En Sıcak Konular

Dağlıca davasında yasak devam edecek

25 Nisan 2008 16:37 tsi
25 Nisan 2008 15:43PKK'nın, Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen ve birliklerine dahil olduktan sonra tutuklanan 8 askerin, yargılandıkları dava ertelendi.

Terör örgütü PKK üyelerinin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen ve birliklerine dahil olduktan sonra tutuklanan 8 askerin, Van Askeri Mahkemesinde yargılandıkları davanın duruşması ertelendi.

Van Askeri Mahkemesinde saat 10.00'da başlayan duruşmada, sanıklardan uzman çavuş Halis Çağan, er Ramazan Yüce ile 5 sanık avukatı hazır bulundu.

Mahkeme heyeti duruşmadaki gizlilik kararını kaldırarak, duruşmanın açık yapılmasını kararlaştırdı. Karar üzerine er İlhami Demir'in babası Rabiğ Demir duruşma salonuna alındı.

Duruşmada, aralarında Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik'in de bulunduğu 11 tanığın beyanı okundu.

Beyanların okunmasının ardından sanık er Ramazan Yüce, teröristlerin baskını sırasında üzerinde bulunan ve şarapnel parçalarıyla delinen kazağını, mahkeme heyetine delil olarak sundu.

Sanık avukatları, yargılama ile ilgili önceki celsede alınan yayın yasağı kararının, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından kaldırılmasını talep ettiler.

Askeri Savcı da 13 Nisan 2008'de Silopi Verimli Jandarma Karakol Komutanlığına teslim olan ve şu an cezaevinde bulunan terör örgütü PKK üyesi bir kişinin, Jandarma Karakol Komutanlığında yapılan mülakatta, Dağlıca saldırısını gerçekleştiren teröristlerden biriyle görüştüğünü ve olaya ilişkin bazı bilgiler verdiğini belirterek, 21 sayfadan oluşan mülakat tutanağını mahkeme heyetini sundu.

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, er Ramazan Yüce ile uzman çavuş Halis Çağan'ın da duruşmadan bağışık tutulmasına, yayın yasağının devamına, bazı tanıkların dinlenmesine ve Silopi'de teslim olan terör örgütü üyesi Cihat Batur'un ifadesinin mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Duruşma, 15 Ağustos tarihine ertelendi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki tabur komutanlığına 21 Ekim 2007 tarihinde terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıdan sonra irtibat kesilen ve 5 Kasım 2007'de Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine katılan uzman çavuş Halis Çağan, erler Ramazan Yüce, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, Fatih Atakul, Fuat Başoda ve Mehmet Şenkul, 10 Kasımda Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Van Askeri Mahkemesi'nce tutuklanmışlardı.

8 asker, 2 Şubatta Van Askeri Mahkemesinde görülen duruşmada tahliye edilmişlerdi.

aktif haber



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,840 µs