'En cahilimiz sağcılardan daha akıllı!' | " /> 'En cahilimiz sağcılardan daha akıllı!' | "/>

En Sıcak Konular

'En cahilimiz sağcılardan daha akıllı!'

23 Nisan 2008 09:36 tsi
'En cahilimiz sağcılardan daha akıllı!' Kurultay öncesi Genel Başkanı Baykal'ı göklere çıkaran CHP Genel Sekreter Yardımcısı sağcıları aşağılayan sözler sarfetti. Sevigen'e göre solcular daha akıllı. Peki bunun sebi ne?

          
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'dan çok tartışılacak sözler. Kurultay öncesi ANKA'ya yaptığı değerlendirmelerde, Genel Başkanı Deniz Baykal'ı göklere çıkaran Sevigen sağcıları aşağılayarak çok tepki çekecek sözler sarfetti.

Sevigen, 'CHP'liler daha fazla kitap okuyor. Bizim en cahilimiz, sağcıların en akıllısından daha bilgili ve becerilidir” dedi.

Bu hafta sonu yapılacak olan 32'nci olağan kurultay öncesi çalışmalra hakkında bilgi veren CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen,  Deniz Baykal'lı 'siyasi parti liderliğinin ötesinde' bir kişi olarak tanımlarken, CHP'lilerin sağcılardan çok daha akıllı olduğunu ileri sürdü.

ERDOĞAN'LA GÜL'LE KİM MÜCADELE EDECEKTİ?

Kurultaya ilişkin herhangi bir tereddütlerinin bulunmadığını söyleyerken Baykal'ı göklere çıkaran Sevigen, Baykal'ın parti lideri değil de siyasi simge olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "CHP genel başkanı bir simgedir. Bir lider gibi değildir. Siyasi partinin simgesidir. Onu çok büyütmek istemiyorum ama bu böyle. O bir mücadele adamı. CHP'nin sözcüsü. Allah aşkına kim mücadele edecekti, Tayyip Erdoğan'la, Abdullah Gül'le. Kimlerle boğuşuyoruz. Bunlarla mücadele ederken insanın çelikten sinirleri olması lazım. Deniz Baykal'da bütün bunlar var. Biz onun için yıllardır Deniz Baykal'la beraberiz, bu yüzden onun mücadelesini götürüyoruz. Kim çivi çaktıysa biz onun emrindeyiz, onun kölesiyiz. Genel Başkanı kötüleyerek partide yönetim değişikliği olmaz”

SOLCULAR DAHA AKILLI

Baykal'ın karşısına dikilecek rakiplere açıkca göz dağı vererek ve küçümseyerek “Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz” diyen Sevigen, kurultayda herkesin aday olabileceğini ancak, CHP'de genel başkanlığa aday olacak isimlerin “belli bir eğitimden geçmesi” gerektiğine işaret etti. CHP'nin siyaet içinda farklı bir okul olduğunu ilerşi süren Sevigen sağcıları kızdıracak şu sözleri sarfetti: “Siyaset bir okul, CHP siyasetin içinde farklı bir okul. Başkaları kitap okur, CHP'liler çok daha fazla kitap okur. Bizim en cahilimiz, sağcıların en akıllısından daha bilgili ve becerilidir”

Haber7
 



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,402 µs