En Sıcak Konular

Yılmaz Özdil Hakan Şükür'ü savundu

24 Nisan 2008 11:10 tsi
Günümüzün futbol anlayışı, sporcularının yaşam tarzları ve laiklerin kime neden tepkisi var ? Yılmaz Özdil yorumladı.

Yılmaz Özdil/Hürriyet

Hakan Şükür

Hiç düşündünüz mü, neden Avrupa'nın her yanını Brezilyalı futbolcular sardı? Sadece yetenekli oldukları için mi? Veya şöyle soralım... Fenerbahçe'de eşşek yüküyle parası olan Brezilyalı futbolcular var, neden hiçbirini gece álemlerinde, barda, kumarda, fuhuşta görmüyoruz?

*

Çünkü onlar, Atleta de Cristo.

Yani, İsa'nın sporcusu.

*

Bu adamlar, eğer evliyse, dünyanın en güzel kadınını getir, dönüp bakmaz. Yoldan çıkmaz... Hayatları "ev-idman-stat" arasında geçer. Yobaz değildirler. Ama, Allah'tan korkarlar... Yamuk iş yapmazlar. İçki içen bile, ağzıyla içer, insan gibi.

*

Futbol artık, sanayi...

O nedenle, futbol kulüpleri bu tür topçulara yatırım yapıyor. Parayı aldığı gün dağıtan, maç öncesi telekız pazarlığı yapan, kendine bakmayan, ailesine sadık olmayan futbolcu, istediği kadar yetenekli olsun, transfer edilmiyor. Paraya günah!

*

Bazıları yadırgadı ama, "Fenerbahçe derbisi Kutlu Doğum Haftası'na denk geldi, Allah kime nasip ettiyse, o kazansın" diyen Hakan Şükür, bunların Müslüman versiyonudur... İşini namusuyla yapan, yamuk yapmayan, ailesine bağlı, özetle Allah'tan korkan bir futbolcudur Hakan... Yobaz değildir. Baskı yapmaz, eşinin, kızının zorla başını örtmez.

*

Hal böyleyken...

Laiklere faul yapmak için fırsat kollayan bazı arkadaşlar, topa girmiş hemen, döşenmişler köşelerinde, "Noel'den rahatsız olmayanlar, Hakan Şükür'e tepki yağdırdı" falan diye.

Halbuki...

Hakan'a tepki mepki yok.

*

Laiklerin tepkisi, sırf imam hatip bitirdi diye, kendini İslam'ın sahibi zannedenlere... Laiklerin tepkisi, ağzından Allah'ı, Kitap'ı düşürmeyip, elalemin karısına sulanana, çocuk yaştaki kızlara nikáh kıyanlara... Laiklerin tepkisi, cemaat evlerinde etek öpüp, yaş gününde sosyete barlarında, hem de Kandil Gecesi, gizlice kadeh tokuşturanlara... Laiklerin tepkisi, dindarım ayaklarıyla milleti dolandırıp, Kábe manzaralı ev alanlara... Laiklerin tepkisi, cami bombalayanlara bu vatanın malını mülkünü peşkeş çekenlere... Laiklerin tepkisi, ramazanı hicri takvimle, peygamberimizin doğumunu miladi takvimle kutlayanlara... Düşün dinimizin yakasından kardeşim, çekin elinizi.

 



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,563 µs