En Sıcak Konular

RTÜK'ten Çalık'a bilgi ver çağrısı

23 Nisan 2008 18:50 tsi
RTÜK Başkanı Zahid Akman, basında çıkan haberlerde ATV-Sabah'nin ortaklık yapısında değişiklik olduğunun anlaşıldığını vurgulayarak üst kurula bildirim yapılmasını istedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberlerden ATV-Sabah ticari ve iktisadi bütünlüğünün ortaklık yapısında değişiklik olduğunun anlaşıldığını belirterek, Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'nin, 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Yasa'nın 29. maddesi kapsamında Üst Kurula bildirimde bulunması gerektiğini ifade etti.

Akman, Merkez ATV Televizyon Prodüksiyon A.Ş'nin sahibi olduğu ATV ve Radyo City'e ait Üst Kurul nezdindeki izin ve lisanslar ile 3984 sayılı yasanın geçici 6. maddesi kapsamında kullandırılan kanal ve frekansların kullanım haklarını devralan Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'nin ortaklık yapısında değişiklik olduğuna ilişkin haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunca (TMSF) geçen yıl 5 Aralıkta yapılan ihalede, ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün, Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye satışının, fon kurulu tarafından onaylandığını anımsatan Akman, Rekabet Kurulunun da satışın rekabet mevzuatına aykırı olmadığı yönünde karar verdiğini hatırlattı.

Akman, ''ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün, Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye devrinin tesciliyle ilgili işlemlerin tekemmül ettirilebilmesi amacıyla, 3984 sayılı yasada ve Özel Radyo ve Televizyon Kuruluşları İdari ve Mali Şartlar Yönetmeliği'nde belirlenen yükümlülüklerin 31 Ocak tarihi itibarıyla yerine getirilmesinin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun 7 Şubatta toplandığını ve devir işlemini tescil ettiğini'' belirtti. Zahid Akman şunları kaydetti:

''Ancak dün bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberlerden devralan kuruluşun ortaklık yapısında bir değişiklik olduğu anlaşılmaktadır.

Bilindiği üzere, 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun özel radyo ve televizyon kuruluşlarının kuruluş ve hisse oranlarına ilişkin hükümleri içeren 29. maddesine göre yayıncı kuruluşların hisse yapılarıyla ilgili değişiklikleri belirlenen süre içerisinde Üst Kurula bildirmeleri gerekmektedir. Söz konusu bildirimde, mevzuatta belirlenen hususlara aykırılık tespit edilmesi halinde, Üst Kurulun vereceği süre içerisinde bu eksikliklerin Üst Kurula ibrazı zorunludur.''

hurhaber



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs