Şamanist kal! | " /> Şamanist kal! | "/>

En Sıcak Konular

Sen istiyorsan Şamanist kal!

24 Nisan 2008 13:05 tsi
Sen istiyorsan Şamanist kal! Doğu Silahçıoğlu’nun, 'Türklerin kılıç zoruyla Müslüman yapıldığı' iddiasına sert ve gizemli bir yanıt veren Ahmet Kekeç, sözlerinin ne anlama geldiğini iyibilgi’ye açıkladı. Şamanist propagandanın izini süren Kekeç, Cumhuriyet’in ilk

Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, geçtiğimiz haftalarda Doğu Silahçıoğlu’nun 'Türklerin kılıç zoruyla Türkleştirildikleri’ iddiasına sert ve bir o kadar da gizemli bir yanıt verdi.

28 Şubat’ın simge isimlerinden emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu, 21 Şubat 2008 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan ‘Ümmetçiler ve Milliyetçiler’ başlıklı makalesinde şu satırları kaleme aldı:

Türkler Arapların putlara taptığı dönemde Orta Asya’da, Tanrı bilincinde Şaman inancında yaşamaktaydılar! İslamiyet’in yayılma süreci başında Arap ordularının saldırısıyla karşı karşıya kaldılar.

Yüz yılı aşkın bir mücadele sonunda bölge tümüyle Arapların istilasına uğradı! Türkler teslim oldular.

Ne acıdır ki, tarihin bu en büyük ‘Türk soykırımı’ sistemli çabalarla unutturuldu. Kılıçla katledilen Türklerin İslam’ı gönüllü olarak kabul ettikleri yalanı uyduruldu. Sonradan bu gerçeği ifade eden ‘milliyetçiler’ de ‘ümmetçiler’ tarafından susturuldu.”

Kekeç, iki gün sonra Silahçıoğlu’na köşesinden yanıt verdi. Silahçıoğlu’na ‘Sen istiyorsan Şamanist kal... Engel olan mı var’ diyen Kekeç, yazısını ‘Ama konu şaka kaldırır cinsten değil. Hiç değil..." satırları ile bitirdi.

Silahçıoğlu, Özdemir İnce, Veli Küçük…

Silahçıoğlu’nun bu satırlarının ardından önceki gün Özdemir İnce Hürriyet'te Şamanizm'i öven bir makale yazdı.

Tüm bunların üzerine Ergenekon’un kara kutularından biri olduğu sanılan Tuncay Güney’in Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda ‘Veli Küçük’ün Şamanizm'i anlattığı iddiaları da eklenince ortaya ilginç bir resim çıktı.

Şamanizm’in Ergenekoncularla kimilerince tuhaf, kimilerince manalı bir ortaklığı olabileceğine dair tez giderek güçleniyor.

Ahmet Kekeç’e sözlerinin anlamını ve Şamanizm’in şu günlerde neden pazarlanmaya çalışıldığını sorduk.

‘İNTELLİGENTSİA’NIN YOLUNDALAR

Doğu Silahçıoğlu Cumhuriyet'te 'Türklerin kılıç zoruyla Türkleştirildikleri'ni iddia ediyor. Özdemir İnce Hürriyet'te Şamanizm'i övüyor. Veli Küçük Ergenekon toplantılarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kıvamında Şamanizm'i anlatıyor. Ergenekon çetesinin tartışıldığı şu günlerde tüm bu 'Şamanizm pazarlaması'nın amacı ne olabilir?

Bu konuda bir projeksiyon yapamam. Çünkü, Ergenekon çetesiyle şu ya da bu şekilde irtibatlandırılan kişilerin Şamanizm konusundaki meraklarının nerden geldiğini bilmiyorum.

Güncel bir merak mı bu? Felsefik bir merak mı? Bu konuda bilgi sahibi değilim. Fakat bütün bu verileri göz önüne alıp sormadan da edemiyorum: Nerden çıktı bu Şamanizm merakı?

Eskimiş, gözden düşmüş, rasyonel karşılığı bulunmayan bir karşılaştırmayla (İslam ve Şamanizm karşılaştırmasıyla) elde edilecek kazanç ne olabilir?

Fakat dediğim gibi, bu soruların bende bir karşılığı yok. Bu arkadaşlar, zannedersem, Cumhuriyetin ilk yıllarında, ‘intelligentsia’nın (sınıflar üstü bir sınıf) bir bölümünün savunduğu "İslam dini Türkleri geri bıraktı" tezini tartışma gündemine getirmek istiyorlar.

Cari başarısızlıkları "kabul edilmiş din"in hanesine yazan bu anlayış, bereket, sadece bir kısım okur-yazar tarafından savunuluyor. Bir de, adı birtakım illegal oluşumlarla anılan çete bakıyesi tarafından... Zarar yok yani. Tartışsınlar...
 
23 Şubat'ta kaleme aldığınız "Sen istiyorsan Şamanist kal... Engel olan mı var?" başlıklı yazının son cümlesindeki, Silahçıoğlu'na hitaben yaptığınız, "Sen istiyorsan Şamanist kal' diyesi geliyor ama, konu şaka kaldırır cinsten değil. Hiç değil..." ifadesini açabilir misiniz? Bu şaka kaldırmayan, çok ciddi konu tam olarak nedir?
 
Hayır, ortada ciddi bir konu yok. Bu telaffuz rahatlığının şaka kaldırmadığını anlatmaya çalışıyorum. Doğu Silahçıoğlu isterse Şamanist olabilir yahut Şamanist kalabilir. Destekliyorum.

Fakat, "Türkler kılıç zoruyla İslamlaştırıldı" yahut "İslam dini Türkleri geri bıraktı" türünden, hiçbir bilimsel temeli ve değeri bulunmayan sözlerin "fikir" adı altında pazarlanıyor olması da, takdir edersiniz ki, intelligentsia adına çok ayıp, hatta çok utanç verici bir durum.
 
www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 3,894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs