milletvekili tasarı aleyhinde oy kullandı.
 
Tasarıya göre, hakaret ve iftira "bireyin onur ve haysiyetini rencide edecek kasıtlı yanlış bilgilerin dağıtılması" şeklinde açıklanarak, buna karşı uygulanacak yaptırımın terörizm, aşırıcılık ve ırkçı nefret propagandasıyla aynı olacağı belirtiliyor.
 
Rus Moskovskiy Komosomolets gazetesinde bu ay başında yayımlanan haberde, 55 yaşındaki Putin'in eşi Ludmila'dan ayrıldığı ve dünya jimnastik şampiyonu 24 yaşındaki Alina Kabayeva ile evleneceği ileri sürülmüştü.

Putin ve Kabayeva, gazetenin söz konusu iddiasının tamamen yalan olduğunu açıklamışlardı.
 
Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da Kremlin yanlısı Birleşik Rusya Partisi milletvekili olan ve 2004 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Kabayeva, Rusya'nın en güzel kızı olarak adlandırılıyor.
 
Milletvekillerinin kabul ettiği tasarı, Federasyon Konseyinde de onaylanırsa yürürlüğe girmesi için Putin'in onayına sunulacak.
 
Tasarı ilk olarak ocak ayında Robert Sçlegel tarafından parlamentoya sunulmuş, ancak milletvekilleri tasarının ilk halini veto etmişti. Putin ile ilgili haberin gazetede yer almasının ardından Sçlegel, tasarıyı tekrar Duma'nın gündemine getirmiş, ancak yeni tasarısında bu habere vurgu yapmamıştı.
 
Moskovskiy Komsomolets'in sahibi Aleksandır Lebedev, Eko Moskova radyosuna yaptığı açıklamada, yetkililerin dağıtımı engellemesi ve genel yayın yönetmeninin istifası üzerine gazetenin kapatıldığını söylemişti.

cnnturk



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs