En Sıcak Konular

Baykal'ın 'Umut' planı suya mı düştü

24 Nisan 2008 18:28 tsi
Baykal'ın 'Umut' planı suya mı düştü İddia çok önemli ve gerçekten de partinin kaderini değiştirecek nitelikte. Aktaran da CHP’nin önemli isimlerinden. Ankara Kulisleri’nde bu çok konuşulan ‘Umut’ projesi eğer Oran adaylığını açıklamasaydı şöyle gelişecekti.

Metehan DEMİR'in haberi

Kongrede, CHP Genel Başkanlığı için yarışacak Umut Oran ile ilgili Baykal’ın aslında önceden çok özel bir planı olduğu ama karşı gelişmeler üzerine bunu iptal ettiği iddia edildi. Aslında ebediyete dek koltuğunu bırakmayacak diye esprili ama sert bir şeklide eleştiren CHP Lideri Deniz Baykal’ın gelecekle ilgili samimi planları vardı. Bu nedenle, Umut Oran’ı yakın takibe aldı. Hatta, kendisine yakın çevresinden Oran ile ilgili tavsiyelerde bulunanlar bile oldu.

Bunun üzerine, bir süre önce yani adaylığını açıklamadan, Umut Oran’ın, bizzat Baykal’ın çağrısı ile parti’nin merkez karar yönetimine davet edilmesi planı kafalarda oluştu.

Zaten yukarıdaki bu satırların işaret ettiği süreç ilgili çevrelerde biliniyordu. Çünkü, Baykal, bu düşüncelerini Sabah’ın duayen yazarı Yavuz Donat’a aktarmış ve Donat da bunları yazmıştı.

Ancak işte tam bu noktada, büyük umut planının önemli bölümü de asıl bundan sonra başlayacaktı. Çünkü, Baykal bu kongrede sadece Umut Oran’ı parti yönetimine dahil etmekle kalmayacaktı. Bundan sonra yapılacak ilk genel kurulda da yerine büyük ihtimalle Umut Oran’ı işaret edecekti. Ancak, Umut Oran, Baykal’a karşı bayrak açmayı seçince, doğal olarak Baykal hayal kırıklığına uğradı. Bu düşüncesini de askıya aldı.

Hatta, çok yakınındaki bir siyasetçiye, ‘Umut Oran yetenekli birisi. Ama iyi bir siyasetçi nerede ve nasıl davranacağını bilir. Umut Oran işte burada hata yaptı’ dedi. Dediğimiz gibi bunu aktaran dikkate alınması gereken bir CHP’li. Gerçekten böyle olsaydı, kim bilir belki de CHP bugün farklı bir gelecek vizyonunu tartışacak olabilirdi.

Yine de ne olursa olsun, inşallah gelişmeler diğer siyasi partiler de olduğu gibi Türkiye’nin hayrına olur. Ama, CHP’de Baykal’a özellikle şu dönemde karşı çıkmak parlak bir gelecek için hayırlı olmayabilir.

Hürriyet
 



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,278 µs