Çalık parayı nereden buldu? | " /> Çalık parayı nereden buldu? | "/>

En Sıcak Konular

Çalık parayı nereden buldu?

23 Nisan 2008 12:50 tsi
 Çalık parayı nereden buldu? Çalık grubu, Sabah ve ATV'yi sürenin bitimine 2 gün kala parayı yatırarak teslim aldı. Turkuvaz grubu artık medyanın en önemli aktörlerinden oldu. Peki çalık parayı nereden buldu?

Sabah ve ATV'nin parası ödendi. Merak konusu paranın kaynağıydı. Baykal haklı çıktı. 


BAYKAL'IN DEDİĞİ ÇIKTI


1.1 milyar dolarlık paranın kaynağı merak konusuydu. Zira Başbakan Erdoğan'ın, Çalık grubuna ortak aradığına dair dedikodular çıkmıştı.


CHP lideri Baykal da grup toplantısında bu iddiaları dile getirmiş, paranın devlet bankaları ile Katar'dan geleceğini savunmuştu.


Deniz Baykal haklı çıktı, aynen dediği gibi oldu.


Çalık grubu ATV ve Sabah'ın yüzde 25'ine Katar'dan bir ortak buldu. 500 milyon dolarlık ödemeyi bu şirket ile Çalık grubu yaptı. Kalan 600 milyon dolar ise iki devlet bankasından; Vakıfbank ile Halkbankası'ndan temin edilen kredi ile ödendi. 

ÇALIK GRUBUNDAN AÇIKLAMA

Turkuvaz'dan yapılan yazılı açıklamada, Fon Kurulu'nun, ihale bedelinin ödenebilmesi için alıcı şirket Turkuvaz Radyo Televizyon'a verdiği 60 günlük sürenin 25 Nisan Cuma günü sona ermesi bekleniyordu.
 


Açıklamada, "TMSF tarafından 5 Aralık 2007 tarihinde düzenlenen ihaleyi, 1,1 milyar dolarlık teklifiyle kazanan Çalık Holding, bugün itibariyle ödemeyi yapıp devir teslim anlaşmasını imzalayarak medya grubunu devraldı. Bu çerçevede, ATV-Sabah İktisadi Ticari Bütünlüğü bünyesinde bulunan tüm hak ve varlıklar Turkuvaz AŞ bünyesine geçti" denildi.
 
KATARLI ORTAK GELDİ

Çalık Grubu şirketlerinden Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş, Katar menşeli medya kuruluşu Al Wasaeel International Media Co. ile sürdürülen görüşmelerin mutabakatla sonuçlandığını ve Al Wasaeel International Media'nın, mevzuata ve ihale şartnamesine uygun olarak şirkete yüzde 25 oranında ortak olduğunu bildirdi.
 
Açıklamada, şirketin ihale bedelinin tamamını peşin olarak ödeyerek, devir teslim anlaşmasını imzaladığı ve ihale kapsamında yer alan tüm medya grubunu devraldığı belirtildi.
 
750 MİLYON DEVLET BANKASINDAN
 
Çalık Grubu'dan yapılan yazılı açıklamada bu satışın finansmanında, 750 milyon dolarlık meblağın, Vakıfbank ile Halkbank'tan alınan proje finansmanıyla karşılandığı belirtildi.
 
Açıklamada "İhale tutarının kalan bölümü olan 500 milyon dolar ise grubumuz ve ortağımız tarafından hisseleri oranında konulmaktadır. Bu gelişmenin bir sonucu olarak Turkuvaz Medya Grubu, Türkiye'de ödenmiş sermayesi en yüksek medya grubu haline gelmiştir" denildi.
 
Katarlı şirket ATV ve Sabah'a ortak
 
"İhalenin kazanılmasından bu yana, yerli yabancı pek çok kuruluştan gelen ortaklık teklifleri bizler için gurur kaynağı olmuştur" denilen açıklamada Katar menşeli medya kuruluşu olan Al Wasaeel International Media Co. ile ortaklık anlaşmasının imzalandığını ve adı geçen şirketin Sabah ve ATV şirketlerine yüzde 25 oranında ortak olduğu ifade edildi.
 
"Yenilikçi bir anlayışla yola devam"ÇALIK'A GEÇEN KURUMLAR
TV VE RADYOLAR:
ATV televizyonu, Radyo City,
GAZETELER:
Sabah, Takvim, Günaydın,
Yeni Asır ve Pas  Fotomaç
DERGİLER:
Bebeğim ve Biz, Sinema,
Sofra, Home Art, Şamdan Plus,
Yeni Aktüel, Para, Global Enerji,
Transport, Hukuki Perspektifler 

 
Turkuvaz Radyo Televizyon'dan yapılan yazılı açıklamada, 
ATV ve Sabah'ın, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da "bağımsız ve tarafsız habercilik", "özgür yorum" anlayışından taviz vermeden kamuoyunu bilgilendirme görevine devam edeceği belirtildi.

TMSF'den açıklama
 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ATV-Sabah İktisadi Bütünlüğü'nün satışıyla ilgili olarak, ödeme süresi 25 Nisan 2008'de dolacak 1,1 milyar dolarlık ihale bedelinin, Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş tarafından ödendiğini duyurdu.

İnternet haber



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs