'Ordu Göreve' pankartı açanlar Ergenekon'da! | " /> 'Ordu Göreve' pankartı açanlar Ergenekon'da! | "/>

En Sıcak Konular

'Ordu Göreve' pankartı açanlar Ergenekon'da!

23 Nisan 2008 19:12 tsi
'Ordu Göreve' pankartı açanlar Ergenekon'da!
"Ordu Göreve" pankartı ile açıkça askeri darbe çığırtkanlığı yapılan Atatürkçü Düşünce Derneği mitingleri Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında incelemeye alındı. Savcı, polisteki tüm kayıtları istedi.

"Ordu Göreve" pankartı ile açıkça askeri darbe çığırtkanlığı yapılan Atatürkçü Düşünce Derneği mitingleri Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında incelemeye alındı. Savcı, polisteki tüm kayıtları istedi. "Ordu Göreve" pankartının açıldığı Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 2003 yılında yaptığı cumhuriyet mitingine Ergenekon incelemesi başlatıldı. Ergenekon soruşturması kapsamında miting ile ilgili tüm bilgi, belge ve kayıtlar Ankara Emniyetinden resmi yazıyla istendi.
Atatürkçü Düşünce Derneği etrafında toplanan ve kendilerini "Cumhuriyet mitingleri" ile tanıtan grup ve grupların eylemleri, Ergenekon soruşturması kapsamında tek tek inceleniyor. Hatırlanacağı gibi ilk mitinglerden birisi 25 Ekim 2003 günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılmıştı. Dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile çok sayıda rektör, dekan, öğretim görevlileri ile yargı mensubunun da atıldığı miting, "Ordu Göreve" parkı ile hafızalara kazınmıştı.

ARADAN 5 YIL GEÇTİ

YÖK tasarısı ve ÖSS'de imam hatiplere eşitlik hedefleyen yasa girişimi nedeniyle hükümete yönelik tepkinin öne çıktığı yürüyüşte bir grubun açtığı 'Ordu Göreve' pankart ve dövizleri, büyük tartışmaya neden olmuştu. Pankartın yasa dışılığı üzerine ilk inceleme, Ankara DGM Başsavcılığı tarafından res'en yapılmıştı. Hazırlanan iddianamede, "Ordu Göreve" pankartı taşıyanlar hakkında, 2'şer yıldan 5'er yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edilmişti.

Aradan geçen 5 yılın ardından Ergenekon operasyonu yapıldı ve kaotik ortam oluşturarak darbeye zemin hazırlamayı planlayan bir çetenin varlığını tespit eden polis, çetenin her geçen değişik uzantısını tespit ederken, her geçen gün yeni bir eylemini daha soruşturma kapsamına alıyor. Bu kapsamda, 2003 yılında yapılan ve orduyu darbe yapmaya çağıran miting de incelemeye alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılarından Mehmet Ali Pekgüzel tarafından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, miting ile ilgili tüm bilgi, belge ve kayıtların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi istendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ile Terör Şubesi, mitingin dökümanları hazırlıklara başladı.

KEMAL ALEMDAROĞLU DA VARDI

Hatırlanacağı gibi aralarında İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu çok sayıda rektör mitinge katılmıştı. Kemal Alemdaroğlu, bir süre önce Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılmıştı.

yenişafak



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs