ŞAMAN; geldiysen 3 el bombası ŞAMAN; geldiysen 3 el bombası

En Sıcak Konular

Ey ŞAMAN; geldiysen 3 el bombası 23 Nisan 2008 12:55 tsi
Ey ŞAMAN; geldiysen 3 el bombası Doğu Silahçıoğlu Cumhuriyet’te 'Türklerin kılıç zoruyla Türkleştirildikleri'ni iddia ediyor. Özdemir İnce Hürriyet’te Şamanizm’i övüyor. Veli Küçük Ergenekon toplantılarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kıvamında Şamanizm’i

Son günlerde bir ‘Şamanizm pazarlaması’dır gidiyor.

Cumhuriyet yazarı Doğu Silahçıoğlu’nun ‘Tarihin bu en büyük ‘Türk soykırımı’nı Araplar yaptı. İslam, kılıçla katledilen Türklere zorla kabul ettirildi’ şeklindeki sözlerinin ardından bugün Ulusalcıların sivri dilli kalemi Özdemir İnce devreye girdi.

İnce Hürriyet'teki köşesinde 'din' olarak tanımladığı Şamanizm’i öve öve bitiremedi.

'Yolunu kaybetmiş eşek'

Bir defa şunu ifade etmek gerekiyor ki; İnce’nin yazısı çelişkilerle yüklü. Yazısında İbn Fazlan’ın (Fadlan) Seyahatnámesi’ni referans alan İnce, kitaptaki “Oğuzlar diye bilinen Türk kabilesi yolunu kaybetmiş eşekler gibidir. Bir dine inanmazlar, işlerinde akıllarına başvururlar. Hiçbir şeye ibadet etmezler. Aksine büyüklerine Rab derler. İçlerinden biri reisine bir şey danışırsa, ona ’Ey Rabbim, şu hususta ne yapayım’ der” (S.30) sözlerini aktarıyor.

İnce bu satırları aktardıktan sonra ise nasıl oluyorsa ‘Türkler Şaman dinine inanmaktaydı’ ‘tespiti’nde (!) bulunuyor.

'Müslüman olup demokrasi aşkından uzaklaştılar'

İnce’nin İbn Fazlan’ın seyahatnamesinden çıkardığı başka ‘tepsitler’ de var. Devam ediyor: “İşlerinde akıllarına başvurmaları. Bir de demokrasi anlayışları. Bir tek oy bile çoğunluğun oy toplamına eşit. Yani atalarımız Oğuz Türklerinin "milli irade" denen safsataya en küçük bir saygıları yok. Gerçek demokratlar. İslamcılar anlayamaz! Bir süre sonra Müslüman olup demokrasi aşklarından uzaklaşacaklar ve 150 yıl sonra Anadolu’ya gelecekler.”

İnce’ye göre Müslümanlığı seçip Anadolu’ya göçen Türkler, demokrasiden ve medeniyetten uzaklaştılar.

Anadolu Selçuklu’nun ve öteki Türk beyliklerinin uygarlıkta geldiği dudak ısırtan ve Avrupa'yı kıskandıran noktayı yok sayan İnce’nin yazısı tam ona yakışır şekilde noktalanıyor:

'Kadınlar bedenlerini gizlemezdi'

Yazımı İbn Fazlan’ın Oğuz kadınlarının iffetleriyle ilgili gözlemini aktararak bitirmek istiyorum: "Kadınları yerli ve yabancı erkeklerden kaçmazlar. Aynı şekilde, kadın, vücudunun hiçbir yerini insanlardan gizlemez." (S.31)

Neoliberal ve eski solcuların (!), türbansız ve "milli irade"yi umursamayan demokrat atalarımdan öğrenecekleri çok şey var. Çünkü hiçbiri İbn Fazlan’ı okumamıştır!”

Nedir bu şaman merakı?

Özdemir İnce’nin yazısından hareketle insan düşünmeden edemiyor: Nedir bu şaman merakı? Sonra bu zamanlama niye? Sihir ve büyücülükten hareket eden bir yaşam felsefesi olan Şamanizm’in ‘gökten zembille inişi’nin yıl dönümü falan da değil! E o zaman niye bu Şaman pompalaması?

Doğu Silahçıoğlu Cumhuriyet’te Türklerin kılıç zoruyla Türkleştirildiklerini iddia ediyor’. Özdemir İnce bu selamı Hürriyet’ten alıyor ve Hürriyet’te Şamanizm’i övüyor.

Veli Küçük ise Tuncay Güney’in iddialarına göre Ergenekon toplantılarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kıvamında Şamanizm’i anlatıyor.

2023'te Ulusalcı bir ‘Öz Türkiye!’

Sebebi aslında çok açık: Bu adamlar kesin ve net olarak İslam’ı istemiyorlar. Zira İslam’da bir ırkın ötekine üstünlüğü kesin olarak yasak. Ulusalcılık fikrinden yola çıkan yasadışı örgütler bu yüzden de Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023’te Ulusalcı bir ‘Öz Türkiye’ kurabilmek için eski Türkleri model olarak ortaya koyuyorlar.

iyibilgi'nin 'Ergenekon'un DİNİ'ne yakın markaj' başlıklı özel haberini okumak için tıklayın!

www.iyibilgi.com özel Haber Merkezi



Bu haber 4,162 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,893 µs