En Sıcak Konular

CHP'li Koç'tan tek aday çağrısı

25 Nisan 2008 19:46 tsi
CHP'nin yarın yapılacak 32. Olağan Kurultayı öncesinde Koç diğer adaylara tek aday çağrısı yaptı.

CHP'nin yarın yapılacak 32. Olağan Kurultayı öncesinde genel başkan adayı Haluk Koç, diğer adaylara çağrıda bulunarak, ''Gelin delegenin ve halkın talebini yerine getirelim, iş bölümüne dayanan çağdaş ve demokratik bir yönetim anlayışı içinde partimizi birlikte yönetelim'' dedi.

Haluk Koç, genel başkan adayı olacağını açıkladıktan sonra Çankaya'da çalışmalarını sürdürdüğü merkezde basın toplantısı düzenledi. Kendisine destek veren partililerin de katıldığı toplantıda CHP üst yönetiminin yalnızca parti içi iktidarını düşündüğünü savunan Koç, ''Bu durum bizleri tarihsel bir görev ve sorumlulukla baş başa bırakıyor. CHP'yi yenileştirerek ve demokratikleştirerek iktidar yapmalıyız'' dedi.

Koç, kurultay delegelerinin partide yenileşme ve değişimi gerçekleştirmeye hazır ve kararlı olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak aynı kurultay delegelerimizin haklı bir talebi var; adayların teke indirilmesi. Taşıdığımız sorumluluk bizi CHP tabanının ve kurultay delegelerinin beklentilerini karşılayabilecek bir tavır belirlemeye yönlendirmiştir. Genel başkan adayı olan arkadaşlarımıza sesleniyoruz; yenileşme ve değişim başarısını diğer aday arkadaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Gelin delegenin ve halkın talebini yerine getirelim, iş bölümüne dayanan çağdaş ve demokratik bir yönetim anlayışı içinde partimizi birlikte yönetelim. Böyle bir birliktelik ortak aklın kullanımının kapılarını açacak, 'CHP'de birlik, solda birlik' hedefimizin gerçekleşmesine olanak verecektir. Değişim diyerek değişimin önünü tıkamaya hiçbirimizin hakkı yoktur. Bu birliktelik yalnız bunu bekleyen tüm CHP'lilerin değil, halkımızın da coşkulu bir sevinç duymasını sağlayacaktır.''

Kurultay delegelerine güvendiğini ifade eden Koç, ''Yenileşme ve değişime verilecek imzalar ve oylar bilinmelidir ki yalnız partimizin geleceğini değil, toplumun geleceğini de demokratik güvence altına alacaktır'' dedi.

-''253'ÜN ÜSTÜNDE BİR İMZAYA SAHİBİM''-

''Diğer adaylara yaptığınız çağrıyı biraz açar mısınız?'' sorusu üzerine Koç, mantıklı ve sağduyulu bir iş bölümündün söz ettiğini, çağrısına cevap aldığı taktirde yarın sabaha kadar gerekli çalışma yapılarak işbirliğine yönelik sağlıklı bir çerçeve oluşturulabileceğini kaydetti.

''Yani genel başkan adaylığından vazgeçmiyorsunuz?'' sorusu üzerine de Koç, ''Ben bir emekten, yoğun bir taban talebinden bahsediyorum. Tek başına ortaya çıkmış bir kişi değilim. Arkadaşlarımın bana ilettiği talepleri ben de bir duyuruyla kamuoyuna mal ediyorum. Her konuda bir işbirliğine ve birlikte hareket etmeye açık olduğumuzu ifade ediyorum'' diye konuştu.

Koç, bir başka soruyu da yanıtlarken çağrısının bütün adaylara yönelik olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a destek ifade eden il başkanlarının bildirisine yönelik bir soru üzerine Koç, ''İl başkanları kendi adlarına açıklama yapabilirler. Temsil ettikleri ilin delegasyonu iradesi üzerinde toptancı bir ifadeyle bir açıklama yapma hakkına sahip değiller' diye konuştu.
Koç, ''Diğer adayların sizin lehinize çekilmesini mi istiyorsunuz?'' sorusuna da ''Ben iş bölümü dedim, görüşülür dedim. Önerimi kendi adıma değil, değişimden yana tavır koyan delegeler adına yapıyorum'' dedi.

Haluk Koç, genel başkan adaylığı için delegelerin yüzde 20'sine denk düşen 253 imza gerektiğine dikkat çekilmesi üzerine, kendisi açısından böyle bir sorun bulunmadığını, bu rakamın üstünde bir imzaya sahip olduğunu söyledi.

aktifhaber



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs