En Sıcak Konular

O tıp merkezi tekrar açıldı

22 Nisan 2008 18:30 tsi
Adana'da tedavi ücretleri olmadığı için tam teşekküllü hastaneye sevketmeyen ve Erdoğan'ın talimatıyla kapatılan tıp merkezi olaydan 5 gün sonra tekrar açıldı.

Adana'da tüp gaz satılan iş yerinde meydana gelen patlama sonucu çıkan yangında yaralanan biri çocuk 2 kişinin tedavi ücreti yatırılmadığı gerekçesiyle tam teşekküllü hastaneye sevk edilmediği iddiasıyla İl Sağlık Müdürlüğünce 5 gün süreyle kapatılan Özel Tıp Merkezi, faaliyete yeniden başladı.

Kapatma cezasının süresinin dolmasının ardından İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Dündar Temiz ve Tıp Meslekleri Şubesi Müdürü Dr. Alpay Koç başkanlığındaki ekip, Valilikten onay alarak, Özel Tıp Merkezi ana kapısı ile acil servis kapısındaki mührü söktü ve merkezde faaliyete yeniden başlandı.

Bu arada, özel güvenlik şirketi görevlileri, Anadolu Ajansı ve TRT kameramanlarının mühür sökülürken görüntü almalarını engellemeye çalıştı.

Özel Hacettepe Cerrahi Tıp Merkezi Mesul Müdürü Dr. Ersan Türkoğlu,  yaptığı açıklamada, tüp gaz satış yerindeki yangının ardından hastanelerine gelen biri çocuk 2 kişinin merkezde bekletilmeden tedavi edildikten sonra hastaneye sevk edildiğini ancak medyaya yansıyan haberlerde merkezin ''ödeme yapılmadığı için hastayı sevk etmeyen bir sağlık merkezi olarak'' gösterildiğini söyledi.

Bu yöndeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, basın yoluyla yapılan manevi baskı sonucu merkezin kapatıldığını iddia eden Türkoğlu, ''Kapatma kararı birçok hastayı mağdur etti. Takip ettiğimiz hastalarımız var. 5 gün içinde ortalama bin hastanın tedavisini gerçekleştiremedik'' dedi.

Türkoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Bu olayı televizyonda gördüğüm anda süratle bakanımı aradım. Bakanımı aradıktan sonra 'Konuya müdahale edeceksiniz. Bu merkez neresiyse gerekli olan en ağır ceza neyse hemen onu vermeniz lazım' dedim'' açıklamasını dinlediğini ifade ederek, ''Başbakan'ın ve Sağlık Bakanı'nın olaya yaklaşımı çok normal. Onlara hak veriyorum. Ben de televizyondaki haberlere baktığımda 'Burası bir an önce kapatılsın' derdim'' dedi.

Türkoğlu, merkezin İl Sağlık Müdürlüğünce kapatılma nedeninin tedavide gecikme, yöntem veya tedavi masrafları değil, hastaların sevkini 112 Acil Sağlık Komuta Merkezi'nin bilgisi ve kontrolü dışında kendi ambulanslarıyla sağlamaları olduğunu bildirdi.

Türkoğlu, konuyla ilgili olarak daha sonra basın toplantısı düzenleyerek, haberlerdeki gerçek dışı ögeleri gösterecek güvenlik kamerası kayıtlarını medyaya sunacaklarını belirtti.

Gülpınar Mahallesi 67. Sokak'taki Mahmut Yıldırım'a ait tüp gaz satışı yapılan iş yerinde 15 Nisan gecesi çıkan yangında yaralanan biri çocuk 2 kişiyi, tedavi ücretinin yatırılmadığı gerekçesiyle tam teşekküllü hastaneye sevk etmek istemediği ileri sürülen ve kapatma kararı verilen özel tıp merkezi, hastaların diğer hastanelere nakledilmesinin ardından 5 gün süreyle mühürlenmişti.

 



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,801 µs