En Sıcak Konular

Babacan'dan Plassnik'e sitem

21 Nisan 2008 17:57 tsi
Türkiye, terör örgütü PKK üyesi 3 kişinin iade edilmemesinden duyduğu rahatsızlığı Avusturya'ya iletti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, konu, Dışişleri Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan ile Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik arasında bugün yapılan görüşmede gündeme geldi.

Babacan, Avusturyalı meslektaşına, terör örgütü PKK üyeleri Rıza Altun, Remzi Kartal ve Cihan Yıldız'ın Türkiye'ye iade edilmemesinden duyduğu memnuniyetsizliği aktardı.

Babacan'ın bu sitemine yanıt vermekte zorlandığı gözlenen Plassnik ise Avusturya Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları arasındaki koordinasyonun artırılması için çalışacağını söyledi.

Bürokrasinin bazen geç işleyebildiğine dikkati çeken Plassnik, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını tekrarladı.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ile Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. Babacan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Babacan, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla iglili olarak, ''Böylesine açık bir ülkede geçtiğimiz yıl bazı sorunlar yaşadık; ama bu sorunları açık bir toplum ve açık bir ülke olmanın bize verdiği avantajlarla aştık, geçen yıl Türk demokrasisi büyük bir sınavı başarıyla geçti. Bu yıl da yine ülkemiz bazı sınavlardan geçecek, ben bu sınavları Türkiye'nin başarıyla vereceğine inanıyorum." dedi.

Ermenistan'dan yapılan açıklamalar hakkında ise Babacan, Türkiye'nin, kendi çevresinde barış, istikrar, güvenlik ve refahı esas alan bir çember görmek istediğini ifade ederek, şöyle dedi: "Türkiye, tüm komşu ülkeleriyle normal ilişkilerini kurmak istiyor. Ermenistan da bir seçim süreci geçirdi, yeni bir dışişleri bakanı görevine başlamış durumda. Ve ben göreve başladığı gün kendisine bir tebrik mektubu gönderdim. Yeni dönemde Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirmesi amacıyla diyaloğa hazır olduğumuzu o mektupta belirttim. Dolayısıyla orada biz yeni bir sürecin başlamasını önemsiyoruz. Biz bunu önemsiyoruz.''

Konuk Bakan Plassnik ise, AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin bir soruya şöyle yanıt verdi: ''Türkiye'nin çeşitli konulardaki tartışmaları kendi içinde netliğe kavuşturması gerekiyor. Avrupalı ortaklardan siyasi hakemlik yapmasını beklemek söz konusu olmaz." şeklinde konuştu.

Samanyoluhaber



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,583 µs