En Sıcak Konular

CHP'nin kalesi Baykal muhaliflerine sürgülü

21 Nisan 2008 19:31 tsi
CHP'nin kalesi Baykal muhaliflerine sürgülü CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Haluk koç, İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret edemedi

CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Samsun Milletvekili Haluk Koç, İzmir'de partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret edemedi ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sıcak sohbet gerçekleştirdi. Tepekule Kongre Merkezi'nde partililere konuşan Koç, "İzmir'in 48 delegesinin oyu firesiz Baykal'ın" diyen CHP İl Başkanı Kemal Karataş için, "CHP delegesinin iradesine kimse ipotek koyamaz. O şahıs, herkes adına sandıklarda oy mu kullanacakmış" dedi.

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladıktan sonra 6.5 aydır 70'e yakın il, 450'den fazla ilçeyi gezen ve 700'e yakın kurultay delegesiyle bire bir görüyen Samsun Milletvekili Haluk Koç, İzmir'de kurultay delegelerinden ilgi görmedi. CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret talebi İl Başkanı Kemal Karataş tarafından geri çevrilen Koç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile moral buldu. Kocaoğlu'nu makamında ziyaret eden Koç'a, aralarında 22'nci dönem İzmir milletvekilleri Hakkı Ülkü ve Yılmaz Kaya'nın yanısıra partililerden Alaattin Yüksel, Zikri Dursun, Semra Aksakal, Tayfun Emre, Osman Peri, Ali Engin, Sumru Karaer, Cengiz Onur, Hıdır Kaya ile Manisa ve Aydın'ın bazı kurultay delegeleri eşlik etti. Koç, "Demokrasilerde güleryüzlü sıcak karşılama özlediğimiz bir tablo. Konukseverliğiniz ve hoşgörünüz için teşekkürler" diyerek başladığı sözlerini, demokratik bir hak kullanımı için yola çıktığını vurgulayarak sürdürdü. Koç, görüşlerini CHP İzmir İl Başkanlığı'nda paylaşmak istediğini ancak bu nezaketin kendisine gösterilmediğini belirterek, "Siyaseti partinin dışına taşımak istemiyorum. Düşüncelerimi partililerle parti çatısı altında paylaşmak istedim. Ancak bu demokratik hakkım tahammülsüzlükle karşılandı" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'ın, "İzmir'in 48 delegesinin oyu firesiz Baykal'ın" sözlerini de eleştiren Koç, "CHP delegesinin iradesine kimse ipotek koyamaz. CHP delegeleri özgür bireylerdir. Çok farklı bir sonuç olacağına inanıyoruz. CHP'nin bin 200'e yakın deelgesi önce imza beyanlarıyla adayları belirleyecek, daha sonra gizli oyla adayını destekleyecek. O şahıs, herkes adına sandıklarda oy mu kullanacakmış" dedi.

SALON TOPLANTISI

CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Samsun Milletvekili Haluk Koç, Kocaoğlu'nu ziyaretinin ardından Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde İzmir örgütüne yaptığı konuşmada, kurultayda imza sorunu olmadığını vurgulayarak, "Birileri kendini Genel Merkez'e kapattı elinde kalem kağıt delege hesabı yapıyor. Sen hiç Ağrı'ya, Van'a Şırnak'a, Mardin'e gittin mi? O insanların elini tuttun mu? Şimdi yap hesabını. Ankara'daki hesap, Anadolu'ya uymaz. Akıllı binada oturanlar akıllı olmuyor" dedi.

CHP Genel Başkan adayı, Samsun Milletekili Haluk Koç, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'ın izin vermemesi nedeniyle örgütle İl Başkanlığı yerine Tepekule Kongre Merkezi'nde buluştu. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı toplantıda bir saat konuşan Koç, göreve geldiği taktirde ilk altı ayda tüzüğün değiştirileceğini, tüm üyelerin katılımıyla hakim huzurunda önseçimin tüzüğe gireceğini, seçimle gelen il ve ilçe yönetimlerinin disiplin suçu dışında seçimle görevden alınacağını belirterek, "Korkmadan siyaset yapacağız. Şu anda bana selam verenler görevden alınıyor. 12'inci madde garabetini de kaldıracağım" dedi.

Haluk Koç, CHP yönetiminin halktan kopuk olduğunu, DİSK'in Genel Kurulu'na bile gidilmediğini eleştirerek, parti içinde en zor olan ilk adımın atıldığını, kum saatinin tersine dönmeye başladığını öne sürerek, "Bu yapının halkın vicdanından çıkış yolu yok" dedi. Kurultayda yeterli imza bulma konusunda sorunu olmadığını ileri süren Koç, "Korkunun ecele faydası yok. İmza koşulu çok rahat bir şekilde aşılmıştır. Gizli oylamada, sandıkta İzmir'de de aşılacaktır. Birileri kendini Genel Merkez'e kapattı elinde kalem kağıt delege hesabı yapıyor. Sen hiç Ağrı'ya, Van'a Şırnak'a, Mardin'e gittin mi? O insanların elini tuttun mu? Şimdi yap hesabını. Ankara'daki hesap, Anadolu'ya uymaz. Akıllı binada oturanlar akıllı olmuyor" dedi.

`SAV OLSAYDI EXPO'YU ALIRDIK'

Haluk Koç, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı ima ederek, "Bugün Türkiye'nin en saygın hukukçusu olduğunu iddia eden kişi, il başkanlıklarını arayıp, `kurultay sonrası sana şu kadar para göndereceğim. Partiye yeni bir bina satın alırsın. Yeter ki imzaları doğru yere at' diyor. Ayrıca bu partinin en üst makamındaki kişi, İzmir'in EXPO 2015'i kaybetmesinin ardından partide kendisinden sonra gelen kişiyi (Önder Sav) işaret ederek, `O delegeleri ayarlar, EXPO'yu alırdık' diyor. Genel Sekreter'i delege avcısı olarak göstermek espri bile olsa çok ayıp" dedi.

`DİYELİM Kİ SEÇİLDİN NE YAPACAKSIN'

Haluk Koç, CHP lideri Baykal'a seslenerek, "Diyelim ki seçildin, ne yapacaksın? 40 yılda oluşturamadığın iktidar iddiasını 41'inci yılda mı oluşturcaksın? Sevgisizliği nasıl aşacaksın? Başbakan, Malatya'da `CHP'nin şu anki yönetiminden memnunum' dedi. CHP'nin kurultay delegeleri Başbakan'ı sevindirmeyecek" dedi.

`KEMAL KARATAŞ ÖZELEŞTİRİ YAPSIN'

Haluk Koç, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda örgütlü buluşma talebini kabul etmeyen CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'a tepki göstererek, "İl Başkanı özeleştiri yapmak zorundadır. Ben siyaseti sokakta yapmak istemiyorum. CHP'nin beş yıl Grup Başkan Vekilliği'ni yaptım, dokuz ayrı davadan yargılandım. Şu anda CHP milletvekiliyim. İzmir'de benim evimin adresi, CHP İl Başkanlığı'dır. Benim düşüncelerime katılsın, katılmasın, bu konuşmayı benim evimde yapmam lazım. Sevgisizliğinizi anlıyorum ama hiç olmazsa saygısızlık yapmayın" dedi.

UMUT ORAN YARIN GELİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem'in desteği ile CHP liderliğine soyunan Umut Oran da yarın saat 10.00'da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelecek. Oran, Aydın ve Manisa'nın ardından akşam saatlerinde İzmir örgütü ile buluşacak. Kulislerde muhaliflerin kurultay öncesi yeterli imzayı bulabilmek amacıyla adayı teke düşürecekleri, imzası az olanın çok olan lehine yarıştan çekileceğini öne sürülüyor.


TOPLANTIYA KATILANLAR

Haluk Koç'u dinlemeye İzmir'in 48 kurultay delegesinden hiçbiri gitmedi. Salonda Manisa ve Aydın delegelerinin yanısıra İzmir'den şu isimler hazır bulundu:

"İzmir İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hakkı Berksü, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Celal Yıldız, Vezir Aslan ile partililerden Alaattin Yüksel, Recai Acar, Mehmet Yıldırım, Tayfun Emre, Hayrullah Sorgun, Hüseyin Can, Mehmet Türkmenoğlu, Ali Engin, Abdullah Engin, Ahmet Kılıç, Ali Çalışkan, Azad Fazla, Cevdet Tümtürk, Ali Aslan, Ali Kemal Deveciler, Hüseyin Bayındır, Recai Acar, Ayşegül Önem, Gülseren Alçı, Pelin Erda, Mehmet Küçükaşık, Nuri Çilingir, Hatice Tatlı, Semra Aksakal, Hasan Önen, Derviş Beng, Özgür Han, Ahmet Çiftçi, Ebru Okay, İsmailAktaş, Tülay Bayır, Tacettin Bayır, Mecit Pehlivan, zikri Dursun, Bahri Dal."
 
Vatan



Bu haber 971 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    22,986 µs