fatura kılıfı! | " /> fatura kılıfı! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'nin kayıp 3 trilyonuna fatura kılıfı!

25 Nisan 2008 09:17 tsi
CHP'nin kayıp 3 trilyonuna fatura kılıfı! CHP’NİN kayıp 4 trilyonuyla ilgili iddiaları yalanlamak isteyen Kanaltürk yönetimi, kafaların iyice karışmasına ve CHP-Kanaltürk ilişkisi üzerindeki esrar perdesinin daha da kalınlaşmasına neden oldu. CHP’nin Kanaltürk’e aktardığı 4 mily

 Faturayı Maliye’yi görünce kesmişler   
 
CHP’nin kayıp 4 trilyonu manşetlere düşünce 2 yıl önce alınan paranın faturası kesilmiş. CHP’nin 2 yıl önce ödediği 4 trilyonu Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiği mali hesaplarda nasıl gösterdiği tartışılıyor.
 

CHP’NİN kayıp 4 trilyonuyla ilgili iddiaları yalanlamak isteyen Kanaltürk yönetimi, kafaların iyice karışmasına ve CHP-Kanaltürk ilişkisi üzerindeki esrar perdesinin daha da kalınlaşmasına neden oldu. Kanaltürk adına Tuncay Özkan’ın liderliğini yaptığı www.bizkackisiyiz.com internet sitesinde CHP’nin Kanaltürk’e aktardığı 4 milyon YTL’nin faturaları yayınlandı. Ancak, ödemenin tamamının 2005 yılına kadar yapılmasına karşın iki faturanın 2007 yılına ait olması dikkat çekti.

 

PARA 2004 VE 2005’TE ÖDENDİ

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiği Maliye Bakanlığı raporunda, CHP’nin İş Bankası üzerinden Kanaltürk’ün sahibi Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri Anonim Şirketi’ne gönderilen toplam paranın miktarı yaklaşık 4 milyon YTL. Kanaltürk’ün Finansbank’taki hesabına Aralık 2004’ten 2005 sonuna kadar parça parça para transferi yapılmış.

KANALTÜRK CHP’DEN ALMAMIŞ

KANALTÜRK, CHP’den gelen bu paralar karşılığında 31 Mayıs 2005 tarihinde 1 trilyon 100 milyar liralık fatura kesmiş. CHP’den aktarılan yaklaşık 4 trilyon liranın 2 trilyon 922 milyar 109 milyon 86 liralık kısmı için hiçbir fatura kesilmemiş. Bu para Kanaltürk’ün hesaplarında başka kişi veya kurumlardan alınmış gibi gösterilmiş ve kayıtlara ‘avans’ hesabına yazılmış.

MALİYE KAPIYA DAYANDI

MALİYE Bakanlığı’nın 2007 Şubat ayında Kanaltürk’ün hesaplarını incelemeye alması ve ardından CHP’nin Kanaltürk’e para aktardığının medyada yer alması üzerine Kanaltürk yönetiminin parayı aldıktan tam 2 yıl sonra apar topar kayıp 4 trilyonu faturalandırdığı ortaya çıktı. www.bizkackisiyiz.com’da yayınlanan faturalara göre, kayıp 3 trilyonla ilgili ilk fatura ödemenin yapıldığı tarih olan 2005 yılından tam iki yıl sonra yani 2007 yılının Mart ayında düzenlenmiş.

APAR TOPAR FATURALANMIŞ

CHP-Kanaltürk alışverişinin medyaya yansımasından yaklaşık bir ay sonra 21 Mart 2007 tarihli ve 020940 No’lu faturanın tutarı 1 trilyon 227 milyar 200 milyon lira. Kayıp 4 trilyonu belgelemek için kesilen ikinci fatura ise 13 Eylül 2007 tarihli ve 189847 nolu. Bu faturanın tutarı ise 3 trilyon 209 milyar lira. Açıklanan faturalar, ‘Maliye Bakanlığı inceleme başlatıp, medya da CHP-Kanaltürk para ilişkisini gündeme getirmeye başlayınca 2 yıl önce alınan paranın faturası iki yıl sonra apar topar kesilmiş’ iddialarını gündeme getirdi.

CHP Kanaltürk’e 5.7 trilyon ödemiş

KANALTÜRK yöneticilerinin açıkladığı faturalar CHP ile Kanaltürk arasında para ilişkisinin 4 değil 5.7 trilyon lira olduğunu da ortaya çıkardı. Kanaltürk’ün açıkladığı faturalardan ilkinin bedeli 1 trilyon 100 milyar lira. 2007 yılında kesilen diğer iki faturanın bedeli de tutarı 1 trilyon 227 milyar 200 milyon ve 3 trilyon 209 milyar lira. Bu faturalara göre CHP’nin 13 bölümlük Atatürk’ün Kurduğu Partinin Öyküsü Belgeseli için Kanaltürk’e toplam 5 trilyon 700 milyar lira ödediği ortaya çıktı.

CHP kayıp 4 trilyonu deftere nasıl işledi?

KAYIP 4 trilyonla ilgili ortaya çıkan fatura skandalı yeni bir soruyu daha gündeme getirdi. Siyasi Partiler Yasası’na göre partiler bir önceki yıla ait mali hesaplarını bir sonraki yılın Haziran ayına kadar Anayasa Mahkemesi’ne teslim etmek zorunda. CHP’nin 2005 yılında ödediği kayıp 3 trilyonun Kanaltürk tarafından faturalandırılma tarihi 2007. Yani faturalar CHP 2005 yılı mali hesaplarını Anayasa Mahkemesi’ne teslim ettikten yaklaşık 1 yıl sonra kesilmiş.

KANALTÜRK’ÜN açıkladığı 2007 tarihli iki faturanın CHP hesaplarında yer alıp almadığı ve bunun Anayasa Mahkemesi’ne gönderilip gönderilmediği merak konusu. CHP’nin Kanaltürk’e ödeyip, bunun medyada yer almasının ardından tam 2 yıl sonra faturasını aldığı parayı Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiği mali hesaplarında nasıl gösterdiği de merak konusu oldu.

Ekranda ‘Benim kanalım’ itirafı

ÖNCEKİ akşam Kanaltürk televizyonunda canlı yayına katılan Tuncay Özkan bugüne kadar sahibi olmadığını savunduğu Kanaltürk’le ilgili müthiş itirdaflarda bulundu.

Bugüne kadar Kanaltürk’ün kendisine ait olmadığını, kanalın çalışanlara ait olduğunu iddia eden Özkan, CHP’nin kayıp 4 trilyonuyla ilgili faturaları gösterirken ‘benim kanalım’ dedi. Özkan, ayrıca CHP için yapılan ve toplam 5 trilyon 700 milyar lira alınan 13 bölümlük Atatürk’ün Kurduğu Partinin Öyküsü Belgeseli’nin içinde kayıtlı olduğunu iddia ettiği 2 kasedi de faturaların karşılığı olarak izleyicilere gösterdi.

Suçlamalara cevap yok

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP’nin kayıp 4 trilyonuyla ilgili suskunluğunu 4 gün sonra Milliyet gazetesinden Fikret Bila’ya bozdu. Kanaltürk’e yapılan ödeme konusunda Maliye Bakanlığı’nın kafa karışıklığı yaratmaya çalıştığını savunan Baykal ‘Bizim alnımız açık, başımız dik. Bütün işlemlerimiz ve evraklarımız tamam. Hiçbir tereddüdümüz ve tedirginliğimiz yok’ dedi.

PROPAGANDA İÇİN YAPILDI

YAPILAN ödemenin propaganda faaliyetleri içinde yapılan bir işle ilgili olduğunu savunan Baykal ‘Bir hizmet alınmış ve bedeli ödenmiştir. Ödeme de banka havalesiyle gerçekleştirilmiş, faturası da alınmıştır. Evraklar dosyamıza konulmuştur. Anayasa Mahkemesi’ndedir’ dedi. Siyasi partilerin mali denetimini Anayasa Mahkemesi’nin yaptığını belirten Baykal, ‘Ve bu konular kapatılma gerekçesi değildir’ dedi.

star



Bu haber 304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,615 µs