En Sıcak Konular

G.Saray yense bile şampiyon olamaz

24 Nisan 2008 10:51 tsi
Hıncal Uluç Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi yine ortalığı karıştıracak açıklamalar yaptı. Galatasaray üzerine kurduğu teoride Fenerbahçe ve hakem de var...

“G.Saray maç başladığı andan itibaren favori. Ama oyun kilitlenirse herşey F.Bahçe lehine gelişir.”

“G.Saray'da oyun sıkıştığında takıma güven verecek kulübe yok. Fener'in kanatları çok etkili olabilir.”

“Hakem etki altında kalacaksa, Fener'den etkilenir. 2 takım da şu an beraberlik için anlaşma imzalar.”

RIDVAN Dilmen'e göre, 2 hafta önceye kadar F.Bahçe kesin favoriydi. Ama G.Saray tek forvetli sisteme dönünce aradaki denge sağlandı. Bu fikre katılır mısınız?

İKİ takımın sezon başındaki durumuna baksanız, şu anda G.Saray'ın 10 puan önde olması gerekirdi. Ama G.Saray hem idari, hem teknik açıdan o kadar kötü yönetildi ki, öylesine darmadağın edildi ki, yarıştan düştü.. Takımda dostluk, arkadaşlık bitti.. Takım arkadaşına, hocana, başkanına güvenmezsen nasıl başarılı olursun? G.Saray'ın elinde herşeye rağmen iyi kadro var.. Kadro, hep birlikte nefret ettikleri Kalli'nin gitmesiyle kenetlenmiş görüntüde.. Bunlar sahaya çıkarken G.Saray'ı avantajlı kılabilir.. Yoksa çift forvet, çift ön libero filan bunlar hep palavra.. Büyükşehir maçını kimse izlememiş doğru dürüst.. O maçta G.Saray 1 değil, 3 forvetle oynadı: Ümit, Lincoln ve Arda.. Bu üçünü top kovalarken ya da orta çizginin gerisinde gördünüz mü hiç? Lincoln ve Arda'nın savunma zaafları bilindiği için, G.Saray orta sahayı kalabalık tuttu ve üçlü forvetin arkasını güçlendirdi.. Mesele bu.. G.Saray'ın 3 forvetle oynadığı tek maçtır Belediye maçı..

F.Bahçe daha oturmuş takım görüntüsünde..

F.BAHÇE'NİN yumuşak karnı savunması. Üstüne gitti mi, önde baskı yaptın mı, o savunmayı allak bullak edersin. Bunu yapan her takım yener F.Bahçe'yi. F.Bahçe'nin durmadan kendi kalesine gol atması tesadüf değil. Kötü savunmalarından. Ama maçın başladığı andan itibaren şu koşullarda G.Saray favori. Futbolda işler iyi gittiği sürece kenar yönetime ihtiyaç yoktur. Teknik adamın müdahalesi işler kötü gittiği zaman beklenir. O müdahale de % 70 psikolojik, % 30 fizikseldir. Sıkışmış, tıkanmış, gitmiyor maç, futbolcu o zaman kenara bakar, “Acaba ne yapacak?” diye. G.Saraylı futbolcusun, 1-0 geriye düşmüşsün, maç gidiyor, o zaman kenara bakarsın. Kenardaki adama ne kadar güvenirsen, o kadar moralle maça devam edersin. Şimdi F.Bahçeli futbolcular kenarda en azından Zico'yu görüyor. Peki G.Saraylı futbolcu böyle bir kriz anında kenarda kimi görecek? Ne bekleyecek onlardan? Bu yönetim yönetim olsaydı, o Adnan Polat G.Saray'ı yönetecek dirayette bir başkan olsaydı durum böyle olmazdı. Kalli bağıra bağıra gitti. Gideceği bu kadar belli bir adama B planını hazır etmezsen nasıl yönetici olursun? Neymiş “Adnan Sezgin ile Cevat Hoca var”mış. Şimdi bu yönetimin ve bu teknik kadronun elindeki takımın F.Bahçe'yi yenmesi, yense bile şampiyon olması çok zor.. F.Bahçe'yi yenseler de Sivas ve Oftaş maçları var..

Belediye maçındaki G.Saray kadrosu, F.Bahçe'ye böyle önde pres yapabilir mi?

YAPAMAZ. Arda, Lincoln ve Hakan-Nonda'dan biri ilk 11'deyse 3 forvetle oynuyorsun demektir. 3 forvetle oynamak da F.Bahçe'ye karşı, intihardır. Santrforda Nonda'nın değil, mutlaka Hakan'ın oynaması gerekir. Zaten yöneticisi olmayan takımda, yönetici vasıflı tek adam Hakan. F.Bahçe'ye karşı kadroyu bana yaptırsalar, Hakan'ın ismini yazarım, yanına da 10 kişi koyarım.
.Bahçe'yi son Ankara (2-2) ve Denizli (4-1) maçlarında nasıl buldunuz?

F.BAHÇE'NİN hiç olmazsa bir başkanı, kulübesinde bir teknik direktörü, sahada ne kadar kötü oynasa da bireysel yetenekleriyle skoru değiştirebilecek yıldızları var, başta Alex olmak üzere. Lincoln ile Alex'i kıyaslamam bile.. Lincoln o kadar değersiz bir futbolcu.. Ayrıca F.Bahçe'nin bir avantajı da kanatları.. Sağda Colin Kazım-Gökhan, solda Vederson-Deivid G.Saray'ı kanatlardan çökertebilir. Zico da iyi bir teknik direktör olmadığını bildiği için, elindeki tek formülü uyguluyor. Zico satranççı diyenlere popomla gülüyorum, çünkü adam dama bile oynamıyor. Her hareketi önceden belli.

F.Bahçe'nin ilk 11'de mutlaka Kezman'la başlaması lazım. F.Bahçe'nin oyunun başından sonuna etkili olacak oyuncuları var, Deivid, Alex gibi. Kötü oynanan oyunda F.Bahçe'nin avantajı büyük. Yıldızlardan biri çıkıp tek hareketle sonucu değiştirebiliyor. Ama iyi futbol oynanan bir maçta bu denge F.Bahçe aleyhine gelişir. Derbide iyi futbol olur mu, derseniz, birinin yarım yamalak bir antrenörü var ötekinin hocası kötü. Üstüne gerilimi de ekleyin. Burdan iyi futbol çıkmaz. Bu kötü oyunda da F.Bahçe'nin şansı yükselir. Şu anda iki takıma da git, “0-0'a razı mısınız?” de, anlaşma imzalarlar maçı oynamadan. F.Bahçe'nin işine gelir, G.Saray da iddiasını 2 hafta daha diri tutar.
Hakem ne kadar önemli? Favori Fırat Aydınus, plase Bünyamin Gezer.

İKİ takımda da daha maç başlamadan kart göstereceğim adamlar var. F.Bahçe'de Lugano, G.Saray'da Emre ve Barış. Onları atmaya niyetli hakemi kimse eleştiremez. Ama öyle 2 takım oynuyor ki, hakem çalmadığı düdükler ve göstermediği kartlarla maçı bir takımdan alıp ötekine verebilir. Yani niyeti önemli.. Hakem eğer tesir altında kalacaksa, F.Bahçe'nin altında kalacağı açık.

Aktif haber



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,271 µs