En Sıcak Konular

Erdoğan: CHP hep kıyıda köşede yeraldı

25 Nisan 2008 20:39 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok partili dönem de dahil 70 yıldır Türk milletinin CHP'yi tek başına iktidara getirmediğini söyleyerek "CHP hep kıyıda köşede yeraldı niye? Yapacağı, bu ülkeye vereceği bir şey yok da, onun için.'' dedi.

Konya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir toplu açılış törenine katıldı. Açılışı yapılan Konya Balık Hali'nde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Konya'nın kendileri için taşıdığı önemi dile getirdi.

Yeni yapılan Balık Hali'nin maliyeti, estetiği ve mimarisiyle Konya'da bir farklılığı ortaya koyduğunu anlatan Erdoğan, Konya'nın modern bir gelişim içersinde olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerin bütçelerinin büyük bir kısmını yatırımlara ayırdıklarını ifade eden Başbakan, yatırımların belediyelerle sınırlı kalmadığını, hükümet olarak da yoğun çalıştıklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan, ''Hızlı Tren Projesi'ni hayata geçiriyoruz. 2010 yılında hizmete girecek. Konya'dan Ankara'ya 1 saat 15 dakikada gidilecek. İstanbul da bitince Ankara'dan İstanbul'a devam. 3,5 saatte, bilemediniz 4 saatte Konya'dan İstanbul'a yolculuk gerçekleşecek. Bu ulaşımda devrim, çağ atlamaktır. Bölünmüş yol çalışmaları aralıksız sürüyor. Konya'da önümüzdeki dönemlerde doğal gaz kullanmayan ev kalmayacak. Konya Ovası'nın asırlık rüyası Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı Projesi de hayata geçiriliyor. Göksü Nehri'nin Akdeniz'e akan suyu Konya Ovası'na bereket, enerjimize elektrik olarak dönecek.'' diye konuştu.

Erdoğan, 2007 yılı sonu itibariyle kişi başına düşen milli gelirin 9 bin 333 dolara ulaştığına dikkat çekerek, iktidara geldiklerinde bu rakamın 3 bin 300 dolar olduğunu söyledi.

İktidara geldikleri günlerde Merkez Bankası'nın dolar rezervinin 26,5 milyar dolar civarında olduğunu bildiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün ki banka döviz rezervinin 72 milyar dolara ulaştığı bilgisini verdi.

İşçi ve memurların yıllardır paralarının kesildiğini vurgulayan Erdoğan: ''Bütün siyasi partilerin iktidarlarında bunlar kesildi. CHP'nin iktidarında da, iktidara ortak olduğu dönemlerde de kesildi. Çok partili dönemde benim milletim CHP'yi tek başına iktidar yapmadı. Hep kıyısından köşesinden Niye? Yapacağı, bu ülkeye vereceği bir şey yok da onun için'' diye konuştu.

Başbakan, daha sonra Balık Hali, Aksaray ve Karaman Köprülü Kavşakları ile Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen Zazadın Hanı'nın ortak açılış kurdelesini kesti.

Açılışı yaptıktan sonra balıkçı dükkanlarını gezen Başbakan, esnafla sohbet etti. Başbakan Erdoğan, balıkçı esnafını gezerken, 3 kilo kalkan balığı ve 2,5 kilogram kofana balığı satın alarak balıkçılara 350 YTL para ödedi.

Başbakan Erdoğan kofananın filetosunun çıkarılmasını, eşi Emine Erdoğan da çorba yapmak için balığın kılçıklarının verilmesini istedi.
 
cihan



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,847 µs