Çalık'ı ben tanıştırdım | " /> Çalık'ı ben tanıştırdım | "/>

En Sıcak Konular

Gül: Evet Çalık'ı ben tanıştırdım

25 Nisan 2008 17:15 tsi
Gül: Evet Çalık'ı ben tanıştırdım Cumhurbaşkanı Gül, iş adamı Ahmet Çalık'ı Suriye'nin başkenti Şam'da Katar emiri ile enerji konusundaki projeler için tanıştırdığını ancak ne konuştuklarını bilmediğini söyledi. Gül, Baykal'ın yemeğe gelmemesini de yorumladı.

       
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk iş adamlarını ziyarette bulunduğu ülkelerin, liderleriyle tanıştırarak, birçok projenin Türk firmaları tarafından yapılmasını temin ettiğini söyledi. Gül, bu çerçevede iş adamı Ahmet Çalık'ı, Suriye'nin başkenti Şam'da, Katar emiri ile enerji konusundaki projeler için tanıştırdığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen, mezuniyet töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gül, Sabah-ATV Grubu satışıyla ilgili olarak, iş adamı Çalık ile Katar Emiri'ni tanıştırdığı iddialarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

''Açıkça cevap vereyim; Şam ziyaretimde Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nı yapacak olan sayın Çalık'ı, enerji konusunda Katar Emiri ile tanıştırdım. Bu doğrudur. Yalnız ben, sadece onunla değil, bütün iş dünyası ile yakın ilişki içinde duruyorum. Onların Türkiye dışındaki bütün işlerine yardımcı oluyorum. Katar Havaalanı'nı bugün TAV yapıyorsa onları da ben tanıttım.

Dubai Metrosu'nu yapan Yapı Merkezi şirketi CHP'li bir milletvekiline aittir. Onları da Dubai Şeyhi'ne tanıttım. Kahire Havaalanı'nı yapan Türk şirketini Mısır Cumhurbaşkanı'na tanıtım. Daha bunun gibi birçok projelerin Türk firmaları tarafından yapılmasını temin ettim. Dolayısıyla sadece bu çerçeve içerisindedir. Benim Katar ziyaretimde de Türkmenistan ziyaretimde de Sayın Çalık'ı gördüm. Birçok iş adamı katılmıştır. Bunlar gayet açık, herkesin gözü önünde olan şeylerdir. Ama onun dışında ben, kim kimle ne konuşur, ne yapar, onlara karışmam. Kaynağına karışmam. Onlar benim işim değil. Gayet açık söylüyorum. Bu çerçeve içindedir her şey.''

ERMENİSTAN'DA TÜRK BAYRAĞI'NA YAPILAN SAYGISIZLIK

Ermenistan'da Türk bayrağına basılmasıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Gül, ''Bunlar, onlar için, bunu yapanlar için utançtır'' dedi. Türkiye'nin, Ermenistan'ı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'na davet ettiğini, Türkiye'nin, bölgenin istikrarına dolaylı katkıları olduğunu ifade eden Gül, ''Bir ülkenin bayrağını göz göre göre eğer bazıları çiğniyor ve görüyorlarsa, bu o ülkenin ve onların utanacağı bir şeydir. Biz bunları yapmayız'' diye konuştu.

Türkiye'nin ve Türk insanının savaştığı ülkelerin insanlarına ve komutanlarına dahi daima saygı gösterdiğine dikkati çekerek, Çanakkale Savaşları'nın 93. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerin, buna örnek olduğunu belirtti.

-23 NİSAN YEMEĞİ-

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde verdiği 23 Nisan yemeğinin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılmaması nedeniyle amacına ulaşıp ulaşmadığı yönündeki soruyu ise, ''Tabii kendi takdir edeceği husus. Çok güzel bir yemek oldu ve güzel şeyler konuştuk'' diye yanıtladı.

''Buna benzer yemekler devam edecek mi?'' sorusu üzerine Gül, ''Duruma göre'' dedi.

AA
 



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,802 µs