En Sıcak Konular

Ermeniler Ukrayna'dan sözde soykırımı tanımasını istedi!

23 Nisan 2008 09:40 tsi
Ermenistan'ın Kiev Büyükelçisi Armen Haçatryan, kısa zaman içerisinde Ukrayna Parlamento'sunun "Ermeni Soykırımı"nı kabul etmesini beklediklerini bildirdi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de basın toplantısı yapan Büyükelçi Haçatryan, Türklerin 19. yüzyılın sonlarında 20. yüzyılın başlarında 2 milyondan fazla Ermeni'yi öldürdüğünü iddia ederek iki ülke arasında diyalog seviyesinin hala başlangıç safhasında olmasından dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.

Ukrayna'nın "Ermeni soykırımı" konusu üzerine eğilmesini isteyen Haçartyan, Ukrayna Parlamento'su komisyonlarında görüşülen 'Ermeni soykırımı' yasa tasarısının değerlendirilerek kabul edileceğini ümit ettiğini söyledi.

Ukrayna Meclisi'nin "Ermeni Soykırımı"nı Türkiye ile ilişkilerin bozulmasından endişe duyduğu için kabul etmeyebileceğinin de altını çizen Haçartyan, meclise objektif olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Ermenistan'ın bütün ülkelerle iyi ilişkisi olduğunu ileri süren Haçartyan, Türkiye ile sınırlarının kapalı olduğunu kaydederek Avrupa Birliği'nin, Türkiye'nin sözde "Ermeni soykırımı"nı kabul etmesini istediğini iddia ederek Fransa'yı örnek gösterdi.

Ukrayna Ermeni Apostolskoy Kilisesi Başpiskoposu Grigoris Buniatyan, 24 Nisan tarihinde Ukrayna'da Ermeni diasporasının bulunduğu bütün şehirlerde konferansların ve çeşitli etkinliklerin yapılacağını ve kaybedilen insanların anısının yaşatılacağını söyledi. Başpiskopos, 1860 ile 1923 yılları arasında Türkler tarafından öldürülen Ermenilerin kilise tarafından şehit olarak kabul edildiğini, vefatlarının yüzüncü yılındaysa bütün ölenlerin azizlik mertebesine yükseltilmesinin kabul edilmesini ümit ettiklerini aktardı.

Basın toplantısına katılanlardan Ermeni Destek Komisyonu Başkanı Tigran Karagözyan ise Ermeni diasporasının konuyu sürekli gündemde tuttuğunu ve dünyanın "Ermeni Soykırımı"nı kabul etmesi için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirtti. Karagözyan, yaşananlardan ders alınarak dünyanın hiçbir yerinde bir daha soykırım yaşanmaması istedi.

Basın toplantısı akabinde Uluslararası Kiev Üniversite'sindeki, Ermeni kaynaklarına dayanarak sözde soykırımını gösteren fotoğraf ve bilgi sergisinin açılışı yapıldı. 4 gün serecek serginin açılışında konuşan üniversitenin Ermeni asıllı Rektörü Haçatur Haçaturyan öğrencilerine; sözde Ermeni soykırımının cezasız kaldığı için ikinci dünya savaşı sonrasında ve Afrika'da çeşitli kabilelerde soykırımların yapıldığını savundu.

Sözde "Ermeni soykırımı" şimdiye kadar Uruguay, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Arjantin, Rusya, Kanada, Yunanistan, Lübnan, Belçika, İtalya, Vatikan, Fransa, İsviçre, Slovakya, Hollanda, Polonya, Almanya, Venezuela, Litvanya ve Şili olmak üzere 19 ülke tarafından kabul edildi.
 
cihan



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs