En Sıcak Konular

İslam karşıtı filme El Kaide'den misilleme!

25 Nisan 2008 18:43 tsi
El Kaide terör örgütü, Hollanda Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'in büyük tepkilere neden olan İslam karşıtı filmine yanıt olarak 10 dakikalık bir film hazırladı.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in videolarını da yayınlayan internet sitesinde gösterime giren filmde, Amerikan ve İsrail savaş uçaklarının saldırlarında ölen ya da sakat kalan sivillerin görüntülerine yer verildi.
 
Wilders'in fitne filmine yanıt ve bir El Muraykib yapımı olduğu bildirilen film, yürüyüş yapan askerlerin "İsa Kampı: Amerika yeniden doğuyor" yazan posteri kesmesiyle başlıyor.
 
Filmin ilk bölümünde Amerikan savaş uçaklarının bombalaması sonucu Irak, Filistin, Afganistan ve Vietnam topraklarında ölen ve yaralanan çocukların görüntüleri yer alıyor.
 
Görüntülerde, bir kişi haçlı şövalyesi kılığında gösterilirken, fonda ABD Başkanı George Bush'un 11 Eylül saldırılarından sonra söylediği, "Bu haçlı seferi terörizme karşıdır" sözlerine atıfta bulunuyor.
 
"Haçlı Papa'nın Allah belasını versin"
 
Hıristiyanlar ve Yahudilerin terörist olduğu, bunların geçmişleri ve geleceklerinin bunun kanıtı olduğu ileri sürülen filmde, "Haçlı Papa, Allah onun belasını versin ve Haçlı seferinin lideri Bush, İslam'ın gerçek düşmanıdır" ifadeleri kullanıldı.
 
Filmin ikinci bölümünde ise Mahatma Gandi, Leo Tolstoy ve George Bernard Shaw gibi aydınların Hz. Muhammed'i öven açıklamalarına değinildi.
 
Hollanda'da yabancı karşıtı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders tarafından yapılan İslam karşıtı kısa film, internet üzerinden yayınlanmıştı. 'Fitne' adıyla hazırlanan ve yaklaşık 16 dakika süren filmin gösterildiği link, partinin web sitesinde açıklanmıştı.

cnnturk



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs