En Sıcak Konular

Baykal yemeği muhtarlarla yedi

23 Nisan 2008 17:27 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan nedeniyle TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de temsil edilen siyasi parti liderleri ile TBMM başkanvekillerine öğle yemeği verdi. Yemeğe CHP lideri Deniz Baykal katılmadı.

 Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen yemek, 1 saat sürdü. Yemek için Çankaya Köşkü'ne sırasıyla ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, TBMM Başkanı Köksal Toptan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve Başbakan Erdoğan geldi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu ise yemeğe katılmadı. Yemeğin başlangıcında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin önündeki ulusal ve uluslararası riskler ile fırsatlara değindi; bunları "terör, ekonomi, ayrılıkçılık ve demokratik standartlar" şeklinde sıraladı.

UFUK TURU YAPILMASINI İSTEDİ
Gül, bugünkü Meclis'in temsil oranı en yüksek parlamento olduğunu, bu açıdan Türkiye'nin sorunlarını çözme yeteneğine sahip olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, yemekte ulusal ve uluslararası konularda "ufuk turu" yapılmasını istedi.

"Türkiye'nin önündeki risklerin fırsata çevrilmesinin önemini" anlatan Gül'ün, "Türkiye, bugünkü konjonktürde riskleri fırsata çeviremezse, bunun maliyetini, faturasını gelecek nesillere ödetmiş oluruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, "sorunların üzerinin örtülmemesini ve açıkça tartışılmasını" isteyerek, "Aksi halde sorunlar kronikleşiyor ve çözüm daha da zorlaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Gül, sosyal dokunun, ekonominin ve demokrasinin sağlamlaştırılması için çalışmak gerektiğini ifade etti. Yemeğe katılanlar da Cumhurbaşkanı Gül'e davetinden dolayı teşekkür etti.

Yemek listesinde yuvarlama çorba, somon balığı, salata, tatlı ve dondurma bulunduğu, yemekten sonra da Türk kahvesi servisi yapıldığı öğrenildi.

BAYKAL MAMAKLI MUHTARLARLA YEMEK YEDİ
Köşk'teki yemeğe katılmayan CHP lideri Deniz Baykal ise, Ankara'nın Mamak ilçesi Gülveren semtindeki bir lokantada muhtarlarla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Baykal, "Cumhuriyet bilincine sahip, Anayasa'yı, demokrasiyi içine sindiren insanlar" diye nitelendirdiği bir grup muhtarlarla buluşması için, "Samimiyetle düz bir biçimde beraberiz, takiye yok yani bu masada. Bu masada samimiyet var" dedi.

Yemeğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Önder Sav ile bazı CHP'li milletvekilleri de katıldı. Baykal, sabah resmi törenlere katıldığını, Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunduklarını belirterek, "Değerli muhtarlarla bir araya gelip, bu demokrasi yolculuğumuzun ilk önemli adımının yıldönümünde beraber olmayı düşündük" dedi.

"KENDİMİ BU SOFRADA DAHA İYİ HİSSEDİYORUM"
Bir gazetecinin, "Köşk'te olsaydınız muhtemelen yine mantı yiyecektiniz, yatık döneri mi tercih ettiniz?" sorusu üzerine, Baykal, "Oradaki menüyü bilemiyorum. Tabii önemli olan yemek değil, önemli olan beraberlik, dostluk, samimiyet, gerçek bir sevgi ve dostluk, birbirimize saygı göstermek, değer vermek önemli olan bunlar. Yemek bahane. Kendimi bu sofrada çok iyi hissediyorum" yanıtını verdi.

Baykal, bir başka gazetecinin, "Çankaya'da sözünü ettiğiniz sevgi, samimiyeti bulamayacağını mı düşündünüz?" sorusunu da, "Ben buradaki samimiyetin halisane, hesapsız olduğundan eminim. Kimsenin bu yemek vesilesiyle kafasının arkasında bir başka proje olarak bizimle buluştuğu kanısında değilim" diye yanıtladı.

 8 sütun



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,911 µs