En Sıcak Konular

Dönergeç + darbe = ERKEnekon

22 Nisan 2008 11:06 tsi
Dönergeç + darbe = ERKEnekon Hatırlarsanız bizim bir 'ERKE' miz vardı. Hani büyük lafları edilip de fos çıkan hadiselerimizden birisiydi. 2007'de piyasaya çıkacak ve hiç enerji kullanmadan enerji üretecek, bizi enerji bağımlılığından kurtaracak dönergeçimiz olacaktı.

Sezai Şen

Tanıtım toplantısı için emekli paşalarımız ve onların rütbesiz uzantıları çağrılmıştı. Onlara anlatılmaya çalışılmıştı ERKE. Bir çoğu pek bir şey anlamamıştı. Küresel ısınmayı engelleyecek, savaşları bitirecek, tüm araçlarda kullanılabilecek ERKE 21 Kasım 2006 tarihindeki toplantıdan sonra bir süre konuşuldu, ondan sonra bir daha ses çıkmadı.

Şimdi dönelim ERKE'nin basın toplantısına ve bakalım kimler katılmış: Eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, emekli Orgeneral Necati Özgen, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, emekli Orgeneral Fikret Boztepe, emekli Korgeneral Köksal Karabay, Kara Kuvvetleri Eski Komutanı Muhittin Fisunoğlu, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ve tabii Tuncay Özkan katılıvermişlerdi. Bu arada makine ile ilgili olarak Erke Araştırmalar ve Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanvekili Ruhi Başaran'ın o günlerde söylediği şu sözü bir kenara not edelim: ERKE Dönergeci, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir üründür.

Eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, meşhur 28 Şubat 1997 kararlarını hükümete dikte ettirerek ülkemizdeki insanların önemli bir bölümünün birinci tehlike olarak görülmesine neden olan bir sürecin baş aktörlerinden. İddialara göre; Karadayı, Orgeneral Çevik Bir'i öne sürerek kendisinin bizzat yönettiği süreçte tepkilerin başkalarına yönelmesini de sağladı. Bodrum'un Yalıkavak Beldesi'nde 1997 yılında yaptırdığı yazlığında yaşıyor.

Emekli General Necati Özgen, Güneydoğu'da görev yaptığı zaman Barzani ve Talabani ile görüşen, Barzani'nin evinde kalan, içinde bulunduğu helikopteri ABD uçakları tarafından taciz edilen, ABD ve AB'ye karşı olduğu açıklamalarından anlaşılan bir paşamız. Eski Harp Akademileri Komutanı olan Özgen, Kamuyounda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar'ın fahri başkanlığını yaptığı Bilim Araştırma Vakfı'nın 2006'da Sepetçiler Kasrı'nda düzenlediği 'Vatan Millet Bölünmez' konferansına Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ile birlikte katılarak herkesi şaşırtmıştı.

Muhittin Fisunoğlu'nun, içi boşaltıldığı için el koyulan bankalardan Sümerbank'ın yönetim kurulunda olduğunu hatırlıyorsunuzdur herhalde.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Refah ve Fazilet Partilerinin kapatılması yönünde davaları açan, Militan Demokrasi, Militan Atatürkçülük, Atatürk'ün Kemiklerini Sızlatan Parti: CHP, AKP Çoktan Kapatılmalıydı gibi kitapların yazarıdır. Cumhurbaşkanı Sezer, 18 Aralık 2000 tarihinde, 21 Ocak 2001 tarihinde görev süresi dolacak olan Savaş'ın yerine Sabih Kanadoğlu'nu atamış, bunun üzerine Savaş yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti için bugüne kadar yaptığım hizmetler vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunca bilinmekte ve takdir edilmektedir. Yargıtay'da yapılan seçimde en çok oyu almama rağmen, Cumhurbaşkanımızca görevimin devamına izin verilmemesi, gerçeklerin vatandaşlarımızca daha iyi algılanmasına neden olacaktır sanıyorum. İrtica ve bölücülük yanlılarının, ikinci cumhuriyetçilerin, çıkar amaçlı suç örgütlerinin sevinç çığlıkları bitinceye kadar bekleyeceğim. Görevimin sona erdiği 21 Ocak 2001 tarihinden sonra emekliliğimi isteyeğim ve gerçekleri halkımıza açıklayacağım" diye konuşmuştu.

Tuncay Özkan, burada ismi geçen insanlar gibi üst düzey bürokrat ya da yönetici olamadı ancak küpüne zarar veren keskin sirkelerden biri olunduğu takdirde aslında neler kazanılabileceğini fark edenlerden birisi olarak hayal dahi edemediği yerlere geldi/getirildi.

ERKE dönergeci ile toplantıya katılan insanların ortak tek bir yönü vardı: Hepsi de iddia ettiklerine göre Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlıydılar!

ERKE piyasaya çıkamadı ama Ergenekon örgütlenmesi patlayıverdi. ERKE dönergeçi, Ergenekon Darbegeç'i olarak çıktı karşımıza. Düşünün ki ERKE'nin tanıtımına katılan kişilerin hemen hepsinin ortaya çıkarılmasından rahatsızlık duyduğu Ergenekon çetelenmesi sağda ve soldaki partilerin içlerine, yüksek mevkideki bürokratlara ve bazı medya patronlarına kadar uzanıyor. Zaten bu kadar gürültü kopmasının temelinde de Ergenekon'un uzandığı yerler yatıyor. MHP dahil bir çok partinin aslında AK Parti'nin, kapatılma gerçekleşeceği zamana kadar yaptığı icraatların şüphe doğuracağı yönündeki açıklaması da bazı kişilerin 'faso fiso' demesi de hep aynı şeyle ilgili.

ERKE gerçekten bahsedildiği gibi bir enerji üreten alet değil benim kanaatimce. Belki böyle bir toplantı ve orada söylenen sözler kasıtlı olarak hedef saptırmak için kurgulandı. Eğer böyle bir şey olmuş olsaydı, bu kadar darbeci meşhurun tanıtımına katıldığı, şahitlik ettiği bir şeyi kesin piyasaya çıkarırlardı. İlgili şirketin web sayfasında da artık ERKE ile ilgili sorulara cevap verilmiyor, açıklama yapılmıyor. Bu yönde gelen birçok soruya uygun görülen bir tarihte cevap verilecekmiş. Yoksa bu arkadaşlar ülkemizden çaktırmadan ikilediler mi!

ERKE ile söylenmek istenen şey enerji kullanmadan,daha doğrusu ekstra bir enerji veya zor kullanmadan, darbe korkusu ile ya da bunu benzer bir korku ile toplumun bir noktadan alınıp başka bir noktaya götürülmesi gibi bir maksadın adı olabilir. Nihayetinde bunu yapacak olan da ERK'tir. Bu ERK gerektiğinde fiziksel enerjiyi de kullanabilecek bir yargı da olabilir. ERKE Dönergeci, ki bu ismin içinde 'Ergenekon' da gizlidir, muhtemelen fitne ve fesat ateşiyle, birilerinin arzu ettikleri güce kavuşma mekanizması gibi bir şey olsa gerek. Ya da bu yeteri kadar güce ulaşmış, mesela yüzde 47 oy almış, bir takım eksiklerine ve kusurlarına rağmen ülkeye daha önceki partilere nazaran bir hayli faydası dokunmuş bir partiyi yalan yanlış haberler üretilerek, ki bunları üretirken inanın hiç enerji kullanmıyorlar, kapatılmasıdır. Zira AK Parti'nin kapatılması ve 71 kişiye siyasi yasak konulması için hiç kimsenin ekstradan bir enerji harcamasına gerek kalmamıştır.

Benim şahsi düşüncem ERKE dönergeci ile Ergenekon arasında bir ilişki var. Çünkü ERKE'nin reklamını yapan, toplantısına katılanlar ile onlarla aynı zihniyette olanların yaptıklarına baktığımızda gerçekten hiç enerji kullanmadan sadece yorum yaparak bir takım şeyleri başardıklarını görebiliyoruz. Örneğin Sabih Kanadoğlu, 367 ile ilgili bir yorumda bulunmuş, daha sonra onun bulunduğu yorum Anayasa Mahkemesi'ne 367 konusunda önderlik etmişti. Kanadoğlu, öyle bir yorumda bulunmak için enerji harcamamış sadece zihin gücünü kullanmıştı. ERKE dönergeci, ERK'in el değiştirmesini sağlayan bir düzen. Yani hukuk sistemini kullanarak, demokratik olarak seçilen ve ülkedeki en büyük gücü elinde bulundurması gereken hükümetin elinden bu gücü almaktır. Ve bu güç 2007 içerisinde kendisini yeteri kadar belli etmiştir. Ancak arzu ettikleri kadar etkili bir çıkış yapamamışlardır. Kendilerinin gecikmesine neden olanlardan daha kapsamlı bir hesap sormanın peşindedirler.

Gariptir ERKE Dönergeci için fos çıktı diyenlere karşın şimdi Ergenekon'un faso fiso olduğunu söyleyenler vardır.

ERKE dönergeci ile Ergenekon örgütlenmesi arasında derin bir bağlantı olabileceğine kanaat getirmeme rağmen aralarındaki ilişkiyi bir türlü ortaya çıkaramadım. Bana sanki her canları çektiği gibi kullanabilecekleri bir hukuk sisteminden (ki aynı zamanda Atatürk ilke ve inkılaplarına da bağlıdır ve yakıtı da yorumdur) bahsediyorlar gibi geliyor. Yanılıyor da olabilirim. Ama bakarsınız bir gün o da ortaya çıkar.

Bu arada önemli bir ürün veya malı tanıtmak isteyenlere bir duyurum var. Sakın ha ERKE dönergecinin tanıtımına katılan güruhu tanıtımınıza dahil etmeyin. Zira onlar neye el atsalar kurutuyorlar, olacak işi olmaz hale getiriyorlar!

Eğer bu paşalar ve çevrelerindeki rütbeli siviller ERKE dönergecinin tanıtım toplantısına katılmamış olsalardı, bugün muhtemelen dünyamız küresel ısınmadan kurtulmuş, zengin petrol, doğalgaz, kömür yatakları bulunan ülkeler batıvermiş, dünyadaki savaşlar sona ermiş olacaktı! Yoksa savaşların sona ermesi ve bir önceki cümlede ifade ettiğimiz enerji kaynaklarının işe yaramayacak hale gelmesinden rahatsız olanlar (silah ve enerji tüccarları) sevgili ERKE dönergeçimizi geri dönülmez bir şekilde ortadan mı kaldırdılar?!

gasteci.com



Bu haber 3,168 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,960 µs