En Sıcak Konular

İsrail ile Hamas anlaştı mı?

22 Nisan 2008 14:14 tsi
İsrail ile Hamas anlaştı mı?
Arap basınından "ateşkes anlaşması imzalandı'' iddiası... Hamas kaynakları iddiaları doğruladı. Ama şartları yerine getirilirse... İşte Hamas'ın şartları...

Arap basını, Gazze Şeridi'ne ablukanın kaldırılması ve Filistinlilerin saldırılarının durdurulmasıyla ilgili İsrail ve Hamas örgütünün anlaşmaya vardığını öne sürdü. İsrail hükümet kaynaklarıysa Arap basınının "anlaşma" haberlerini yalanladı.

Mısır'da yayımlanan yarı resmi El Ahram gazetesi, İsrail ile Hamas arasında bir (geçici) ateşkesle ilgili ilke anlaşması üzerinde, Hamas ve Mısır'ın taslak anlaşmayı belirlediklerini yazdı. El Ahram, Mısır İstihbaratı Başkanı Ömer Süleyman'ın, kısa süre içinde anlaşma taslağını Kudüs'te İsrailli yetkililere sunacağını; Hamas'ın da anlaşma taslağını onay için İslami Cihad'a götüreceğini belirtti.

Kuveyt'te yayımlanan bir diğer gazete, Mişkat El Ray da anlaşmanın imzalanmasının çok yakın olduğunu duyurdu. El Ray, anlaşmanın, Gazze Şeridi'nde ekonomik ablukanın kaldırılması karşılığında, Hamas'ın da İsrail'e karşı tüm direnişi durduracağının öngörüldüğünü belirtti. Gazete, İsrailli asker Gilad Şalit'e karşı Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını öngören tutuklu takasınınsa ertelendiğini öne sürdü.

Mısırlı yetkililer'in El Ray'a verdiği bilgiye göre, İsrail ayrıca Hamas'tan Gazze Şeridi'ne silah kaçakçılığına bir son vermesini talep etti.

HAMAS DOĞRULADI

Hamas'ın resmi kaynakları da bu iddiaları doğruladı. Hamas ateşkes istiyor ancak şartlar yerine getirilirse... Öne sürülen şartlar Gazze'deki sınırların açılması ve ambargonun kaldırılması. Hamas perşembe günü arabuluculuk yapan Mısır'a cevabını vereceğini söyledi. Bu sefer durum ciddi görülüyor çünkü önceden Hamas hem Gazze'de hem de Batı Şeria'da olsun isterdi.

İSRAİL'DEN YALANLAMA

İsrail hükümet yetkilileriyse Arap basınında bu sabah yer alan anlaşmayla ilgili haberleri yalanladı. Bir hükümet yetkilisi, "Hamas daima bir terör örgütüydü ve diğerleriyle beraber, Gazze Şeridi ile sınır geçişlerine son saldırıların da sorumlusu durumunda, bir terör örgütü olarak kalıyor" diye konuştu.

AA



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,955 µs