En Sıcak Konular

Arınç, yüzde 60'da iddialı

25 Nisan 2008 21:37 tsi
TBMM Eski Başkanı ve Manisa AK Parti Milletvekili Bülent Arınç, AK Parti'nin yerel seçimlerden daha da güçelenerek çıkacağını söyledi.

AK Parti Manisa. Kadın Kolları 2. Olağan Kongresin de konuşan. 22.Dönem TBMM Başkanı ve Milletvekili Bülent Arınç “Türkiye’yi korku ülkesi olmaktan kurtaracağız”

Bizim iki büyük desteğimiz var birincisi halkın bize olan desteğidir ki bugün daha fazla artmıştır. İkincisi ise parlamentodaki çoğunluğumuzdur. Milletvekillerimizin hepsi yekvücut kenetlenmiş ve yoluna devam etmektedir. Milletimize hizmetten geri durmayacağız. Bir taraftan yerel yönetimler bir taraftan merkezi hükümet el ele verecek ve çalışmalarımızı başarıyla sürdüreceğiz. Önümüze arkamıza hiç bakmadan yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir şeyden endişe etmeden hukuk içerisinde haklarımızı sonuna kadar savunarak milletten aldığımız emaneti hiç yere düşürmeden sonuna kadar taşıyacağımıza söz veriyoruz. Biz Türkiye’nin gerçekten laik, demokratik, sosyal ve hukuk devletini olmasını arzu ediyoruz. Anayasanın temel ilkleriyle ve yasalarıyla hiçbir problemimiz yok. Biz bunları gerçekleştirmek istiyoruz.

Düne kadar böyle değildi Türkiye. Nasıl sosyal devletti ki, hangi temek hakları insanımıza reva gördü ki, nasıl bir hukuk devletiydi ki, çetelerin mafyaların, yolsuzlukların içerisinde bocalayan bir devlete kim hukuk devleti diyebilirdi. Son yıllarda AK Parti iktidarının çetelerle nasıl başa baş dişe diş mücadele ettiğini biliyorsunuz görüyorsunuz. Hiç aklınıza gelmeyecek isimlerin kimlerle hangi bağlantılarının olduğunu bugün görünce bazılarınızın gözleri fal taşı gibi açılıyor. Türkiye’yi yılladır içerden sömüren, pek çok hukuksuz işlerin içersin de bulunan çevreler AK Partiye karşı nasıl harekete geçiyorsa bizde hukukla, demokrasiyle ve ülke güvenliğini önceleyen hükümetimizle bunlara karşı mücadele ediyoruz. Sonuna kadarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye bir korku ülkesi olmaktan kurtaracağız. Türkiye akıl ve hukukun üstün olduğu bir ülke olacak. Türkiye’de herkes göğsünü gere gere ben bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyım diyebilecek ve tüm anayasal hakların sahibiyim diyebilecek. Türkiye’de sabah yatağından kalkan insanların korkular taşımayacak. Sevgiyle karşılayacak. Kapılarını pencerelerini güneşe korkuyla açmayacak. Bunun için çalışıyoruz mücadele ediyoruz.” dedi.

“Hesapları alt üst oldu”

Arınç, “Bir ay önce AK Partinin kapatılması için açılan kapatma davası için sadece şunu söylemek istiyorum. Hukuk ve demokrasi içerisinde savunmamızı yapacağız. Biz inancımızın doğru bildiklerimizin hesabını her yerde vermeye hazırız. Attığımız her adımı söylediğimiz her sözün ve yaptığımız her işin hesabını dün nasıl verdiysek bugünde vermeye hazırız. Bu açıdan hiçbir endişemiz yok. Alnımız açıktır. Bu ülkenin yüksek mahkemesi önünde de parti olarak gerekli hesapları vereceğiz. Bir taraftanda ülkemizde bir kaosun yaşanmasını istemeyiz. Bazılarının arzu ettiği gibi bir ekonomik krizin çıkmasını ve insanların bunalmasını istemeyiz. Bu konuda siyasete düşen görevler vardır. Türkiye’nin endişeli günlere dönmemesi için siyaset kurumu olarakta herşeyi yapacağız. Telefonlara yansıyan bazı konuşmalar şunu söylüyor. Ne yaptıysak bunlarla baş edemedik. Tek çare kaldı. Böyle bir dava açılsın, arkasından kitleler sokağa dökülsün ekonomik kriz tetiklensin, ülke yönetilemez hale gelsin işte o zaman bunlardan kurtuluruz.

Bunlar dedikleri AK Parti iktidarıdır. Bunlardan kurtulmak isteyenler kimler, bir kısmı çete kavramı içerisinde sağda solda gözaltında olanlar, bir kısmı da dışarıda olanlar ve onlarla bağlantılı olanlar. Tek korkuları şudur; bunlar 5 sene iktidar oldular, hadi yıpranır giderlerde arkadan bir koalisyon kurulur diye beklediler. Bütün hesapları buna göre yaptık. AK Partiye iktidar yolu açılmayacaktı. Ama millet katladı kardeşim ikinci defa iktidara geldiler. Bütün hesaplarımız alt üst oldu. Bir 5 sene daha bunlara nasıl tahammül ederiz bunu bilemiyoruz. Öbürü asılıyor bir taraftan 5 sene olsa neyse üçün defa iktidara tek başlarına gelirler diye.” diye konuştu.
Arınç, “Bu millet isterse üçüncü defa iktidara getirir. Birilerinin bundan çok hoşlanmayacağını biliyorum ama ne gariptir ki bu insanlar şu sözü unutmuşa benziyorlar. Egemenlik kayırsız şartsız milletindir. Eğer demokrasi varsa bir ülkede, eğer seçim sandık varsa ve seçimler olacaksa milletin oy hakkına hiç kimse el uzatmasın.

Biz demokrasiye inanmış insanlarız. Elli defa söyledim yine söylüyorum, yüzde 47 veren halk yeri gelir yüzde 7 de verir. Hiçbir itirazımız olmaz halk beğenirse hizmetlerimizi takdir ederse seni tekrar iktidar eder. Ama sen sözünde durmazsan, yarım yamalak işler yaparsan, millete hizmette geri durursan millet seni yüzde 7’ye mahkûm eder. Biz buna dünden hazırız başarılı olursak, sözlerimizi tek tek yerine getirirsek milletten tekrar oy alacağımızı biliyoruz. Demokrasilerin sandıkla gelip gitme olduğunu biliyoruz. Buna hile karıştırmak milletin kabul etmeyeceği şeylerdir. Yüzde 22.5’la iktidar yapan bu millet bir sonraki seçimde yüzde 1.5 verdi. Demokrasi dediğiniz böyle bişey. Bunu kabul etmeyebilirsiniz. Bu millette çok oluyor canım diyebilirsiniz. Bir Türk markasının reklamı böyleydi bunlarda çok oluyorlar. Bunların AK Parti içimde söyledikleri şey aynı çok oluyorlar. Çoğu azı bilmem biz demokrasinin böyle olduğuna inanıyoruz. Anayasada böyle yazıyor.” şekline konuştu.

“Millete yamuk yapmayacaksınız”

Arınç, “2002 seçimlerinde yüzde 34.5 ile iktidara geldik. İki yıl sonra mahalli seçimlerde yüzde 40’a çıktı oyumuz. 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47.5 ile iktidara geldik. Biz bu çizgiyi aşağıya indirmeyiz. Önümüzdeki mahalli seçimlerde AK Partinin 2009 da yapılacak yerel seçilmede yüzde 60’a yakın oy alacağını bilenlerin endişelerini emin olun anlıyoruz. Ama endişe etmeye gerek yok. Son bir kamuoyu araştırma anketinin sonuçlarını vereceğim. Mart sonu itibariyle yapılmış bir anketin sonuçlarına göre AK Partinin oyu yüzde 52.5, CHP’nin oyu yüzde 17.5, MHP’nin oyu 12.5 çıkmış. Bir zamanlar 22 Temmuz öncesi cumhurbaşkanı seçtirmemek için meclise girmeyen iki parti vardı. İsimlerini bilen var mı? Biri ANAP oyu yüzde 0.5 yani yarım, DP ise yüzde 1.5 oyu çıkmış. Nerden nereye. Milleti severseniz millette sizi sever. Millete yamuk yapmayacaksınız. En önemli husus budur. Milleti anlayacaksınız, milletin değerlerine sahip çıkacaksınız. Düşeceksiniz kalkacaksınız ama dosdoğru olacaksınız o zaman millet sizi başına taç edecektir.” dedi.

“AK Partinin başarısı Washington’dan yankılanmalı”

Anketlerdeki rakamların yeterli olmadığını belirten Arınç, “Bütün iller, bütün ilçeler ve beldelerde çok çalışıp bu hizmet kervanına katılmasını sağlamalıyız. 2009 seçimlerinde AK Partinin başarısını dünya alem bilmelidir. Bu başarının yankıları Washıngton‘dan, Tokyo’dan, AB’den ve Ankara’dan yankılanmalıdır. Diğer partiler şunu söylemiş bunu demiş önemli değil. Bakın CHP kurultay yapıyor, halka bilbordlardan sesleniyor. Neden halka inmiyorsun, neden halka gitmiyorsun. Bak AK Partinin genel başkanı bir ay içerisinde 20 ili dolaştı. Beyefendi diyor ki benim halka gitmeme gerek yok ben televizyona çıkar konuşurum. Halkla ilişkiniz bu kadar olursa alacağınız sonuçta bu kadar olur.” diye konuştu.

haber7



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs