sürpriz sandık’! | " /> sürpriz sandık’! | "/>

En Sıcak Konular

AKP’nin hesaplamadığı ‘sürpriz sandık’!

21 Nisan 2008 15:48 tsi
AKP’nin hesaplamadığı ‘sürpriz sandık’! AKP eğer kapatılırsa, bir yandan kapatılmanın getirdiği sorunlarla boğuşurken bir yandan da hızla üzerine gelecek 'mecburi' erken seçimle uğraşmak zorunda kalacak. Bu gerçekten de ciddi bir problem. Şu sıralar AKP içinde veya dışında kimlerin sivrilebil

AKP’nin kapatılması için açılan kapatma davası, yine AKP’yi “bir yol bulma” arayışına itti. Bir tür “can havli” sayılabilecek çıkış yolları operasyonları şimdilik şifaya ulaşabilmiş değil.

Bu süreç içinde sürekli tekrarlanan “kurtuluş formüllerinden” biri de elbette seçimler. Tabii erken olanından. AKP bu yolu tercih eder mi, ederse tutturabilir mi hepsi ayrı tartışma konuları.

Ancak iş bazı milletvekillerinin “Haziran 2008” diye tarih bile vermelerine kadar gelip dayandı. Tabii bu tarihin olması mümkün gözükmüyor ama konu seçim olduğunda alternatifler de bitmiyor.

22 Temmuz seçimlerinin Cumhurbaşkanlığı meselesi ile “n-direkt” ilişkisi, problemlerin çözümü için AKP’lilere iyi bir örnekmiş gibi duruyor.

Bu nedenle, bir erken seçim, hatta yaklaşan mahalli seçimlerle birleştirilmesi ve hatta bir de referandum eklenmesi gibi, sanki sorunun ağırlığı sandık sayısı artırılınca aşılabilirmiş gibi dillendiriliyor.

Yine de bu seçim sandıkları içinde üzerinde durulmayın, fark edildi mi bilinmez ama öyle ise de dillendirilmeyen bir başka sandık duruyor. O da seçim sandığı ama halkın önüne gelmesi halinde AKP’nin kozlarını oldukça kırpacak bir sandık.

Ve yine hadi “sürpriz” sandık diyelim, bu olasılık AKP’nin lider kadrosunu da gözden geçirmeyi biraz de mecburen gündeme getirecek.

Sandığın ne olduğuna gelince. AKP’nin kapatılma davası sonunda listede ismi bulunan siyasilere yasak gelirse, bu aynı zamanda TBMM’de yüzde 5’lik oranın üzerinde bir boşalmaya denk geliyor.

Bu da erken seçim demek. Buna bazı hukukçuların itirazı olsa da neticede bir anayasa hükmü ve bağlayıcılığı da yüksek. Üstelik zaman sınırlaması da mevcut.

Hal böyle olduğunda, AKP (eğer kapatma hükmü verilirse) bir yandan kapatılmanın getirdiği sorunlarla boğuşurken bir yandan da hızla üzerine gelecek mecburi erken seçimle uğraşmak zorunda kalacak.

Tabii bu da dert sayılmayabilir. Zira AKP aynı zamanda A kadrosuna da veda etmiş olacağından, seçimlere kimin/kimlerin liderliğinde gidileceğinin hesaplarını yapmak zorunda kalabilecek.

Ve sanırız bu gerçekten de ciddi bir problem. Bu nedenle şu sıralar AKP içinde veya dışında kimlerin sivrilebileceğine bakmak gerekiyor.



Bu haber 2,387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs