En Sıcak Konular

Blair trende biletsiz yakalandı

24 Nisan 2008 08:28 tsi
Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair bindiği bir trende bilet kontrolü sırasında zor anlar yaşadı.

Britanya'da başbakanlık görevini bıraktıktan sonra işleri açılan ve finans şirketleriyle danışmanlık karşılığında milyonlarca dolarlık anlaşmalar bağlayıp küpünü dolduran Tony Blair, trende biletsiz yakalandı.

İş bununla da kalmadı, eski başbakanın bilet ücretini ödeyecek parası da çıkışmadı! Daily Mail gazetesinin haberine göre, pazartesi günü ABD uçağına yetişmek üzere Heathrow havaalanına trenle gittiği sırada bilet kontrolüyle karşılaşan Blair'in trene biletsiz bindiği ortaya çıktı.

Cezasıyla birlikte 48.5 dolar (24.4 pound) bilet parasını da ödeyemeyen Blair, yardımcısının kendisine verdiği paranın cebinde olmadığını gerekçe gösterdi. Bunun üzerine Blair'in koruması bilet parasını ödemeyi teklif etti. Ama kontrolör, Blair'in ücretsiz yolculuk edebileceğini söyledi.

Haziranda başbakanlığa veda ettikten sonra kadim dostu ABD Başkanı George W. Bush'un yoğun çabasıyla Ortadoğu Dörtlüsü özel temsilciliğine getirilen 54 yaşındaki Blair, anılarını 16 milyon dolarlık rekor anlaşmayla kitaplaştırmaya soyunmuştu. Yatırım bankası JP Morgan ile yılda 5 milyon dolar ücret karşılığı anlaşan Blair, 'küreselleşme, siyasi gelişmeler ve trendler' gibi konularda danışmanlık yapmak üzere 4 milyon dolar yıllık ücret karşılığı İsviçre'nin finans devi 'Zurich' ile anlaşma yapmıştı. Blair kazancını böylece 20 milyon dolara çıkarmıştı.

Britanya basını da eski başbakan bu hızla kazanmaya devam ederse kazancının beş yıl sonra yıllık 80 milyon dolara çıkarak eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın 40 milyon dolarlık kazancını katlayacağı yorumunu yapmıştı. Danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra çeşitli ülkelerdeki konferanslarda boy gösteren Blair kasımda Çin'de birkaç saatlik konuşma için 500 bin dolar almıştı. Blair, böylece konferansçı kariyeriyle görevi bırakmasından beri servetine 1 milyon dolar kattı.

dunyabulteni



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs