vurgununda ikinci perde | " /> vurgununda ikinci perde | "/>

En Sıcak Konular

Zafer Mutlu vurgununda ikinci perde

25 Nisan 2008 10:11 tsi
Zafer Mutlu vurgununda ikinci perde  Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'nun İstanbul Eyüp'teki çerez parasına yaptığı arazi vurgununda ikinci perde.

Zafer Mutlu, Kemerburgaz'da kapattığı 210 dönümlük arsanın yanındaki araziye de göz dikti. 'Tarla' görünen arsa için belediye sınırlarını değiştirtti.

Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'nun İstanbul Eyüp'teki arazi vurgununda inanılmaz oyunlar oynandığı ortaya çıktı. Alibeyköy Baraj Havzası içerisinde yer alan ve tarım arazisi hükmünde olan alan, kayıtlarda "tarla" olarak görünüyor. Dolayısıyla buraya "hukuken" bina yapılması imkansız... Ancak Mutlu, hukuk takmıyor!

KONUT VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPIYOR
Zafer Mutlu'nun göz diktiği "tarla", Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı'nın hemen yanında... "Gazeteci", villa ve alışveriş merkezi yapmak için hazırlanan araziye sahip olmak için sinsi bir plan kurdu. Eyüp Belediyesi'ne ait arazinin, "plan değişikliği" yapılarak Göktürk Belde Belediyesi'ne bağlanmasını sağladı!

210 dönüm arazi için şeytani plan

Su havzasına villa dizmeye hazırlanan Mutlu'nun hayalleri mahkemeden döndü. Bunun üzerine şeytani plan devreye girdi. Arazi, Eyüp'ten alınıp Göktürk Belediyesi'ne dahil edildi.

Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zafer Mutlu'nun İstanbul Eyüp'teki arazi vurgununda inanılmaz oyunlar oynandığı da ortaya çıktı. Sulama havzasında bulunan ve bu yüzden de tarım arazisi hükmündeki alan, kayıtlarda 'tarla' olarak görünüyor. Dolayısıyla buraya bina yapılması ya da tarım dışında kullanılması hukuken imkansız! 3 bin 292 parselli, yani yaklaşık 210 dönüm olan bu arazi, Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı'nın hemen yanında bulunuyor. Fakat söz konusu alan, bugünlerde villa ve arazi yapımı için hazırlanıyor.

TEKRAR EYÜP BELEDİYESİ'NDE...
Vakfa tahsis edilen araziye, Alibeyköy Baraj Havzası'nın içerisinde olması nedeniyle yapılaşma izni verilmemesi villaların ve alışveriş merkezinin önüne set çekiyordu! Bunun üzerine arazi, dönemin Fazilet Partili Belediye Başkanı Ahmet Genç'in direnmesi üzerine, plan değişikliği yapılarak ANAP'lı belediye olan Göktürk Belde Belediyesi'ne bağlandı. Eyüp Belediyesi de bunun üzerine Eyüp 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açarak, ilçenin en değerli arazisinin tekrar kendi bünyesine katılmasını sağladı.

Herkes çıkar peşinde!

Mutlu'yla davalı olan Eyüp Belediyesi'nin de bölgedeki rantı hesapladığı ileri sürüldü.

Eyüp Belediyesi, araziyi kendi bünyesine kattıktan sonra ikinci bir hamle daha yaptı. Belediye Başkanı Ahmet Genç, su havzası içinde olan söz konusu arazideki Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı'nın işgalci durumda olduğunu kaydetti. Genç, "Arazinin bulunduğu bölge şu anda plansız. Dolayısıyla biz burayı imarlı bölgeye açıp belediyemizin gelir kaynaklarına eklemek istiyoruz" dedi.

GENÇ DE KENDİSİNİ DÜŞÜNÜYOR
Ancak konuyla ilgili Zafer Mutlu'ya 17 dava açan Ahmet Genç'in de aslında Mutlu'nun hazırladığı planın içerisinde olduğu ileri sürüldü. Genç'in, Mutlu'yla anlaşıp bölgeden elde edilecek rantı kendi çıkarları doğrultusunda kullanmayı hedeflediği iddia edildi.

İmara açılırsa fiyat katlanır

Üzerinde büyük savaş verilen 210 dönümlük arazinin bağlı bulunduğu Göktürk beldesi, yani Kemerburgaz'daki emlakçılar ve vatandaşlar, ortada dönen müthiş rantı dile getiriyor. Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Mustafa Kemal Kesici, İskoza Tepesi'nin plansız olduğunu belirterek "Orada villa imar izninin verilmesini biz de istiyorduk. Çünkü artık tarım arazilerinde tarım yapılamıyor" diyor. En fazla yüzde 25 imar verilebildiğini belirten Kesici, İskoza sırtları imara açılırsa, şu an 150-200 dolar arasında olan arazi metrekare fiyatlarının 500 doları bulacağını da ileri sürüyor. Kanalar Emlak Yöneticisi Yetiş Kanal ise İskoza mevkisine yapılacak villaların en düşük fiyatının 500 bin dolardan başlayacağını iddia etti.

Müfettişler geldi
İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişleri Hüseyin Köksal ve Cüneyt Orhan Toprak, araziyle ilgili olarak Eyüp Belediyesi hakkında soruşturma yaptı. Başkan Yardımcısı Yaşar Özgül ise belediyelerinin açtığı dava ile Maliye Bakanlığı'nın tahsislerinin iptal edildiğini bildirdi. Mutlu'nun arazideki inşaat çalışmalarının belediye ekiplerince durdurulduğunu belirten Özgül, alanla ilgili davaların sürdüğünü de kaydetti. Bu arada, arazinin yeniden Eyüp Belediyesi sınırları içerisine dahil edilmesiyle rant savaşının gün geçtikçe daha da kızışacağı öne sürüldü.

İlgili haber

28 Şubat'ın asıl vurguncusu !

http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=64085

Takvim

 



Bu haber 1,675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,868 µs