En Sıcak Konular

ABD Irak'ta, İran silahı bulmuş!

25 Nisan 2008 15:33 tsi
ABD Irak'ta, İran silahı bulmuş! Nükleer silah ürettiği gerekçesiyle Irak'ı işgal eden ve 100 binlerce Iraklının yaşamını kaybettiği savaşın ardından "Irak'ta nükleer silah yok" açıklaması yapan ABD, şimdi de İran'ı, Irak'taki şii grupları silahlandırmakla suçluyor.

Amerika'nın güçlü gazetesi The Wall Street Journal'de yer alan habere göre ABD yönetimi, bulduğu bu yeni cephaneleri yakın zamanda kamuoyuna göstermeyi planlıyor. Amerikan ordusundan iki üst düzey ismi, gazeteye yaptıkları açıklamada silahların kamuoyuna sunumunun da önümüzdeki Pazartesi günü yapılabileceğini söylediği öne sürüldü.

Gazeteye konuşan Bağdat ve Washington'daki yetkililer, aralarında havan topu, füze ve patlayıcıların da bulunduğu silahların yeni üretilmiş malzemeler olduğunu ileri sürdü. Habere göre silahların ve patlayıcıların üzerindeki bilgilerde malzemelerin iki ay önce üretildiği belirtiliyor.

Bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmayan bu bilgi, ABD'nin İran üzerindeki tutumunu daha da sertleştirmesine işaret ediliyor. Amerikan yönetimi uzun süredir İran'ı, Irak'a yönelik en büyük ve uzun süreli tehdit olarak niteliyordu.

Irak'taki Amerikan ordusundan Amiral Michael Mullen bu ay içinde yaptığı açıklamada İran'ın, Irak'taki Şii gruplara desteğinin arttığını söylemişti. ABD Savunma Bakanı Robert Gates ise ilk kez, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın "Irak'a sokulan silahlardan haberi olduğunu" söylemişti.

Öte yandan İran ise Irak'a silah gönderdiği ve Şii milisleri eğittiği iddialarını reddediyor. İran yönetimi, iddiaları "Amerikan propagandası" olarak yorumluyor. Ancak bulunan yeni silahlarla İran'ın bu itirazlarının geçerliliğini yitirebileceği kaydediliyor.
 
8 sütun



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,013 µs