En Sıcak Konular

Emre, o ağır sözler için dava açıyor

22 Nisan 2008 21:39 tsi
N.United top koşturan milli futbolcumuz Emre Belözoğlu, Beşiktaşlı eski yönetici İbrahim Altınsay hakkında dava açtı. Peki Emre'yi bu kadar kızdıran yazıda, neler vardı?

İngiltere'nin Newcastle United takımında top koşturan milli futbolcumuz Emre Belözoğlu, kendisine köşe yazılarında "Terbiyesi futbol yeteneğiyle ters orantılı. Yüzü bir tek koşunca kızarıyor." diyerek hakaret eden eski Beşiktaş yöneticisi İbrahim Altınsay'a 30 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukatı Tarkan Şahintaş aracılığıyla bir dilekçe veren Emre Belözoğlu, Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yapan Altınsay'ın kendisine yazıları ile hakaret ettiğini belirtti. Emre Belözoğlu'nun avukatı Tarkan Şahintaş verdiği dilekçesine ek olarak Beşiktaş eski yöneticisi İbrahim Altınsay'ın farklı tarihlerde köşesinde yazdığı yazıları mahkemeye delil olarak sundu. İbrahim Altınsay'ın yazığı yazılarda şu ifadelere yer verildi:

"İmparatorun vurduğu yerde Emre Belezoğlu bitmiş. Makbul kültürün gürbüz bir çocuğu, bir askeri o. Terbiyesi futbol yeteneğiyle ters orantılı "Atıl Kurt" diyorlar. İsviçreli futbolculara dirsek ve tekmeyle girişiyor. FIFA'da "Sus" diyorlar. Yüzü bir tek koşunca kızarıyor. Etrafa saldırmayı aslanlar gibi savaşmak sanıyor. Kanıt yetersizliği nedeniyle ırkçılıktan ceza almamasını İngilizlerin sorunu sanıyor. Futbolu değil, iş ahlakı yüzünden forma bulamadığı Avrupa'dan kös kös yurda dönerse omuzlara alacağız. Önceki gece ulusal takım kaptanlık bandını verdiğiniz gibi… Ulusal takımda oynayan bir futbolcu 'Atıl kurt', 'Saldır koçum' komutlarıyla oraya buraya saldırmayacağını, kendi kişiliğini sahaya koyacağını anlar. Spor ahlakından ve özeleştiri kültüründen nasibini almamış 'Atıl kurt'ların takıma kaptan yapılması da... Newcastle'da oyuna ilk 11'de başlamamasının hıncını sahada kabadayılık yaparak çıkarmaz."

Belözoğlu'nun avukatı Tarkan Şahintaş, dilekçesinde "Davalı İbrahim Altınsay, müvekkilimi saha dışında hiçbir yerde görmemiş, hiçbir zaman aynı ortamı paylaşmamıştır. Bu nedenle müvekkilimin kişiliği hakkında yazılar yazması art niyetten başka bir şey değildir. Müvekkilim kendisini hem özel yaşantısıyla hem de yaptığı spor dalı ile herkese kanıtlamıştır. Müvekkilim davalının yazılarında belirttiğinin tersine işine son derece bağlı, iş ahlakı yüksek bir sporcudur. Hiçbir zaman mesleği ile özel yaşantısını birbirine karıştırmaz. Müvekkilim spor hayatını İngiltere'de sürdürmektedir. Ancak Davalı nedenini bilmediğimiz bir şekilde müvekkilime yazıları ile saldırmakta ve hakaret etmektedir. Bu yazılar nedeniyle müvekkilimin onuru kırılmış, toplum önünde küçük düşmüştür. Bu nedenlerden dolayı davalı hakkında 30 YTL maddi manevi tazminat talep ediyoruz." dedi.

 

 

 



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,298 µs