En Sıcak Konular

Üç koldan Taksim’e çıkılacak!

24 Nisan 2008 15:36 tsi
Üç koldan Taksim’e çıkılacak! Hükümetin “yasak” kararına karşın sendikalar 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. TÜRK-İŞ Dolmabahçe’den, DİSK Şişli’den, KESK ise Şişhane’den Taksim’e yürüyecek.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, “Taksim inadını bırakın” açıklamalarına karşın sendikalar, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaya kararlı. Hatta sendikalar, Taksim için yürüyüş kollarını bile belirledi.

Buna göre TÜRK-İŞ Dolmabahçe, DİSK Şişli, KESK ise Şişhane kolundan Taksim Meydanı’na yürüyecek. Sendikaların arkasından da sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler kortej oluşturacak.

DİSK Başkanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından bugün olağanüstü toplanma kararı alırken, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Taşdemir’in cuma günü ortak basın açıklaması yapması bekleniyor.

KARANFİL VE GÜLLERLE İstanbul’daki 1 Mayıs hazırlıklarını yürüten komitede yer alan DİSK Genel Sekreteri Görgün, üç konfederasyon olarak 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaya kararlı olduklarını söyledi. Geri adım atmalarının söz konusu olmadığını belirten Görgün, “DİSK, TÜRK-İŞ ve KESK olarak üç koldan karanfil ve güllerimizle barış içinde Taksim’e çıkacağız. Hükümet ve yetkililerin, gerginlik yaratacak açıklamalardan kaçınmalarını bekliyoruz” dedi.

'TAKSİM’DE ISRARLIYIZ' Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel ise, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması ve tatil olması yönündeki ısrarlarını sürdürdüklerini dile getirerek, hükümetin tavrını yeniden gözden geçirmesini istedi.

Taksim’den vazgeçmediklerini, kutlamaların kitlesel geçmesi için İstanbul’daki sendika şubeleriyle toplantı yaptıklarını anlatan Türkel, Başbakan Erdoğan’ın Meclis’te yaptığı konuşmanın ardından izin için bakanlarla görüşmenin de anlamsızlaştığını söyledi.

Türkel, “Taksim’in bütün etkinliklere açık olmasını, ama işçilere kapalı olmasını doğru bulmuyoruz. 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda kararlıyız” diye konuştu.

Taraf



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,841 µs