Cuma sohbetleri! | " /> Cuma sohbetleri! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekoncuların Cuma sohbetleri!

24 Nisan 2008 10:31 tsi
Ergenekoncuların Cuma sohbetleri! Ergenekon terör örgütüyle bağlantılı oldukları belirtilen bazı isimlerin 'Cuma sohbeti' adı altında düzenli olarak buluştukları ortaya çıktı. Adres: Marmara İlahiyat. Katılımcılar:

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in bir defa katıldığı toplantıya Doç. Dr. Emin Gürses sürekli iştirak etmiş. Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan da, CHP liderliği için ilahiyatçılara akıl danışmış. Programın ev sahipleri ise Prof. Yümni Sezen ile Zeki Aslantürk. Toplantıların özel olmadığını savunan Aslantürk, cumaya gelenleri misafir ettiklerini belirtiyor.

Ülkeyi darbe ortamına hazırladıkları iddia edilen 'Ergenekon terör örgütü' operasyonu kapsamında cezaevine gönderilen zanlıların Marmara İlahiyat Fakültesi'ndeki buluşmaları dikkat çekici. Uluslararası ilişkiler alanında akademisyen Gürses, siyasetçi Perinçek ve gazeteci Tuncay Özkan'ın ilahiyatçılarla buluşmasına sebep olan toplantılarda neler konuşulduğu bilinmiyor. Ancak, Perinçek'in ilahiyatçı hocalara 'din sosyolojisi' dersi verdiği iddia ediliyor. Toplantının mimarlarından Marmara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Aslantürk, ünlü isimlerin katılımını doğruluyor. Aslantürk, başlangıçta 'Deliler Çıkmazı' dedikleri, daha sonra da 'Toprak Hattı' olarak adı değişen toplantılara Mehmet Ağar'ın da gelmek istediğini, ancak seçimler araya girince bunun gerçekleşmediğini söylüyor. Toplantılara zaman zaman Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk de katılmış.

İlahiyat fakültesinin bir 'kültür ocağı' olduğunu dile getiren Aslantürk, Doğu Perinçek geldiğinde Aydınlık dergisinde yayınlanan Turan Dursun karikatürleri için fırçaladığını ileri sürüyor. "Biz geleni kovamayız, kendileri istediklerinde gelirler, sohbetlere katılırlar, herkese açık." diyen Aslantürk, konuşulan konuları şöyle açıklıyor: "Biz bir toplumda yaşıyoruz. Toplumun problemleri var. İlahiyat fakültesine yüklenen görevler var. Bu görev nedir? Dine hayat buldurma görevidir. Bu görev içerisinde nasıl en rasyonel anlaşılacağı, ifrat ve tefrite kaçmadan orta yolla insanların dindar olmasını sağlayacağız, biz bunun ilmini yapıyoruz."

'Kırmızı çizgileri aşmıyoruz'

Toplantılarda 'kırmızı çizgi'yi aşmadıklarını ifade eden Aslantürk, "Kırmızı çizgimiz; Türk milleti ve İslam diniyle sınırlıdır. Türk milletine, Türklüğe, Türk devletine, Türkiye Cumhuriyeti devletine, biz dokundurtmayız. İslam'la ilgili sınırlara geldiği vakit, Allah ve Resulü'ne biz dokundurtmayız." diyor. Ergenekon zanlısı Gürses'in bilim adamı olarak toplantılara katıldığını kaydeden Aslantürk, şunları söylüyor: "Emin Bey de gelir gider, öğretim üyesidir. Bizim burada yaptığımız bilimsellik, bilimin dışına da çıkamayız. Emin Bey de gelir, falanca da gelir. Herkes gelir, gelen de giden de bizden alacağını alır."

Tuncay Özkan, CHP'yi halkla bütünleştirmek istemiş

Prof. Dr. Zeki Aslantürk, birkaç yıldır süren, ancak özel olmayan toplantılarda cuma namazına gelen bazı kişileri de misafir ettiklerini aktarıyor. Söz konusu isimlerin ilahiyat bilimi kapsamında bilgi almak için toplantıya katıldığını savunan Aslantürk, Tuncay Özkan'ın 2,5 saatlik ziyaretini ise şöyle açıklıyor: "Tuncay Özkan bize, 'CHP halkla bütünleşemiyor, bütünleşememesinin sebebi din, dolayısıyla bana akıl verin, bu CHP dinle nasıl bütünleşir? Bununla ilgili bir proje üretebilir miyim? Bu halkla nasıl bütünleşebilir?' diye sordu. Biz de görüşlerimizi açıkladık. Ha tuttu tutmadı, etti etmedi, bizim için o önemli değil. Takip edecek güçte değiliz ama biz Allah'a ve Resulü'ne hiçbir zaman onun sınırları dışına çıkacak bir şey söylemeyiz. Ve de yönlendirmeyiz."
 
 zaman



Bu haber 1,154 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs