En Sıcak Konular

"Payanda olmayacağım"

22 Nisan 2008 23:32 tsi
CHP'nin olağan kurultayında genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Ayhan Yalçınkaya ''Sonuna kadar gideceğim. Birilerinin payandası olmak için aday olmadım'' dedi.

CHP'nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak 32. olağan kurultayında genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Parti Meclisi (PM) üyesi Ayhan Yalçınkaya ''Sonuna kadar gideceğim. Birilerinin payandası olmak için aday olmadım'' dedi.

Yalçınkaya, CHP muhabirleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulanan Yalçınkaya, ''Kurultayı bir mevzi ve makam ele geçirme kurultayı olmaktan çıkarmanın yollarını aradıklarını'' söyledi.

22 Temmuz seçimlerinin ardından partisinin aldığı sonuçla ilgili yapılan bazı değerlendirmelerin doğru olmadığını ifade eden Yalçınkaya, ''Bu sonuçta adayların, kullanılan söylemlerin hiçbir etkisi olmadı. 22 Temmuz Türkiye'de yaşanan bir toplumsal dönüşüm sürecinin sonucudur. Şimdi yapılması gereken o toplumsal dönüşümü tersine çevirmek'' diye konuştu.

CHP'nin baştan aşağı yenilenmesi gerektiğini, bunun bir zorunluluk olduğunu savunan Yalçınkaya, partinin örgütlenme yönteminin de değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Parti propagandasının televizyon ekranlarından yürütülmesine yönelik yöntemin de değiştirilmek zorunda olduğunu ifade eden Yalçınkaya, propagandanın asıl parti örgütleri üzerinden yürütülmesinin doğru olacağını kaydetti. Yalçınkaya, sözlerini söyle sürdürdü:

''CHP'nin dinamik bir kadroya ihtiyacı var. 34 yaşında bir aday olarak bir gençlik fetişizmi içinde bunu söylemiyorum. Şırnak'tan, Tekirdağ'a kadar kent kent, kasaba kasaba, köy köy dolaşacak, dinamik, yeni bir kadroya ihtiyaç var. CHP bugüne kadar parti içi çekişmelerden çok yara aldı. 'Partinin yarısı bana lazım değil' diyen bir anlayışa değil, 'partinin tamamı bana lazım' diyen bir anlayışa ihtiyaç var. CHP'nin AB ile ilgili görüşlerinin, Güneydoğu sorununa bakışının netleştirilmesine ihtiyaç var. Türban korkusu nedeniyle eğitimdeki tıkanıklığı, YÖK'ü tartışamıyoruz. Bir program kurultayına gereksinim var.''

Yalçınkaya, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir soru üzerine adaylık konusunda kararlı olduğunu belirten Yalçınkaya, ''Sonuna kadar gideceğim. Birilerine payanda olmak için aday olmadım. İddiamız bir mevzi ele geçirmek değil, doğruları anlatmak'' yanıtını verdi.

CHP'de bir değişim sürecinin başladığını, bunun engellenemez bir süreç olduğunu savunan Yalçınkaya, aday olmak için gerekli 253 imzayı bulamaması durumunda nasıl bir tavır izleyeceği sorusunu da ''Duruma bakarız. Belki de boş oy kullanırız. 27 Nisan'da kurultay biter, 28 Nisan'da biz Anadolu yollarına düşeriz'' şeklinde cevapladı. 



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,037 µs