En Sıcak Konular

'Kapatılırsa Türkiye karşıtları bayram eder'

24 Nisan 2008 17:57 tsi
'Kapatılırsa Türkiye karşıtları bayram eder' Avrupa Parlamentosu Milletvekili Vural Öger, 'AK Parti kapatıldığı takdirde yurtdışındaki Türkiye karşıtları çok sevinecek' dedi. Öğer, Avrupa'da Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkanların oranını da verdi.

Forum İstanbul 2008'in ''Avrupa'da Türkiye'de, Türkiye'de Avrupa'' konulu oturumunda bir konuşma yapan Öger, Avrupa Birliğinin (AB) Türkler için 1840'larda başlayan ve bugünlere kadar uzanan bir rüya olduğunu kaydetti.

Kendisine göre bu rüyanın Türkiye'nin geleceğini tayin edecek en önemli konulardan biri olduğunu vurgulayan Öger, toplumda bu konunun tartışma haline geldiğini dile getirdi.

Öger, Avrupa'dan bakıldığında; Türkiye'ye tarihi, kültürel, ekonomik ve politik açıdan ön yargılı ve sıcak bakan iki ayrı kesim bulunduğunu anlatarak, ''AB, ABD gibi AB birleşik devletleri değil. Burada çok seslilik var. Yani Sarkozy'nin, Merkel'in söylediği her lafa AB demiş gibi bakılıyor. Bunları dinleriz ama bakacağımız yer Konseyin kararlarıdır'' diye konuştu.

AB'nin yüzde 25'lik kesiminin Türkiye'nin üyeliğine kesinlikle karşı olduğunu, yüzde 25'inin Türkiye'nin birliğe girmesini istediğini aktaran Öger, ''Yüzde 50'si ise konjonktüre göre değişen bir bakış açısına sahip. Önemli olan bu oranının büyük bölümünü lehimize kazanabilmek'' dedi.

Öger, Türkiye'ye yapılan tavsiyelerin toplumun çoğu tarafından müdahale olarak görüldüğünü de dile getirerek, Türkiye'nin bir kulübe girmek istediğini, bunun da bazı kuralları olduğunu anlattı.

''Olayları duygusal algılıyoruz'' diyen Öger, İspanya ve Portekiz'in katılım sürecinin Türkiye'den çok daha zor geçtiğine, bu yüzden duygusallıktan uzak durmak gerektiğine işaret etti.

Öger, birliğe üye olmanın egemenliği engellemek olmadığını da ifade ederek, ''Avrupa'nın (sizi böleceğim, paylaşacağım) diye bir amacı yok'' dedi.

Bunları ''gereksiz refleksler'' olarak nitelendiren Öger, bazı komplo teorileri üretildiği görüşünü aktardı.

Öger, ''Avrupa ile müzakereleri teslimiyetçilik olarak değerlendirmeyi bir hata olarak görüyorum'' diye konuştu.

Konuşmasında parti kapatma davasına da değinen Öger, ''Parti kapatma olduğu takdirde, benim kanaatim Türkiye karşıtları çok sevinecek, bayram edecek'' diyerek, müzakerelerin askıya alınması durumda Avrupa hayalinin biteceğini söyledi.

AA




Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,655 µs