FLAŞ!... FLAŞ... CHP kongresi öncesinde gelen bu karar CHP lideri Deniz Baykal'ın tüm planlarını altüst edecek. Zira 10 bin delegenin üyeliği iptal edildi!" /> FLAŞ!... FLAŞ... CHP kongresi öncesinde gelen bu karar CHP lideri Deniz Baykal'ın tüm planlarını altüst edecek. Zira 10 bin delegenin üyeliği iptal edildi!"/>

En Sıcak Konular

Baykal'a yargıdan şok!

22 Nisan 2008 18:50 tsi
Baykal'a yargıdan şok! FLAŞ!... FLAŞ... CHP kongresi öncesinde gelen bu karar CHP lideri Deniz Baykal'ın tüm planlarını altüst edecek. Zira 10 bin delegenin üyeliği iptal edildi!

Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, 10 bin 394 kişinin üyeliğini parti tüzüğüne aykırı bularak iptal etti.
Eski CHP Ümraniye İlçe Başkanı Erdoğan Mert tarafından açılan davanın bugünkü duruşmasına, davacı avukatı Tuba Ürün katıldı. Ürün’ün davanın kabulü yönündeki son sözlerini dinleyen Yargıç Ahmet Pınar, davanın kabul edildiğini açıkladı. Mahkemenin, dava dilekçesinde 8 bin 48 kişinin üyeliğinin iptal edilmesi istenmesine karşın gelen bilirkişi raporu doğrultusunda 10 bin 394 kişinin CHP’ye üyeliğini parti tüzüğüne aykırı bularak iptal ettiği öğrenildi. 
Haberin devamı  

Dava dilekçesinde, 17 ve 22 Ekim 2007’de tarihlerinde toplanan CHP MYK’da toplam 8 bin 48 kişinin partiye üye olmasına karar verildiği belirtildi.

Partiye üye olabilmenin koşullarının parti tüzüğünde düzenlendiğine dikkat çekilen dilekçede, CHP’ye üye olacak kişilerin, tüzükte aranan şartlara sahip olup olmadığının araştırılması, buna göre üyelik kararının verilmesi gerektiği anlatıldı.

Partinin söz konusu MYK toplantılarında, toplam 10 bin 394 kişinin üyeliğe kaydıyla ilgili kararların, parti tüzüğüne aykırı olarak alındığı ve üyelerden bir kısmının tüzüğün 12. maddesinde aranan niteliklere sahip olmadığı ifade edilen dilekçede, iki MYK toplantısında üyeliğine karar verilen 10 bin 394 kişinin üyeliğinin iptali istenmişti.

40 BİN KİŞİ TÜZÜĞE AYKIRI ÜYE YAPILDI

Davayı izleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Erbaşar Özsoy, duruşmanın ardından “CHP yönetiminin, kurultay döneminde tüzüğün 12. maddesine aykırı olarak 40 bine yakın kişiyi üye kaydettiğini” ileri sürdü.

Bunların üyeliklerinin iptali için çeşitli mahkemelerde davalar açtıklarını belirten Özsoy, bugünkü davanın da bunlardan biri olduğunu bildirdi.

KONGRELERE GÖLGE DÜŞTÜ

“Mahkemenin, üyeliğini iptal ettiği kişilerin katıldıkları ilçe ve il kongrelerinin hukuka aykırı olduğunu” söyleyen Özsoy, “CHP Genel Merkezinin hukuk ve tüzük dinlemeyen tavırları, bu kararla, il ve ilçe kongrelerine gölge düşürmüştür” diye konuştu.

DELEGE LİSTESİ

Söz konusu kişilerden bir kısmının partinin bu hafta sonu gerçekleştirilecek olağan kongresinde delege olduklarını ifade eden Özsoy, bu kişilerin delege listesinden çıkarılması için dün Çankaya 4. İlçe Seçim Kuruluna müracaat ettiklerini belirtti.


 
 

 



Bu haber 922 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,369 µs