İsrail'le savaş ihtimali var | " /> İsrail'le savaş ihtimali var | "/>

En Sıcak Konular

Esad: İsrail'le savaş ihtimali var

21 Nisan 2008 17:30 tsi
Esad:  İsrail'le savaş ihtimali var Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, aktarılan bilgilere göre 17 Nisan Perşembe günü Şam’da bu ifadeyi kullandı

Hafta başlarında DEBKAfile’ın askeri kaynakları Şam’ın, Hermon dağının Massneh geçidine 10. zırhlı tugayı konuşlandırdığını aktarmıştı. Herman sahasını bölen Suriye-İsrail sınırında 14. bölüğün geçen ay konuşlandığı kuzeybatı mevzileri ile bağlantı kurulmuş bulunuyor.

Suriye birlikleri, Lübnan’ın merkezindeki dağlardan başlayarak Hermon dağının batı yamaçlarındaki Dov dağı boyunca devam eden ve Güneydoğu Lübanan’a kadar uzanan bir hilal suretinde dizilmiş bulunuyor. Suriye’nin İsrail ve Lübnan sınır bölgesini yöneten bu mevziler devlet başkanının kardeşi Mahir Esad’ın komutası altında bulunuyor.

10. zırhlı tugay, geçen Perşembe günü, 10 Nisan’da gerçekleştirilen ve üç saat süren sivil savunma tatbikatının hemen ardından ileri doğru kaydırıldı. Tatbikat, İsrail’in beş günlük sivil savunma tatbikatının son gününde, Beşar Esad herhangi bir açıklamada bulunmadığı halde ansızın gerçekleştirilmişti.

DEBKAfile askeri kaynakları, Suriye’nin son dönemdeki askeri hareketlenmelerini yönetimdeki sorunlara bağlayan İsrailli yetkilieri eleştiriyor. Suriye’den, Lübnan’daki Hizbullah’tan veya Gazze’deki Hamas’tan, nereden gelirse gelsin, başta İsrail’e karşı had safhaya ulaşmış askeri tehditlerle alakalı olmak üzere, İsrailli yetkililerin halkın gözünü boyamaya çalıştıklarını dile getiriyorlar.

İsrail ordusunun kuzey komutasındaki subaylar Suriye ordusunun İsrail’e karşı yükselişinin Nisan’da hız gösterdiğini ve bütün birimlerin çabucak saldırı moduna geçebilecek tarzda tanzim edildiğini göstererek İsrail’e uyarı verdiğini belirtiyorlar. Hermon dağına doğru uzanan sınırda konuşlanmış 10. ve 14. Suriye bölükleri arasında bağlantı kurulduğunda, Kudüs’teki hükümetin kafasına o zaman dank etmesi gerektiğini söyleyen subaylar bu bağlantının, İsrail’in her türlü duruma karşı hazır olduğunu Şam’a gösterecek karşı eylemleri de tetiklemesi gerektiğini ifade ediyorlar.

 

ekopolitik



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs