En Sıcak Konular

CHP'den kendi kapatma dosyasına ilk tepki

21 Nisan 2008 18:56 tsi
CHP'den kendi kapatma dosyasına ilk tepki CHP'ye ait kapatma dosyası bir yıldır Anayasa Mahkemesi'ndeymiş de haberimiz yokmuş. İşte CHP'ye açılan kapatma davasına içerden ilk tepki

Ankara şokta. Anayasa Mahkemesinde bir yıldır dosyasının bulunduğu ortaya çıkan CHP'den ilk tepki geldi. CHP hakkında muhtemel kapatma davasını soran gazetecilerin partinin Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, bu konunun bir yıl sonra yeniden gündeme getirilmesinden rahatsız olduklarını açıkladı. Okay, "CHP'nin veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur'' dedi.   
 
 Tuncay Özkan CHP'ye 'kanalım emrinizde' demişti 
  
CHP'nin Kanaltürk'e verdiği 4 milyon YTL'lik paranın yaklaşık 3 milyon YTL'si faturalandırılamamış, Kanal Türk ise bu parayı başka kurum ve kişilerden almış gibi göstermişti. Bu durumun tespit edilmesi üzerine Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 9 Mayıs 2007'de Anayasa Mahkemesi'ne konuyu iletti. Anayasa Mahkemesi ise CHP'nin 2004-2005 muhasebe kayıtlarıyla birlikte incelenmek üzere raportöre teslim etti.

Anayasa'nın 69., Siyasi Partiler Kanunu'nun 67. ve 70. maddelerine aykırılığı nedeniyle CHP'yi kapatma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan bu durum, CHP'de endişeyle karşılandı. TBMM'de gazetecilerin konuyla ilgili sorularına cevap veren Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, bu konunun geçtiğimiz seneye ait bir konu olduğunu ve bunun yeteri kadar tartışıldığını söyledi. CHP'nin, yasal çerçeve içerisinde ödeme yaptığını ifade eden Hakkı Süha Okay, "Bu tür spekülasyon ve dedikodularla, belki kimi basın organları, AKP'ye alternatif olarak CHP'yi de tartışmanın içine sokmak isteyebilir. Ancak bu konu, bir yıl öncesinin tartışma konusuydu. Birileri 1 yıl öncekini, birileri de 85 yıl öncekini tekrar tekrar gündeme getirerek, kimi ilişkilerle ilgili CHP'ye çamur atmak istiyor. Bu doğaldır, zaten siyasal iktidarın başı olan Başbakan'ın yapmak istediği de budur. CHP'nin veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur'' şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise konunun Anayasa Mahkemesi'ne taşınmasıyla ilgili bir bilgisinin bulunmadığını söyledi. CHP'nin yaptığı her işi yasal çerçeve içinde yapmaya büyük özen gösterdiğini vurgulayan Öymen, "Partimizin politikası budur. Şimdiye kadar da buna çok büyük özen gösterdik. Hiçbir yolsuzluk, usulsüzlük partimizde yoktur. Benim bildiğim de yasalara aykır herhangi bir faaliyetimiz yoktur" diye konuştu.

Mahkemedeki dosyaya göre CHP ne ile suçlanıyor?

Bu arada Türkiye, DTP ve AK Parti'ye açılan kapatma davalarının ardından üçüncü bir şokla karşı karşıya. CHP'nin Kanal Türk'e verdiği 4 milyon YTL'lik paranın yaklaşık 3 milyon YTL'si faturalandırılamadı. Üstelik Kanal Türk'ün bu parayı başka kurum ve kişilerden almış gibi gösterdiği tespit edildi. Anayasa'nın 69. ve Siyasi Partiler Kanunu'nun 67 ve 70. maddelerine aykırı olan bu durum Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 9 Mayıs 2007'de Anayasa Mahkemesi'ne iletildi. Yüksek Mahkeme, dosyayı CHP'nin 2004-2005 muhasebe kayıtlarıyla birlikte incelenmek üzere raportöre teslim etti. Başvuru sırası dikkate alındığında CHP davasının önümüzdeki günlerde sonuçlandırılması gerekiyor.
 
Zaman



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,687 µs