Türkiye imha edilecek! | " /> Türkiye imha edilecek! | "/>

En Sıcak Konular

İtiraz edilirse Türkiye imha edilecek!

23 Nisan 2008 11:56 tsi
İtiraz edilirse Türkiye imha edilecek! İlk kez Mehmet Ali Birand'ın köşesinde yer alan üstü kapalı tehditi bugün Fehmi Koru köşesine taşıdı: Egemenlik elitlerindir, itiraz edilirse Türkiye'yi imha ederiz!

Fehmi Koru / Yeni Şafak

Bugün 23 Nisan; hayli zamandır çocuklara dönük yüzünü coşkuyla kutladığımız milli egemenlik bayramı... Avrupa Birliği üyesi olmak isteyen, 84 yıl önce rejimini 'cumhuriyet' olarak belirlemiş, 50 küsur yıldır demokrasi peşinde koşan Türkiye'nin 2008 tablosuna bayramın anlamı yönünden bakmakta yarar var.

Seçimden hemen önce (9 Temmuz 2007 tarihinde) Doğan Medya Grubu'na ait gazetelerden birinde (Milliyet), geçmişte Merkez Bankası başkanlığı da yapmış bir yazarın (Yaman Törüner) “Türkiye'yi kim yönetecek?” başlıklı bir yazısı yayımlandı. Yazar kısa süre sonra yapılacak genel seçimde sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın ülkeyi hep aynı kadronun yöneteceğini vurguluyordu.

İşte yazının başlangıç paragrafı: “Ülkeleri yönetenlere bakınız. Bütün dünyada ülkeler elit bir sınıf tarafından yönetilir. Bu sınıf, bürokratlar, medya sahipleri ve çalışanları, yargı organları üyeleri, üniversite mensupları, sanatkârlar ve bunları finanse edenler ile ülkenin zenginleri tarafından oluşturulur. Gelişmekte olan ülkelerde, bu sınıfa 'Silâhlı Kuvvetler'i de eklemek gerekir. Zaten, anayasalar da bu esasa göre hazırlanmıştır.”

22 Temmuz'da sandıktan çıkan sonuç 'elit sınıfların yönetimini' imkânsız kıldı. Millet egemenliği kendi adına kullanma hakkını bir siyasi partiye emanet etti. 'Bütün dünyada' durumu bir tarafa bırakalım, ama Türkiye'yi, o yazıda tek tek belirtildiği türden kişi ve kurumlar (bürokratlar, medya sahipleri ve çalışanları, yargı organları üyeleri, üniversite mensupları, sanatkârlar ve bunları finanse edenler ile ülkenin zenginleri) yönetmiyor bugün.

Ülkeyi onlar yönetmiyor, tamam ama yaşayarak gördüğümüz üzere, yazarın 'elit bir sınıf' dedikleri de halkın seçtiklerinin yönetmesine de izin vermiyor. “Zaten bu esasa göre hazırlandığı” yazıda ifade edilen anayasa kullanılarak, halkın tercih hakkı kısıtlanmak isteniyor.

'Milli egemenlik bayramı' adını taşıyan bu önemli günde içinde bulunduğumuz durumu iyi değerlendirmek gerekiyor.

Seçim öncesinde çıkan göz açıcı o yazıya benzer bir başka tespiti de yine Doğan Medya Grubu'na ait bir gazetede (Posta), farklı bir yazarın (Mehmet Ali Birand) kaleminden okuduk. Seçime kadar 'demokrat' çizgi izlediğini bildiğimiz yazar, şimdilerde farklı havalardan çalıyor. Açık sözlü yazısını da, sanıyorum, iki arada bir derede durumuna borçluyuz.

İçinden geçtiğimiz süreci soğuk savaşın en zirve noktasındaki 'dehşet dengesi' doktrini (MAD) ile mukayese ediyor yazar. İki taraf da füzelerini birbirine çevirmiş, ilk hamleyi bekliyor. Taraflardan biri hamle yaptığında diğeri de hemen düğmeye basacak ve iki tarafın elindeki füzelerle dünya yok olabilecekti. Türkiye'de şimdiki durum bundan farklı değilmiş.

Okuyalım: “AKP, türban adımını atarak Ulusalcıları tahrik etti. Yani ilk eşik aşılmış oldu. Şimdi Ulusalcılar tüm nükleer silâhlarını AKP'ye yöneltmiş durumda. / AKP türban konusunda geri adım atmadığı veya örneğin, bazı bakanlarını değiştirerek, kamuoyundaki bilinen kuşku ve kaygıları gidermek için bir iyiniyet gösterisinde bulunmadığı, başka bir deyişle, atacağı adımlar konusunda kesin kararlı, geri dönme niyetinde olmadığını gösterirse, Ulusalcılar nükleer füzelerini ateşleyecekler. / (..) AKP tutum değiştirmezse, Türkiye'yi imha stratejisi devreye sokulacak ve düğmeye basılacak.”

Yazıda 'Ulusalcılar' denilmesine bakmayın, kast edilen, 'elit sınıflar'... Önceki yazıda kimlerden, hangi kurumlardan oluştuğu açık açık yazılmış olan 'elit sınıflar', “Ülkeyi hep onlar yönetsin” diye hazırlanmış olan anayasayla, Soğuk Savaş döneminin 'MAD' savaş doktrinini, yalnızca sekiz ay önce sandıktan çıkarak ülkeyi beş yıl daha yönetmeye hak kazanmış parti ve liderleri üzerinde uyguluyorlar.

Halkın oyuyla iktidara gelmiş kadrolar bu 'gerçeği' anlamazsa, 'elit sınıflar', “Türkiye'yi imha stratejisini” devreye sokacaklarmış... “Türkiye kendini imhaya hazırlanıyor” başlıklı yazısında yazar öyle diyor...

Biz de her 23 Nisan'ı 'milli egemenlik bayramı' olarak kutluyoruz! Milli egemenlik ha!

FEHMİ KORU/YENİ ŞAFAK



Bu haber 1,883 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs