perde arkası! | " /> perde arkası! | "/>

En Sıcak Konular

Meclis resepsiyonunun perde arkası!

24 Nisan 2008 08:20 tsi
Meclis resepsiyonunun perde arkası!
Meclis'teki 23 Nisan Resepsiyonu, gelenler-gelmeyenler, sıcak sohbetler, ince mesajlarla yine çok rekli ve kalabalıktı. İşte konuşulanlar..

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın “eşli davetine” rağmen AKP'li milletvekillerinin büyük bölümü kuruluş yıldönümü resepsiyonuna eşsiz katılmayı tercih etti. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da eşsiz gelince, Toptan'ın eşi Saime Toptan yalnız kaldı.

Askerler DTP hassasiyeti nedeniyle Genel Kurul'daki özel oturumun yanı sıra geçen yıl TBMM'nin açılışında olduğu gibi dün akşamki resepsiyona da katılmadı. CHP lideri Baykal'ın gelmediği resepsiyonda, CHP'den sınırlı sayıda da olsa milletvekilleri hazır bulundu.

CHP ve MHP'lilerin resepsiyona eşleriyle gelmeleri dikkat çekti. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da eşiyle katıldı. Hemen her yıl asgari 4-5 türbanlının boy gösterdiği resepsiyonda, bu kez sadece AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın eşi Saniye Erdoğan ile ÖZEV Vakfı Başkanı Tekin Başer'in karısı ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Başer “türbanlarıyla” ilgi odağı oldu. Sayıştay Başkanı Mehmet Damar'ın eşi ise boneyle geldi. Geceye yargı kanadından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker katıldı. Resepsiyona, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk de bir grup vekille geldi. Türk, askerlerin DTP'lilerin katılması nedeniyle davete gelmediği iddialarıyla ilgili olarak “Biz bu Meclis'in üyeleriyiz. Bunu onlara sormak lazım”dedi. Resepsiyonda göze çarpan bazı ilginç notlar ise şöyle...

'BATSIN BU DÜNYA' ÇALINDI...

Gece, “O eski halimden eser yok şimdi”, “Batsın bu dünya” gibi arabesk parçaların entrümantal yorumlarının yer aldığı bir CD eşliğinde başladı, canlı klasik müzik parçaları eşliğinde sürdü.

MEHMET ODAYA KAYIT OLDU MU?

Gecede Gül, Erdoğan ve ATO Başkanı Sinan Aygün arasında ilginç bir diyolog da yaşandı. Aygün, Cumhurbaşkanı'na oğlu Mehmet Emre Gül'ü kastederek, “Sizin Mehmet geçenlerde yanıma geldi. Çok aklı başında bir oğlan” dedi. Erdoğan, Aygün'e “Mehmet'i odaya kaydettin mi?” diye sordu. Aygün de “Tabi ki kaydettik, üyemiz” şeklinde Başbakan'ın sorusunu yanıtlarken, Gül bu diyoloğu tebessümle izledi.

GÜL'E MUHALEFET SORUSU

Resepsiyonun yapıldığı Tören Salonunda yaklaşık 15 dakika kalan Cumhurbaşkanı Gül, bazı davetlilerle selamlaştı. Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Toptan'ın eşi Saime Toptan ile bir süre sohbet etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, bir gazetecinin, “Resepsiyon salonu çok kalabalık” sözleri üzerine, “Normal değil mi? Bugün 23 Nisan” diye konuştu. “Muhalefetin resepsiyona gelmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bugün Köşk'te de bir arada olamadınız. Köşk toplantısında liderlere bir mesaj verdiniz mi?” şeklindeki bir soruya ise Cumhurbaşkanı Gül, “Gayet iyiydi. Güzel bir toplantı oldu” yanıtını verdi.


BAKALIM, DURUMA GÖRE...”


“Çankaya Köşkü'ndeki toplantıların devam edip etmeyeceğine” ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, “Bakalım, bilemem. Duruma göre” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, “1 Mayısın tatil olmasını ister miydiniz?” sorusuna, “Sendikalar biliyor benim ne düşündüğümü” cevabını verdi.

Bir gazetecinin, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile yıpranma hakkımız elimizden alınıyor” sözleri üzerine ise Gül, “Ona baktırıyorum, söylediler...” dedi.

Abdullah Gül, 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu devrettiği öğrencinin, gazetecilerin sorularına verdiği yanıtların hatırlatılması üzerine ise “Evet. bu yaşta böyle olursa...” diye konuştu.

'KAN ŞEKERİNİZ İYİ Mİ?'

Resepsiyonda Başbakan Erdoğan'la bir süre sohbet eden Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, ”Sayın Başbakan kan şekeriniz nasıl?“ diye sordu. Bunun üzerine Erdoğan da kendisine ”Gayet iyi“ diye karşılık verdi.

ERDOĞAN: MYK'DAN SONRA DEĞERLENDİRECEĞİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı görüşmelerin tamamlanmasından sonra, AK Parti MYK'da son değerlendirmeyi yapacaklarını belirterek, “Ona göre de yol haritamızı belirleyeceğiz” dedi. Erdoğan, bir süre Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt ile sohbet etti. Sohbetin bir bölümünde Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed El Bassam ile konuşurken de Erdoğan'a çeviride Ferda Paksüt yardım etti.

Erdoğan, resepsiyondan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Milletvekilleriyle gruplar halinde görüşmesine ve bu görüşmelerde hangi kararların alındığının” sorulması üzerine, Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

“Milletvekili arkadaşlarımın hepsini dinliyorum. şu anda dün akşam 48 arkadaşımla dertleştik. Ama bizim grup 339 kişi. Hepsinin kanaatini alacağız. Bu kanaatleri aldıktan sonra değerlendirmeyi MYK'daki arkadaşlarımla birlikte yapacağız. Ona göre de yol haritamızı belirleyeceğiz.”

Bir gazetecinin, “Yol haritanız nedir?” sözleri üzerine de Erdoğan, “Görüşmeleri yapmadan böyle bir şeyi açıklamak doğru olmaz. O zaman arkadaşlarımla yapacağım toplantının anlamı ortadan kalkar” dedi.

“Milletvekillerinin taleplerinin hangi yönde olduğu” sorusuna da Başbakan Erdoğan, “Arkadaşlar 48 ile olmaz. Tamamını dinlememiz gerekir. Niyetim, önümüzdeki hafta sonuna kadar bitirmek. Belki biraz daha sarkabilir” diye konuştu.

MECLİS'İN JAMMER'İ GİTTİ...

Davette Meclis Genel Kurulu'nda kullanılan Jammer cihazıyla ilgili milletvekillerinin bazı tereddütleri olduğunu anlatan TBMM Başkanı Köksal Toptan, bunu gidermek için frekans ve sinyal karıştırıcı Jammer yerine, 15-20 gündür radyasyon yaymayan yeni bir sistemin kullanıldığını söyledi.

EKER: BULGURA DEVAM...

Tarım ve köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, gazetecilerle pirinç konusunda bir süre sohbet etti. Bakan Eker, ”Tavsiyenize uyarak bulgur yemeye devam ediyoruz, ne zaman pirinç yemeye başlayacağız?“ diye soran gazetecilere şu ilginç yanıtı verdi: ”Bulgur pirinçten daha besleyici. Pirinç sorunumuz yok, ama bulgur yemeye devam edin.“

YÖK BAŞKANI AFFA KARŞI...

Resepsiyonda kalabalıktan şikayet eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, basının kendisine yönelik eleştirilerinin anımsatılması üzerine Özcan, ” Hele o maaş olayı... “ dedi. YÖK Başkanı, Özcan, öğrenci affıyla ilgili soruyu yanıtlarken ise, affın, ” Tekrar yap “ anlamına geldiğini belirtti ve YÖK olarak affa karşı olduklarını ifade etti.

PAKSÜT'TEN DTP'YE DAVET YANITI

Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde gerçekleştirilen etkinliklere DTP'nin davet edilmemesi DTP Grup Başkanvekili Ahmet Türk tarafından 'ayrımcılık' olarak nitelendirilmişti.

Buna yanıt bugün Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ten yanıt geldi. Paksüt, etkinliklerin daha ocak ayında planlanmaya başlandığını söyleyerek, bu dönemde DTP'ye kapatma davasının açılmış olduğunu AKP'ye dava açılmamış olduğunu belirtti. Paksüt, "Tek nedende bu değildir, etkinlikler için zaman çok kısıtlıydı aynı gün içersinde  hem açılış konuşmaları hem de 4 ayrı oturum yapmayı planlıyorduk dolayısıyla bir sınır koyulması gerekiyordu. Biz bu sınırı 3 büyük partiyi davet etme olarak belirledik" dedı. Paksüt, "Bu çerçevede DSP'ye de bir davet yapılmadığını vurgulayarak, dolayısıyla bir ayrımcılık yok" dedi.

AVRUPALILARA İMALI  YANIT

Paksüt, AB'den AKP kapatılırsa Türkiye ile müzakerelerının askıya alınacagını yönündeki açıklamalara da Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile yanıt verdı. Paksüt, Anayasa'nın yargı sürecıne müdahele edilmeyeceğine ilişkin 138. maddeye atıfta bulunarak "Bunların 138'den haberı yok" dedı.

TEK TÜRBANLI VARDI

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, aralarında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nazım Erken, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen, Mehmet Şimşek, Mehmet Aydın ve Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da bulunduğu bakanlar eski TBMM Başkanları Bülent Arınç ve İsmet Sezgin ile çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda ayrıca, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf  Ziya Özcan,  Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ile çok sayıda büyükelçi de yer aldı.

Resepsiyona kuvvet komutanları katılmazken, bakan ve bürokratların da davete eşşiz geldikleri gözlendi. Resepsiyonda bir dikkat çekici husus da türbanlı sayısının çok az oluşuydu. Resepsiyonda yalnızca bir türbanlı vardı.

aktifhaber



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,655 µs