'acı' yazı | " /> 'acı' yazı | "/>

En Sıcak Konular

Oktay Ekşi'den 'acı' yazı

22 Nisan 2008 14:25 tsi
Oktay Ekşi'den 'acı'  yazı
Basın Konseyi Başkanlığı'nı da yürüten Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, CHP lideri Baykal'a bakın hangi sözlerle yüklendi.

Basın Konseyi Başkanlığı'nı da yürüten Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, CHP lideri Deniz Baykal'ı, "CHP'de genel başkanlığa aday gösterilmek, deveye hendek atlatmaktan zor bir süreçtir." sözleriyle eleştirdi.

Ekşi, Deniz Baykal'ın 2003'teki Olağan Kurultay'da parti tüzüğünü değiştirdiğini; buna göre ilçe başkanı, il başkanı ve genel başkan olmak isteyenlerin, kongre delegelerinin en az yüzde 20'sinin imzalı önerisini getirmek zorunda kaldığını vurguladı. Yalnızca imzalı önerinin yetmediğinin altını çizen Oktay Ekşi, "Öneri altına imza atanlar, Kurultay Başkanlık Divanı önünde örneğin 'Ben Haluk Koç'un aday olması için imzamı veriyorum' dercesine arz-ı endam edip oradaki görevli önünde imzalarını atacaklar." dedi. Bu uygulamayı eleştiren Oktay Ekşi, "Böyce mevcut genel başkan ile mevcut parti yönetimi, kimin kendilerine karşıt olduğunu görüp onları mimleme ve bir gün sonra yapılacak Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimlerinde aday göstermeme olanağı bulacak." yorumunu yaptı.

Liderlik seçiminde, fişlemeye yol açan uygulamayı "Gördüğünüz gibi akıl almayacak kadar antidemokratik bir hükme göre seçim yapılacak. Parti delegelerini elinde tutan Deniz Baykal da fiilen tek başına gireceği yarıştan böylece büyük bir başarıyla çıkacak. Bunun adı seçim değildir, Açık konuşacaksak tek kelimeyle, 'ayıp'tır." şeklinde değerlendirdi.

Oktay Ekşi, meslek hayatının ilk yıllarında, Ankara'da uzun süre CHP muhabirliği yapmış ve bir süre de partinin yarı resmi yayın organı Ulus Gazetesi'nde istihbarat şefliği görevinde bulunmuştu.

Oktay Ekşi / Hürriyet



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,619 µs